Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49296 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 13:50
Reakce na Lamicka:

no a uz jsi zkousela co se stane kdyz mu tu plinku nedas? 

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 13:54
Reakce na Lamicka:

Jasný, já jsem našemu klackovi plinu vzala ze dne na den a nic se nestalo, nikdy se nepočural, páč ví, že matka nesnáší zbytečnou práci. A to ani 3 roky neměl, to zvládnete!

Offline Lamicka
14179 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 14:46

Na noc? To se pocural a brecel. Prebalila jsem, vymenila prosteradlo, spal dal. Stolici ovsem dokazal zadrzovat dokud jsem nevymekla (asi moje chyba, mela jsem byt duslednejsi). 

Luna Ja uz to prave chtela ukoncit. Je to neprakticke pro nej i pro me. Hrozne me nalomila doktorka, at to jeste nehrotim, at mu nezpusobim nejake trauma... S dcerou jsem tohle vubec nezazila, ta byla komplet bez pleny docela brzy. 

49296 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 14:53
Reakce na Lamicka:

no právě, proto se ptám. je jasný, že v tomhle věku už to dělá vědomě. takže to chce opatrnost, doktorka má pravdu. kluci jsou v tomhle problémoví:-(

Offline Lamicka
14179 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 15:01

Trochu jsem doufala, ze napises, at do toho jdu :)) Kdyby slo jen o pocuravani, tak pleny seberu, ale bojim se prave zadrzovani stolice. Ted jsem to pohledala na emiminu a zadna sranda :(

49296 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 15:09
Reakce na Lamicka:

jj prave. jako reseni bohuzel nemam:-( ale vyrostli z toho vsichni:D bych zkusila dotaz treba nejakymu odbornikovi na detskou psyche? vubec z ktere strany na to jit

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 15:11
Reakce na Mohučanka:

No ty vole :D

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 16:37
Reakce na Lamicka:

Na noc mu určite nechaj, v spánku to bezpečne nerobí naschvál. Ja by som to ani cez deň nehrotila, u nás inak zabralo za každé použitie nočníčka povolenie nalepiť nálepku na skrinku (takú staršiu sme na to vybrali). Aj tak to trvalo, ale aspoň bolo vidno snahu.

Inak s tou stolicou to môže byť problém, totiž v plienke to tak nevidí/necíti, že to z neho vypadne. S týmto má problém veľa detí.

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 16:49

Aha, čiže k tomu zadržiavaniu už prišlo, neže sa ho len bojíš. No takto. Je dobré sa s ním v kľude porozprávať, prečo nechce. Niektoré deti to vedia celkom dobre popísať.

Bežný dôvod býva, že je pre ne desivé, že z ich tela niečo vypadne. Vtedy je dobré mu porozprávať čo to hovienko vlastne je, ako to prebieha s trávením a to, že to hovienko vypadne a dá sa preč je podobné, ako keď sa vyhodí obal od nejakej obľúbenej potraviny. Z tohoto dôvodu je aj lepší nočník, ako záchod, lebo aspoň sa to nespláchne hneď niekam do neznáma. Proste postupne.

Ale môže to byť u neho aj niečo iné.

Podľa mňa mu tú plienku neber, ale "odmeňuj" a aj chváľ každé odhodlanie z jeho strany to skúsiť.

Offline Lamicka
14179 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 16:53
Reakce na slniecko:

Plenu necham. Snad si to sedne, kdyz ne, tak stolici budu resit asi s psychologem, jak navrhla Viktorka. Pro zacatek zkusim koupit samolepky:)

Offline Sweet Potato
40277 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 17:37
Reakce na Lamicka:

Noční počůrávání bych ve třech letech opravdu neřešila. Kaká ale v bdělém stavu, jestli to dobře chápu? A jinak přes den vůbec? Některé děti opravdu dokážou zadržovat stolici neuvěřitelně dlouho, to by mohl být problém. 

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 17:54
Reakce na Lamicka:

Zober ho nech si vyberie:)))

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 18:36
Reakce na Lamicka:

jak dlouho je přes den bez plen?

ale já bych tu noc vůbec neřešila, u nás tedy 2 ze 3 v noci mnohem později.

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 19:43

Lamicka s tou potrebou pliny pri kakani je to docela časte. Řesila to i kamaradka a pomohla dalsi mamina s ditetem kakajicim do nočniku. Udelaly z toho divadlo jak je to super a sikovne dite a to prvni zavidelo ten uspech tak to hodilo do nocniku taky a bylo po problemu. 

Offline Garfie
28535 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 05:39
Reakce na Lamicka:

Já s tímhle taky bojovala, u dcery žádný problém, syn byl od roku na noc!! bez plíny, ale přes den se počurával a dokonce i pokakával do víc než tří let, byla jsem zoufalá. I doktor říkal, že takový případ ještě neměl. On jakoby vůbec nechápal, co se děje, vlastně ještě ve školce mluvil o "tom", ne že on se vyčural, ale třeba "byl jsem na záchodě a ono to nečuralo". Fakt měl problém rozeznat, že se mu chce. Asi bych ho namotivovala, že to musí dokázat do nějaké doby, u nás právě zafungovala ta školka, kam se těšil. Třeba "než pojedeme na prázdniny k babičce" nebo "než přijde ježíšek" nebo takového něco. 

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 08:32

Pane bože, ty zuby! Vyroste to někdy a dá se to přežít! Synovi bude příští týden rok, zatím má dva zuby, ty se prořezaly už docela dávno. Od té doby pořád dokola všechny příznaky - oteklá dáseň, okusování všech a všeho, průjem, opruzeniny, lehká rýma, spánek na prd. Několik dní a konec. A za týden zas, už několik měsíců. A zub nikde. Fakt to takhle bude s každým? 

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 09:35
Reakce na Pinot Noir:

Pane bože, ty zuby! Vyroste to někdy a dá se to přežít! Synovi bude příští týden rok, zatím má dva zuby, ty se prořezaly už docela dávno. Od té doby pořád dokola všechny příznaky - oteklá dáseň, okusování všech a všeho, průjem, opruzeniny, lehká rýma, spánek na prd. Několik dní a konec. A za týden zas, už několik měsíců. A zub nikde. Fakt to takhle bude s každým? 

Upřímně soucitim. U nás  byly zuby v pohodě takže neporadím, ale ten popis zni děsivě. Mohu přát jen mnoho sil. 

Offline Lilly_Ku
4527 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 09:41
Reakce na slniecko:

chtela jsem ti napsat, ze ac sama deti nemam, hodne me oslovuje tvuj chapajici pristup k vychove (tady konkretne s tou plinou, na dite netlacit, nestresovat ho, vysvetlit, chvalit), prijde mi to fakt moc hezky 

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 10:37
Reakce na Lilly_Ku:

Ďakujem .

Tak vieš, mám na to čiastočne papiere (niekde na dne šuflíka magisterský diplom z psychológie ).

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 10:54
Reakce na Pinot Noir:

Se zuby to u dětí může být dost náročné. U dcery jsme si museli dávat pozor na tu rýmu, protože z ní mívala zánět středního ucha, ale kvůli bolesti zubů si na uši nestěžovala. Začalo to tak kolem roku a půl až dvou a trvalo to asi tak do pěti let (ale to už jsme řešili s lékaři, takže jinak by to možná trvalo i déle). Kromě běžných opatření proti rýmě jsme jí dávali na noc nurofen, když se jí rýma zhošila. Zánět se většinou nerozvinul a jako bonus jsme se všichni líp vyspali. Z toho prvního zánětu měla nějakou dobu problémy se sluchem a pak i s mluvením, protože neslyšela správně slova, tak se je naučila špatně... 

A s dalšími zuby se pořád se zvyšovaly teploty. Když dceři rostly stoličky, měla horečky až 39,8