viktorka_od splavu Dobry! Vypada to velice chutne, takovej ten pravej cokoladovo slehackovej!
Jídlo a vaření
viktorka_od splavu
Chudák! Tak všechno nejlepší!!!
viktorka_od splavu tak to jsou pouzitelni chlapici
Sikovnej!
Karja Tady ta boloňská, snad to bude vidět...

Garfie chudak ja! doted uklizela kuchyn![]()
diky!
Aranel to vypada super, zkusim uvarit. Tu cocku mysli hnedou?
Lilly_Ku ja to varievam tiež, a dávam šošovicu beluga
betsey diky, ja si prave rikala, ze ta by tam sla.
Mam doma a vyzkousim.
Stravuju se ted prechodne bez mlecnych vyrobku a bez psenice, kvuli zdravotnim problemum. A jestli to zabere tak tak budu jist dlouhodobe, to me asi vomeje :)
Ale zas jsen se naucila spoustu novych jidel.
Lilly_Ku uf, tak držím palce ![]()
viktorka_od splavu Peče ten co nemá čich
ja se málem utopila ranním kafem! Krásný to má, tak že mu přejeme všechno nej (a brzký návrat čichu) ![]()
andulka01 pardon
a diky!
Lilly_Ku Tyjo... to by mi teda dalo zabrat. I jedno i druhý, natož dohromady. V tý poznámce vlevo se píše "masu je nejpodobnější ta červených odstínů", ale je to asi jedno. Osobně bych nedávala horskou, to by mohlo zahýbat s barvou. (Jo a houby jsem žádný neměla, tak jsem tam nedala místo nich nic.)
Lilly_Ku ja davam cervenou, i chutove to je pak podobmy masovy. I kdyz to neni nutne cilem:)
nevím kdo sem dával recept na perník s hruškama https://fresh.iprima.cz/recepty/cuketovy-pernik-s-hruskami bohužel nemůžu doporučit, není to vůbec dobrý:-(
Jdu si pro radu. Dostala jsem tašku hovězího masa, asi 10 kg, je to směs z mladých býků (pupek, krk, kližka, přední, zadní, žebro) v bio kvalitě. Býčci byli poraženi včera. A já nevím, co s tím masem udělat, abych ho neznehodnotila. Nevím, jestli ho můžu strčit hned do mrazáku nebo jestli ho mám nechat chvíli v lednici a pak dát do mrazáku.. no prostě s čerstvým masem nemám zkušenosti. ![]()
bram záleží jesti máš v ledničce nulovou zónu
víc tu http://www.reznictvivasicek.websnadno.cz/Zrani-masa.html
marieu díky, salát je připravený a vypadá lákavě, nechám ho do zítřka odležet. Dala jsem do něj vše, uzenou popriku ostrou, takže má opravdu grády a teď čtu v úvodu NOT hot smoked paprika!! ale doma máme všichni rádi ostrá jídla, tak to nebude na škodu :)
bram taky 2x do roka kupuju čerstvé hovězí. V lednici mám velký šuplík na zeleninu, maso, ryby ( netuším kolik je v něm stupňů). Dolů dám rošt a na něj naskládám maso. Přikryju útěrkami namočenýni - vyždímanými v lehce octové vodě. Ty měním každé dva dny. Nechávám min.týden. Dodavatel masa mi říkal že klidně i 3 týdny ale na to nemám odvahu- nejsem si jistá teplotou v šuplíku. Potom naporcuju do mražáku a použiju program na rychlomražení.
Manuka super, něco takového jsem potřebovala :) Vakuovačku nemám, teplotu v lednici neznám, tenhle návod mi vyhovuje. Díky moc!
Tulipe určitě nebude. Ten můj po rozležení není
od těch chilli vloček ostrý vůbec a z česneku jen mírně- a to jsem měla zprvu dojem, že jsem to přehnala. Včera jsme si otoustovali dobré bílé pečivo, mázli máslem a navrch ten salát, k tomu slzu bílého vína a jaký jsme byli... Jinak u nás ho konzumuje i mladší dítě ve 2,5 letech (zas to zkonzumuje všechno).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY