kromě té vyhazovací pasáže je tam ještě docela zásadní to seskupování věcí a ukládání na své místo;-) pro mě to teda bylo dost inspirativní ne (jenom) kvůli pořádku, ale že pak člověk všechno snadno najde. páč jsem měla občas tendence něco tak dobře uklidit až jsem to další dva roky nemohla najít:P
Vše o těhotenství a dětech
Teď jsi mě přivedla na myšlenku, že knihu zakoupím a věnuji pod stromeček sestře shromažďovačce, která nás na Vánoce často zásobuje různou duchovně alternativní literaturou ![]()
tak to jí patří!;-)
doporučuju pořídit si knížku marie kondo http://zijememinimalismem.cz/marie-kondo-japonska-kouzelnice-uklidu/
„Lidé, kteří nedokáží udržet pořádek, se dělí jen do třech kategorií. Ti, co nedokáží vyhazovat. Ti, co nedokáží dávat věci zpátky. A pak ti, co nedokáží ani vyhazovat, ani dávat věci zpátky.
:P
Kéž by to bylo tak jednoduché
Já mám pocit, že prostě existují lidi, kteří dají dvě ěvci na sebe a vytvoří úhlednou hromádku. A pak tací, co dají ty samé dvě věci na sebe a vznikme kupa - bordel. pro ty druhé je několikanásobně těžší (a stojí je to víc energie) ten pořádek udržet
Ale faktem je, že menší množství věcí tomu alespoň trochu pomáhá....
ja jsem rozhodne druhy typ, takze zadny hromadky, hodit do suflete a rychle zavrit:-))
A pak jsou lidi, kteří by měli pořádek (kdyby jim to ti uklízeči furt nekazili) protože oni přeci předtím dali tu věc, co teď zrovna potřebují, hned nahoru na hromádku :-)
A pak jsou lidi, kteří by měli pořádek (kdyby jim to ti uklízeči furt nekazili) protože oni přeci předtím dali tu věc, co teď zrovna potřebují, hned nahoru na hromádku :-)
![]()
inteligent se vyzna i v chaosu, poradek potrebuje jenom blbec. tot nase heslo z vysoke skoly. vekem nejak hloupnu a preferuji teda alespon zdani poradku, ale deti jsou mlade a ty k tomuto poznani jeste nedospely
Tak to moje VŠ dcera je velmi inteligentní, jen občas mrknu do jejího pokoje, jestli tam z toho chaosu nezačínají vznikat nové formy života. Občas to vypadá, že jo, neb se neidentifikovatelné chumly čehosi začnou plížit přes práh jejího pokoje do haly, ale když je hned na začátku zaženu, na chvíli s tím přestanou.
Syn snědl špunt do uší. Takovej výraz uspokojení z dobře vykonané práce jsem u něj ještě neviděla ![]()
Pašák!
![]()
Takže teď čekáte, až vyjde? Já jsem zvědavá, co nás čeká, už jsem v plínce našla malinkatý kousky papírovýho kapesníku... ![]()
Muhehe mám měsíc do porodu a sbalenou tašku do porodnice. Nakonec jsem koupila 70L kabelu, myslela jsem že bude privela velká. Tak je naplněna až po vrch :D začínám se sakra bát, jak se to blíží
ale dostala jsem teď na slanění od kamarádů spoustu věcí pro mimino, merino bodyčka a různé jiné vychytávky. Já byla dojatá jak snad nikdy![]()
Jo, čekáme
Ale už jsem četla i o dětech, které špunt strávily (není to zas tak neobvyklá spolknutá věc, jak by člověk myslel).
Ten pěnovej? Hmmm ![]()
Jo. U nás stráven teda určitě nebude. Ze syna jdou většinou i potraviny téměř v původním stavu ![]()
Každopádně držím palce, u Pinotů to mohl klidně být i pořádný korek!
Haha, korky okusuje moc rád ![]()
Taky jsem už v pleně dost vyděšeně koukala na papírový kapesník. Nebyl to zrovna kousíček, spíš tak pětina celého kapesníku
kapesníky jsou nejoblíbenější zábava, překonají je snad jedině klíče. A vlastně jeste nočník. Od narození používáme na bkm slehaci misku z Tescomy. Už jsem mu dala všechny možné jiné misky na hraní, koupili jsme mu i jinou červenou. Jenže ty nejsou nočník...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články