Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 21:44

letfenixa už je dobrej, díky. Dcera šla ven sama včera navečer, přišla s odřenou tváří, že se někde pověsila hlavou dolů a spadla. Tak jsou teď vyfešákovaný oba.

Ale hrklo ve mně fest. 

Offline Suya
příspěvků moje polička 18. dubna 2025 22:12

Tabea Uf, to musel bejt dobrej uprk na ty kolobezce asi. Mne ted nedavno spadl starsi ze zidky asi metr dvacet na udusanou zem na zada, no zarvala jsem na cely hriste plny deti "Do p*dele"a letela, nastesti je asi jeste gumovej a nespadl zrovna na zadnej sutr. Ale teda doufala jsem, ze to s vekem bude prechazet, tak nic no

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 18. dubna 2025 22:54

Tak u nás spadl minulou neděli z houpačky na dětském hřišti sambo 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 10:25

Vari taky bych se na tu pražskou školu vyprdla. My zkoušíme i základku 20 minut busem nebo 10 autem od nás, ale spolehlivou cestou, kde nebývá provoz. A už to mi přijde daleko. Bydliště jsem kvůli tomu neměnila a jsem zvědavá, jestli budou vůbec losovat z naší kategorie (první jsou samozřejmě místní, pak sourozenci, ale pak ještě pár středočeských obcí a pak teprve náš zbytek Prahy). Ale zase věřím tomu, že u toho losování se nepodvádí, účastní se i starosta MČ.

A jestli losují i ze spádových, to je mazec, když tam navíc potřebuješ dostat dvě děti.

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 11:38

Anema losování se nevyhnu nejspíš ani na naši vesnický škole. Je blby, ze jina škola tu neni a v tech okolních je situace stejna. Nakonec jeste skončím u domácí výuky .

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 11:39

Vari to je jedina varianta, kterou zcela vylučuju! 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 12:13

Vari to je fakt drsný! To nevím, co bych dělala... To je počtem obyvatel nebo tou spádovou turistikou? Tady v okolí MČ s cca 3000 obyvateli letos vygenerovala cca 22-24 fakt místních předškoláků, takže ti by se do jedné třídy vešli.

Potrefenáhusa .

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. dubna 2025 13:33

Anema a víš, jak to losování bylo loni, jako jestli losovali i z vaší skupiny a kolik dětí? U nás na ho starosta nedohlíží, takže iluze si nedělám:) Syna teda nakonec vylosovali. Nemyslím si, že se podvádí přímo u losování, ale některé děti vezmou mimo.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 15:37

Evaeva ona se tam celkem změnila situace, nová budova školy, dvě třídy místo jedné, ale relativně nové vedení a výborná pověst se teprv začala šířit. A ty středočeské obce tam loni nebyly, takže žádný precedens ještě není. Vlastně, popravdě, už do toho zápisu tam investuju čas jen proto, abych se dozvěděla, jak tohle bude .

Offline dzizisketa
8989 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 21:19

Rostíček k dnešnímu svátku dostal výlet do Světa Škodovek, Monti systém liazku... a večerní návštěvu pohotovosti pro píchnutí ucha

Offline Zuzuli
3805 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 22:09

Prohlizim si velikonocni vyzdobu z dceriny skolky a v prani s vajickem je vlepene tohle. Ok, uz chapu, proc mi dcera v tydnu tvrdila, ze holky dostavaj na velikonoce na zadek, protoze nechtej davat klukum vajicka.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. dubna 2025 22:22

Zuzuli to je docela známá básnička. Myslím, že starší si jí loni prozpěvoval.

U nás v týdnu proběhla edukace z druhé strany - jen málo a musí se zeptat

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 22:32

Evaeva Zuzuli Já jsem vloni edukovala jednu holčičku ze sousedství, jejíž tatínek se jí marně snažil přesvědčit, že má zustat doma otvírat a na koledu chodí jenom brácha. Řekla jsem jí, je rok 2024 , mužeš si dělat co chceš, jestli budeš ještě potřebovat někdy něco vysvětlit, přijd za mnou:D:D. Jsem zvědavá, jestli bude letos zase chodit:D:D:D

Offline Zuzuli
3805 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 22:32

Evaeva ja to vidim poprve. Ani kamaradky to neznaly, kdyz jsem jim to posilala. Asi nejaky zdejsi folklor. A prijde nam vsem fakt divna a dost mimo

Offline Zuzuli
3805 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 22:36

Karja

Moje nejvetsi velikonocni krivda. Vyrustala jsem mezi kluky a mohla jsem si s nima hrat denne, krom velikonocniho pondeli. To oni meli plne kosiky dobrot a ja musela sedet doma a na kazde zazvoneni vstavat od pohadky jit jim otvirat. To cele v ateisticke rodine bez jakohokoliv vetsiho smyslu celych velikonoc. Jak jsem se dostala do veku, kdy jsem se mohla vzeprit, zacala jsem je ignorovat. Ted se snazim kvuli dceri hledat ty koreny a vysvetlovat ji to, zvyky i vyznam, a ona ze skolky prijde s touhle blbosti. Presne jak pises, mame rok 2025 a tohle je fakt jak z nejake citanky ze sedmdesatek

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 22:44

Zuzuli Jo, ale to beru, že je to jen říkanka. Ona asi téměř žádná není moc valná. Holky to teda chápou tak, že je to zvyk, že se říká, že pak budou zdravé a asi to moc neřeší, je baví malovat vajíčka a jakože je prostě něco nového. Já teda počítám, že se 9 z 10 návštěv tak vysmějou, ještě řeknou nějaký sprostárny, takže mně bude za ně trapně, pak přijde o pul 10 jim někdo nesympatickej a pak už neotevřou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. dubna 2025 22:46

Zuzuli já ty různé básničky a podobně beru s rezervou, to by člověk nemohl číst skoro nic. Mnohem důležitější mi přijde vliv rodiny a okolí, tohle neznamená skoro nic. Takže ať si to klidně recitují, když jim neříkají, že to tak má být.

Kluci nikam koledovat nechodí, vystačí si doma. Jeden chce za koledu luk a šípy, pro druhého mám karty (mít dceru, dostane taky něco takového). Zítra ještě s kluky nabarvíme vajíčka

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 22:55

Já jsem dneska upletla synovi pomlázku, tak doufám, že vajíčka s ním bude barvit zítra tatínek

Koledu se naučil z oblíbené knihy Mistr sportu skáče z dortu: Hody, hody, doprovody, dejte vejce malovaný. Jestli mi je nedáte, použiju karate.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. dubna 2025 22:59

žluťásek

Pomlázku taky pletu já, muž to neumí 

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 19. dubna 2025 22:59

Evaeva Jo, je fakt, že naše holky jsou nadšený, protože když mám nějaké nakoupené sladkosti, tak jim dám od každého druhu jeden kousek:D.