Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Online Ounz
20540 příspěvků moje polička 04. června 2017 10:38
Reakce na Camp_L:

No ale dva koše nedaj ne..no i když, vony ty třešně pár dnů vydrží..

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 04. června 2017 10:40
Reakce na Ounz:

Mě překvapila už ta půlka, protože ty koše jsou fakt veliký, půlka budou tak tři kila (jsem ale trochu pomohla...). No už jsem jim to zatrhla, sobě taky 

Online Ounz
20540 příspěvků moje polička 04. června 2017 11:12
Reakce na Camp_L:

No..taková očistná třešňová kůra :) kilo na osobu ještě není žádná tragedie

Online Potrefenáhusa
39075 příspěvků moje polička 04. června 2017 11:42
Reakce na Camp_L:

my dostali před pár lety nádherný třešně od jednoho souseda, krásný, veliký, skoro černý, fakt úplně výborný, sežrali jsme jich většinu potmě u nějakýho filmu...druhej den jsem chtěla ze zbytku udělat marmeládu a při tom vypeckovávání.....no, ještě, že jsme jich většinu sežrali potmě!!! 

Online Potrefenáhusa
39075 příspěvků moje polička 04. června 2017 11:44
Reakce na ice:

já i marmeládu dělám podle maškrtnice :-D

Online Ounz
20540 příspěvků moje polička 04. června 2017 12:00
Reakce na Potrefenáhusa:

Takže jen ovoce, cukr a přidat kyselinu? Vydrží to? A mohla bych to vařit v jednom hrnci? To postupný rozdušování po skleničkách není pro mě..

Online Potrefenáhusa
39075 příspěvků moje polička 04. června 2017 12:26
Reakce na Ounz:

Ja to driv delala podle cuketky (jsem ted jen s mobilem,tak kdyztak googlete) a ten to ma stejne,jen v jednom hrnci,zas to trvá dyl nez to zhoustne. Ty jahody zrovna maj pektinu dost,tak to zhoustne i bez gelfixu, tenhle poměr cukru by mel bejt dostatecnej na konzervaci,kdyby ho bylo min, musi se to jeste zavarit

Offline RoSa
10239 příspěvků moje polička 04. června 2017 12:43
Reakce na Potrefenáhusa:

No přesně! Proto se nemůžu na třesňový a švestkový kompoty ani podívat, bublaninu jedině z vypeckovanýho ovoce, švestkový knedlíky dtto.

Třešně jsem vloni zpracovávala tak, že jsem je (vypeckovaný) povařila s tmavým cukrem a snad už jsem tam ani nic dalšího nepřidávala... možná kys.citrónovou? Nemixovala jsem to, protože ty kusy ovoce jsou pak třeba v jogurtu vynikající!

Online Ounz
20540 příspěvků moje polička 04. června 2017 13:40
Reakce na Potrefenáhusa:

Díky :) najdu a zkusím

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 04. června 2017 13:50
Reakce na Potrefenáhusa:

Jo a přesně odsud plyne ten můj odpor k třešňovýmu kompotu - jak babičce ti červíci vždycky plavali u dna. Proto taky zásadně nerozkrajuju, nevypeckovávm... Když je nevidím, tak mi neva

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 04. června 2017 13:56
Reakce na Ounz:

Potrefenáhusa Já jsem ještě před časem narazila na tento recept třešňová marmeláda bez cukru, kam se nedává žádný cukr, ale špetka soli. To by mě zajímalo, jak to chutná - jestli to má vůbec nějakou chuť...

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 04. června 2017 14:09

Nepece prosim nekdo z vas veganske cookies? Pecu podle receptu, z ktereho sice vyjdou dobre cookies, ale rozpadaji se, tak hledam nejaky jiny overeny recept... 

Online Ounz
20540 příspěvků moje polička 04. června 2017 14:11
Reakce na Camp_L:

Já o tom četla už kdysi, ale nijak mě to neláká. Asi by se to muselo sterilovat taky. S tou jednou lžičkou marmelády za tejden v průměru to vůbec neřeším..(jako ten cukr)

Offline continuity
43675 příspěvků moje polička 04. června 2017 18:55
Reakce na Ounz:

bryndzova pomazanka, kterou robim ja je cibulka na drobno - salotka alebo cervena, ale ono sa to nezblazni ani z kuchynskej cibule. mleta paprika a trochu nejakeho masla alebo margarinu - aby to bolo trochu vlacne (uz som davala aj biely jogurt, co rozne dietujeme a chudneme a tiez to slo.)

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 04. června 2017 18:56
Reakce na Potrefenáhusa:

já i marmeládu dělám podle maškrtnice :-D

Chápu to správně, že když nemám kys. citr. nebo askorb., stačí citron a ten mám dát taky až na konci, před nalitím do skleniček 

citron, případně kyselinu citronovou či čistou askorbovou – k dostání v lékárnách nebo drogerii, ve které jsem člověkem. U mě to bylo asi ½ lžičky čistého prášku (kyseliny pomáhají želírování a navíc zrovna jahody jsou co do barvy velmi nespolehlivé a mají tendenci hnědnout i jen tak ve skleničce, čemuž tímto zabráníme, u ostatního většinou není potřeba), rozmíchat chvíli před naléváním do sklenic

Online Ounz
20540 příspěvků moje polička 04. června 2017 19:05
Reakce na continuity:

No, tak nějak sem to udělala (bez cibul anžto došla) a s trochou jogurtu. Tak sem zvědavá, zatím sem jedla jen bryndzový halušky a bryndzu na bramboráku..a je zajímavý, že já znám bryndza, ty píšeš bryndza, ale google mě opravil na brynza..

Online Potrefenáhusa
39075 příspěvků moje polička 04. června 2017 19:15
Reakce na Ounz:

taky bych napsala bryndza

Online Potrefenáhusa
39075 příspěvků moje polička 04. června 2017 19:15
Reakce na ice:

no jo, až na konci to tam zamícháte

Offline continuity
43675 příspěvků moje polička 04. června 2017 19:22
Reakce na Ounz:

po slovensky je to bryndza ako je to cesky neviem, mozne je uplne vsetko.

Online Ounz
20540 příspěvků moje polička 04. června 2017 19:25
Reakce na continuity:

A Potrefenáhusa  tak teď sme se tu konsensuálně shodly na bryndze