Jo, slazenej. On teda mizí rychlostí blesku, zejména mladý pán si vždycky nabere mnoho, mnoho flašek... takže ani nemá čas se ten sirup zkazit, ale říkala jsem si, kdybych toho měla jednou jó moc (a někam to schovala
) tak aby vydržel.
Jídlo a vaření
U nás teda taky nikdy nevydržel aby se stihnul zkazit, babička dělávala i tu limonádu, ta byla teda skvělá. Já sirup zkoušela pár let, ale nějak mi v tom vadí ta výrazná chuť cukru. Ale těším se na kosmatici, dneska cestou domu už mám vyhlídnutý keř.
mně ten sirup jednou zplesnivěl, ale byl jen s tím citronem, a tím trochu mdlej a hodně sladkej. Myslím, že když se dá ta kyselina citronová, tak to taky trochu zakonzervuje, ale já to fakt nemůžu.
Ta limonáda je skvěle hořká a osvěžující (a představuju si, že tu tunu cukru vyžraly ty kvasnice)
Limonáda je super, a stačí na to právě jen ten sirup a perlivá voda. V létě k nezaplacení...
Já to zas nedám s těma kvasnicema asi. Kyselinu mám už připravenou ![]()
to tam právě není chuťově vůbec cítit, požere se to navzájem s tim cukrem, zkuste kdyžtak, je to fakt výborný osvěžující letní pití, akorát bacha, je to živý cca jak burčák, takže k rychlý konzumaci, musí to být v lednici a opatrně otvírat.
No a k čemu je to teda vůbec dobrý, ty kvasnice? Limonáda je dost osvěžující i s obyčejným sirupem ![]()
no vykvasí to, takže to udělá bublinky a je to příjemně hořký. Chutná to malinko jak cider (nebo třeba vzdáleně jak šampaňský?), akorát po bezinkách. Je to dobrý prostě a neni to ten sirup.
Já kdysi zkoušela podle receptu bez kvasnic, kde to kvasí několik dnů samovolně, ale často mi to zplesnivělo, ty kvasnice jsou takovej rychlej startér.
ono je to takový lehce perlivý... asi osvěživý? já to nemůžu (teda nemohla) protože mi to prostě chutná jako zkažený. i když burčák mi neva;-)
Počkám si radši na burčák ![]()
no já zas nemám ráda burčák a šampaňský, ale cider třeba jo
srabe, nechcete mít vymalovanou kuchyň na světle žluto? :-D
Jen aby to bylo jenom na světle žluto. Ten drožďovej čmuch mi občas tak ňák nedělá dvakrát...
nj, ale ono to právě pak už nemá drožďovej čmuch...(ale zkvašenej čmuch
)
Chtěla bych se zeptat, to droždí asi sušený?
myslím, že jsem ji dělala tady podle toho receptu, tam je droždí sušený, já dala čerstvý a dala jsem i víc květů, jinak je to cca stejně, ono to nemusí být až tak úplně přesně
Díky za recept, sirup se mi právě letos nechce dělat, a ta pasáž o vzájemném zlikvidování kvasnic a cukru se mi vyloženě líbí.
no ale tak je to jen můj dojem, že ty kvasnice ten cukr sežerou....:-D
Dojem nedojem, při likvidaci pětatřiceti deka cukru lze ukázat prstem na potenciálního spoluviníka![]()
A stačí tomu fakt jen ten den? To bych ještě stihla udělat :-).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY