tak to je dobre:-)
staranim jsem myslela taky to, ze pokud ma tatinek dite v peci, tak on sam je povinny ho vychovavat. neni to pravo, je to povinnost. to ze vsechno dovoli aby byl ten hodny muze diteti do zivota hodne ublizit
Tatínek se stará pořád, dělá pro něj první poslední - je to jeho jediný syn, taky v domácnosti a kolem domu a aut hodně dělá. To není problém ;-)
tak to je dobre:-)
staranim jsem myslela taky to, ze pokud ma tatinek dite v peci, tak on sam je povinny ho vychovavat. neni to pravo, je to povinnost. to ze vsechno dovoli aby byl ten hodny muze diteti do zivota hodne ublizit
Kupila som fusak z ovcieho runa, neviem si spomenut na znacku, ale je ceska. Naspodu budem tento rok pridavat taku nadstavbu uz bez runa, aby mohol syncek byt v topankach. Pod nim som mavala este vlnenu deku, ale fakt vlnenu.
Edit: tak mi to nedalo a vplizila som sa do spalne a mame z www.detskedeky.cz
Ten tvůj vybraný fusak mi přijde nešikovný, že se zapíná jen na suchý zip (můj nenechavec by se dost brzy vykopal ven) a pak hlavně že zevnitř nemá omyvatelnou část pod botkama pro už chodící dítě.
Já mám obyčejný Emitex, jak podzimní, tak zimní a jsem s nimi spokojená. Podzimní se rozepíná uprostřed a dá se z něj udělat čtvecová deka, to je bezva. Zimní má klasický tvar spacáčku, rozepíná se po obou stranách na zip, pro nabalené mimino bezva, že třeba v obchodě jen odepnu celý vršek a sroluju ho. Dnes jsem ho ale vytáhla poprvé, už se mi zdála fakt zima, tak ještě nemůžu posoudit všechny jeho výhody a nevýhody. Mám ten prodlužovací, v pohodě se do něj vejde i velké dítě.
no my tak pred dvoma mesiacmi..mame tu CZ edition a sport verzi..ale to vaše znie, že asi funguje :) uvidím ako, zatial som nejak extra nepotrebovala jednou rukou zložit, nechce sa mi do reklamace, v starom kočári už ju nechcem voziť, zvykla som si rychlo na lepšie :D
Mám zimní fusak Emitex 3v1, dnes jsem ho použila poprvé. Zatím jsem spokojená, na kočárku mi dobře drží, ale třeba kamarádce sjížděl, nedal se tam nijak uchytit, takže záleží i na kočárku. Hlavně byl ale asi spokojený syn, protože usnul hodinu a půl po dopoledním spánku, v hluku, v sedě a bez dudlíku, tj. za podmínek, kdy normálně nespí ani náhodou ![]()
S tím zákoníkem jsem si dělala trochu srandu, určitě bych s tím na něj nevykročila, to možná tak u vlastních dětí-puberťáků a ještě z legrace....jen je dobré vědět, že jsi v právu :-)
Ostatní mají pravdu, že tvé dítě to není a určitě bys neměla být ty za tu přísnější. Zkus ho o věci žádat, případně mu navrhnout, aby ti s něčím pomohl a můžete si u toho povídat. Třeba společné vaření je super záminka. Já ti rozumím, taky mám nevlastního syna, momentálně v pubertě. Nemáme ho ve střídavce, vidíme ho vlastně (zvlášť teď co je starší) poměrně málo, ale míváme ho na víkendy a na dovolenou. Máme moc hezký vztah, znám ho od malička a svého času ke mně měl určitě bližší vztah než k otci (a možná i k mámě, když byla znovu těhotná a čekala druhé dítě). Vždycky jsem mu dovolila víc než svým dětem, ale jeho otci jsem rovnou řekla, že nechci být za tu přísnější. Když byl menší, tak mi to bylo ukradené, ale teď když je starší, mi taky leze dost na nervy, že nic nedělá
, ale partnerovi naštěstí taky. Takže když mu bylo 14, poprvé v životě myl nádobí (byli jsme v kempu s partou a všechny děti držely rozpis, přesto se cukal, protože "to je taková ženská práce"). A letos, téměř v 16ti letech na chalupě poprvé škrábal brambory....
náhodou zákoník je dobrej, to asi vytisknu a dám na ledničku:P mužův starší nosí občas takové zvláštní názory čistě stran povinnosti rodičů:-)
jinak jsem si ještě vzpomněla na jednu věc, k těm dětem které doma nemusí vůbec nic... jsem takhle mívala taky nevlastní dceru, jen asi tak 4x do roka na delší čas, dovolenou, Vánoce, protože byla z daleka. no a taky prohlašovala že ona rozhodně doma nic dělat nemusí, jako vůbec nic - já teda po ní ani nic nechtěla, bylo mi to celkem jedno, jen třeba na té dovolené když se děti staraly o nádobí jak píšeš. no ale jakmile děvče dorostlo do věku, kdy už měla sílu (a to ona páru fakt má, je to kus ženské) a současně její maminka konečně znovu otěhotněla, musela začít makat v rodinném hospodářství ale tak, že fakt dřít. no nakonec stama zdrhla teda
Je dobré slyšet názory cizích neutrálních lidí, co mají jiné zkušenosti. U nás doma to holt chodilo jinak, naši byli relativně přísní (ale spravedliví) a od malička jsme my děti luxovaly, zalévaly, uklízely, umývaly nádobí (a naši zatím šli po práci na pole, do vinohradu, šunky si rozhodně neváleli). Vůbec ta dnešní výchovo-nevýchova je pro mě trochu jako z jiného světa. Děti ještě nemám ani já, ani nejbližší kamarádky, jen brácha má teď holčičku, které jsou necelé tři roky. Tam zatím to pomáhání tolik neřeší (ale fakticky ta naše tříletá holčička pomáhá doma pomalu víc než náš sedmiletý kluk):-) Přítelův syn má ke mně hodně dobrý vztah, je s námi radši než s matkou a jejím přítelem, i když má u nás přísnější režim. To je asi hlavní :-) Tak uvidíme, co s tím udělá puberta.
Obe deti (3 a 6) ucim po sobe uklizet (obleceni, hracky, talirky ze stolu, kelimek od jogurtu, boty, bundy, roztridit obleceni pred koupanim, takove ty bezne veci...), rikam tomu vychova k poradku. Rozhodne po nich nechci domaci prace, maximalne casem uklid pokojicku. Je to moje domacnost, moje povinnosti. My musely se segrou hodne pracovat, mozna to vychazi z toho. Treba tchyne po svych detech nikdy nic nevyzadovala, jeji obe deti jsou pracovite, udrzuji doma poradek, umi varit, muj manzel nema problem udelat doma jakoukoliv praci sam od sebe. Dite se nejvic uci prikladem.
Váš přístup (to vyžadování uklízení po sobě) mi přijde jako přiměřený a rozumný, myslím, že to dítě nějak nezatíží a nepoškodí. Příklad má "naše" dítě myslím dobrý, jsme oba docela pořádní a pracovití;-) Mně jde taky hlavně o nějakou tu výchovu k pořádku víc než o faktické ušetření mojí práce;-) Nepotřebuju, aby dítě žehlilo tátovy košile nebo čistilo záchod... ale docela mě štve, když si druhák třeba vybalí hračku nebo sladkost, obal hodí na zem nebo na stůl a jde si hrát, protože automaticky čeká, že přiletí někdo dospělý a odnese to za něj do koše. To myslím nemusí tak být.
Jo, to je určitě špatně. Máme v příbuzenstvu chlapce (12), kterému v obýváku upadne z ruky obal od tatranky
. Naštěstí jsem jen vzdálená tetička, takže si můžu dovolit dítko upozornit na to, že u nás doma si po sobě odpadky uklízíme...
Já k tomu dám jen poznámku, děti nemám a ty co mi půjčují, jsou v tomhle směru pořádné, takže jen co mě napadá a ehm i ze zkušenosti dospělých. Určitě je dobré směřovat mlaďase k pořádku stylem, ne že musí, ale dělá to protože je šikovnej a všichni to tak děláte a je to přece samozřejmé. Když jsem byla malá tak mě taky štvalo, že po mě někdo něco chtěl teď hned. Jakože teď hned všechno přestaň a pojď udělat tohle a tohle. To je blbý, dítě to otráví, má znát svý povinnosti a jestli to udělá teď nebo za dvacet minut je jedno.
Jinak přítel má hrozně pořádku milovnou maminku, já teda nevim, jak moc mu uklízela nebo se o něj starala, či jak to měli v dětství vedené, ale pracovat doma museli dost (možná teda rozlišovali mužské ženské práce nevim) plus se v průběhu VŠ se normálně odstěhoval nejen na všední dny. No, ale to je bordelář, to by pohledal. Nejhorší je, že on je uklízející bordelář, takže jako denně uklízí a tak, vytírá, uklízí prach atd..Ale zaprasí to natošup, pořád něco hledá, někam odhazuje, za den dokáže použít třeba 4 skleničky na vodu, které roztahá všude po bytě, komínek ve skříni nezná a další typický příklady chlapský nepořádnosti, jen je posbíral všechny.... Jeho sestra to samé, ta se trochu zlepšila po narození dětí. No ale kdo to vzali nevim...
Díky všem za doporučení fusaku a zvláště žluťásek za poznámku o kopání - kdyby dcera dostávala za každý kop pětník, už by byla milionářka ![]()
Mám taky kopálistu, z rychlozavinovačky se vykopával už v porodnici.
Teď jste mě uklidnila. S Vaším přítelem musíme mít nějakou genetickou deformaci
Taky uklízím pořád, ráda jsem v uklizeném prostoru, ale ten pořádek udržet prostě nedokážu a vážně se snažím. maminka je extrapořádná tak taky nevím kde jsem k tomu přišla.
Jo a tak si napočítejte ponožky po dvou dnech, kolik jich po sobě tak necháte:-D. Jako já taky většinou nedávám věci na své místo, ale neznamená to, že otevřu mlíko, tzn. nůžky a ten růžek nechám na lince a uklidí se to přeci až někdy budu uklízet linku. No je to na zabití, ale určitý tak 1% pokrok tam je.
doporučuju pořídit si knížku marie kondo http://zijememinimalismem.cz/marie-kondo-japonska-kouzelnice-uklidu/
„Lidé, kteří nedokáží udržet pořádek, se dělí jen do třech kategorií. Ti, co nedokáží vyhazovat. Ti, co nedokáží dávat věci zpátky. A pak ti, co nedokáží ani vyhazovat, ani dávat věci zpátky.
:P
eee, bordel ve dřezu teda taky nerada! To je prašť jak uhoď!
Já už ji mám
vyhozeno strašně věcí, ale já dokážu udělat bordel i s málem![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.