rebarborovy kolac s tvarohem. Byl moc dobry. :-)

rebarborovy kolac s tvarohem. Byl moc dobry. :-)

Eee no je to marmeláda, ale vařená s gelfixem, čili žádný rodinný tajemství. Teta teda dělá bez gelfixu, ale dává kilo cukru a steriluje. Já používám gelfix 2:1 a ovoce podle toho, co mám a chci. Tyhle sou jahodovo-rebarborová a jablkovo-rebarborová s trochou jahod. Do obou sem přidala trochu třinového cukru - pokus.
(nevím teda jestli můžu vůbec použít to slovo marmeláda)
Krásný koláč
Takze to uvaris, podle navodu na pytliku pridas gelfix, nalejes do sklenicek a zavres, utahnes a konec?
No, vono se dá ovoce, já ho trochu rozvařím a většinou rozmixuju, pak se přidá gelfix s dvěma lžícema cukru, míchat, po minutě zbytek cukru a přivést k varu, chvíli vařit, do sklenice, zavřít, na pět minut obrátit dnem vzhůru pak zpět a nechat chladnout. Postupuju s tím vařením podle jejich návodu, jen to někdy vyřim dýl..
To zni jednoduse, dekuju, zkusim to.
Je to jednoduchý a spolehlivý.
Mňo a dnešní bochnik, jenom pro mě (muhehe). Nařezání se nepovedlo, spěchala sem. Ale hořím zvědavostí jakej bude
crumble sem delala loni,letos kolac.![]()
Ja bych si to i dala casteji,ale muzi rebarbora nechutna.![]()
Ounz -dekuji chvalim zpet chleb.:-)
Děkuju :)
A já mám hotovo mnoho, mnoho litrů bezinkovýho sirupu ![]()
neke! fakt? no u nás na zahradě to taky moc voní po bezinkách, jen já jsem líná jak veš... a navíc: cukr nemám... ![]()
Vosum kilo cukru to spolklo!
Včera jsem převařila vodu, naložila květy... a dneska to dodělala. Ulepená až na zádech. Naštěstí víc flašek už nemám, takže končím.
ještě že bezinkovej sirup nerada :-)
Dostala jsem od sousedů dva obří koše třešní. Nejradši bych je snědla jen tak, ale to asi nedám. Nemáte nějaké osvědčené třešňové recepty - vyjma marmelády, kompotu (to se u nás moc nejí) a bublaniny (mám)?
Naložit do rumu s cukrem a počkat do zimy
jinak maškrtnica má na svých stránkách recept na kynutý těsto v lednici (z droždí), je výborný a jeden s tipů tam je babka s čokoládou a třešněma a pak koláč s tvarohem a třešněma a drobenkou bude skvělej. Nebo závin. (Ale teda kompot a marmeládu bych si rozmyslela, to je moc dobrý)
Do rumu nakládám višně:) Ta babka je dobrej nápad, dělávám se švestkama a mákem, třešně mě nenapadly:) Kompot nepozřu, blok z dětství. Ale nad marmeládou lehce uvažuju, viděla jsem recept na třešňovou s hořkou čokoládou, což zní zajímavě. Ale musela bych to nějak zmáknout bez vypeckovávání, na to nemám zicflajš![]()
Něco s tvarohem by bylo nejepší, toho se mi v lednici nějak nedopatřením sešly dvě kila, ehm... Budou knedlíky taky...
No vida, budou třešňový hody :) tak závin a koláč s tvarohem a třešněma. No a to vypeckování, sou na to udělátka více či méně automatizovaný anebo teda rozvařit celý a propasírovat.
Spíš to vidím na to pasírování, jesli se odhodlám, teda...
Ale ještě chvilku počkám, jen než jsem to tady všechno vypsala, děti už půl jednoho koše spásly. Takže se možná třešňový problém vyřeší sám, jen doufám, že večer nepojedeme na pohotovost![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.