díky!
Jídlo a vaření
Jo a k tej bryndze bude tenhle ![]()

myslím, že jsem ji dělala tady podle toho receptu, tam je droždí sušený, já dala čerstvý a dala jsem i víc květů, jinak je to cca stejně, ono to nemusí být až tak úplně přesně
Dneska jsem při ranním venčení nasbírala květy bezinek a jednu láhev jsem založila. Tentokrát jsem teda přidala i to droždí (sušené).
Jenže.... až teď čtu ten recept, a prej se má dávat až když voda trochu vychladne... Já to tam nasypala už do vroucí... Nezabila jsem ho? ![]()
No jestli byla fakt vroucí, tak možná jo..
Utěšuju se tím, že buchta se přece taky dává do trouby... ![]()
Budu to sledovat - při nejhorším nebudou divoký bublinky ale jen vitamín B, no...
Mno, jenže už vcelku vykynutá, a při zadělávání se musí dávat pozor na moc horký mlíko. Ale každopádně držím palce ![]()
Tak mně to kvasívávalo na jižním okně i bez kvasnic - jen jsem se těšila, že sežerou ten cukr ![]()
Atak..
Teda bala bych se,ze budou kvasnice povražděny... jinak ja dneska dopijim zásoby a uz jsem pekne zmatlana a jak mi to odpoledne rychle uteklo ![]()
Ale stihla jsem uvařit aspoň oběd

Se opakuju, ale sou krásný a na krásným talíři, hned bych se pozvala na oběd :)
a teda skoro mám chuť taky zkusit tu limču, když je s ní taková legrace
Díky, to jsou první v životě podle tadytoho receptu a talíř tady pokaždý sklidí chválu, ale je to úplně obyčejná Ikea a mají k němu i hrnky, ubrousky a nově i misky v podobným stylu.
Děkuju za tip na knedlíky, ráda zkusím. Ten talíř sem tam myslím viděla, líbil se mi. Některý věci maj fakt povedený a s těma knedlema úplně ladí :)
na knedlíkách je stejně nejlepší ten strouhanej tvaroh s máslem a cukrem :-D
jo a s tou šťávou co vyteče z knedlíků po rozkrojení, taky jsem je teď dělala a podle stejnýho receptu ![]()
Přesně ![]()
Taky tohle tvarohový těsto dělám - vynikající! (i na švestkový knedlíky je výborný!)
A Potrefenáhusa tak teď sme se tu konsensuálně shodly na bryndze ![]()
Já už jsem kdysi jednou studovala. Bryndza je to pouze slovensky, česky je brynza. Ale neptejte se mě, proč to počeštění bylo nutný, podle mě to akorát mate lidi.
No to sem si tak nějak myslela, ale teda nechápu
Jezis, uz aby byly kunraticky. A budou kyble zmrzliny. A asi si budu muset udelat vylet do ikei.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY