marieu verim, zni to dobre, stejne jako Karja zazvor s fenyklem.. jenze moji stravnici jsou ohavne konzervativni, to by nedopadlo:-( tu indii jeste tak zvladnou. a ja bych si dala ten mrkvovy salat:-)
Jídlo a vaření
viktorka_od splavu ha! Myslela jsem si, že jsem tu v neděli v 6:40 ráno jediná... indie zní moc dobře, do toho bych taky šla. Objednej si mrkev na košíku- včera nám jí přišly dvě kila ![]()
marieu mrkev nastesti mame, buhvi u koho by skoncila;-) ode dneska chodi na nakupy manzel:P
to vis, to se takhle tesis ze az deti vyrostou, budes vyspavat... a prijde stari![]()
viktorka_od splavu tak v tomhle smru přestávám výt naivní a tuším krutou pravdu...
viktorka_od splavu Já teď měla přesně to samý z Rohlíku (dobrovolně!) frkla jsem to do pomalýho hrnce s česnekem, dibulí a rajčaty...dětem to chutnalo, ale já to nemohla pozřít, takový neurčitý pocit, že jím lidské maso...
Tak jsem zjistila, že to taky nemám ráda! ![]()
Garfie
no to mi jeste chybelo. mne doted stacilo "nechutna mi":-))
Garfie Promiň, ale ![]()
viktorka_od splavu nakrájej to na větší kostky, sůl (dost), pepř, hodně cibule a česneku a upéct na způsob vepřových výpečků. Žádná práce, dobré to je a i pro ty tvé konzervy by to mělo projít, taky je mám ![]()
Mandlovo-fíkový koláč, už není. :-)

viktorka_od splavu tak z toho krutiho udelej vyvar, co?
viktorka_od splavu Hele, zase je třeba přiznat, že jsem ještě lidské maso nikdy nejedla (doufám), takže se třeba pletu! ![]()
marieu Ja bych to mlety kruti i kureci jedla, jenze, to se asi nikde nekoupi uz hotovy dobry, co? Jako mlit doma si to nebudu. Veprove i hovezi kupuju normalne v obchode ve vanicce. Prave ty kulicky zneji dobre.
viktorka_od splavu Už mlčím!! ![]()
baltik Asi z masa se zadnej dobrej vyvar neudela, ale ja udelala tebto tyden z krutiho krku a kridla, a mela jsem velke ovace, delavam ho pravidelne.
viktorka_od splavu Ja tu nechut ke krutimu nechapu, to nejis ani kruti prsa, treba? Nebo ti vadi jen ty stehna? Ja teda jeden cas kupovala jen kruti misto kureciho, ted se uz dobre kure da sehnat i u nas, takze na to kaslu.
Karja ja kvalitní mleté krůtí maso kupuji ve Sklizenu a podobných obchodech, možná na Rohlíku by měli. Delam z nich pečené karbanatky, s parmazanem, slaninou a restovanou cibulkou, dijonskou hořčicí atd. Moc dobré, doma velmi oblíbené :)
Karja Nepotěším tě, všechno si melu doma sama, ačkoliv to rozhodně není každý týden. Blahý paměti jsem si kupovala Kitchen aid v době, kdy o něm nevěděl snad ani Potten Pannen za 12tis. a příslušenství typu mlýnek na maso ve Dnech Marianne s 20% slevou. Do budoucna si ho ale koupím v nerez provedení, strčím do myčky a bude úplně vymalováno...
Alena_In Ale to je krása!
Karja jak uz jsem psala vcera, kruti prsa mam rada, je to rozhodne lepsi maso nez kureci, vyvar z krku delavam taky - ovsem stehna ta maji divnou pachut, ta nejim.
Karja aha, ja jsem prehledla, ze jsou to vykosteny stehna. Ja prave taky delavam vyvar z krutich krku.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY