Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Potrefenáhusa
39075 příspěvků moje polička 05. června 2017 08:22
Reakce na moora:

přesně! Kunratický jsou nej! Co v Ikee? A jak děláš zmrzlinu, máš zmrzlinovač? Já dělám jenom podle Cuketky z rozmixovanýho mraženýho banánu se smetanou, ale jahody by do toho šly určitě narvat taky

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 05. června 2017 08:28
Reakce na moora:

Vzdyt uz jsou kunraticky jahody!

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 05. června 2017 08:33
Reakce na ice:

K nam jeste nejak nedorazily. Ale tak snad jiz kazdym dnem.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 05. června 2017 08:37
Reakce na Potrefenáhusa:

V ikee ty tvoje talire.

Jo, ze zmrzlejch jahod. Zmzlinovac sice mam, ale nekde hluboko zakopanej. Do robota dam hromadu jahod, slehacku, zakysanou smetanu a trochu cukru. Teda nejdriv posekam ty jahody, pak pridavam to ostatni. Letos planuju vyrobit jeste dren. Pamatujete takovou tu dren v plastovejch kostkach, co mely puntiky jako hraci kostky? A merunkova byla taky mnam.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 05. června 2017 08:41
Reakce na moora:

Aha, ja pro ne jezdim do Kunratic primo a tam uz s prodejem zacali, ale zatim jich maji asi min, tak to trva nez je zacnou prodavat i jinde.

Online viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 05. června 2017 08:54
Reakce na moora:

na tomhle receptu jsem odrovnala tri mixery:-) jakyho mas toho robota?

Offline Potrefenáhusa
39075 příspěvků moje polička 05. června 2017 08:57
Reakce na ice:

no my jeli přes Kunratice v sobotu a já se dívala na web a tam psali, že s prodejem prvních jahod se začne až 5. června, tak jste měla asi fakt vyloženě první vlaštovku. 

(studovala jsem to jen na mobilu v autě, možná jsem něco přehlídla)

Offline Potrefenáhusa
39075 příspěvků moje polička 05. června 2017 08:58
Reakce na moora:

mně takhle vylítla zmzlá jahoda bokem mixeru, máma to pak zalepila nějakou zubařskou pryskyřicí, drží už asi 20 let, ale od tý doby se taky trochu bojim 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 05. června 2017 09:11
Reakce na Potrefenáhusa:

Ja ty jahody necham teda malinko povolit, asi tak na konzistenci, aby se do toho dalo kousnout nebo nozem rozkrojit, ale furt to jeste bylo zmzly. Ja mixer nemam teda, delam to v robotu, mam tam takovy sekaci noze. Ale nadoba je plastova, tak se taky trochu bojim.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 05. června 2017 09:20
Reakce na Potrefenáhusa:

Ja to jen zkusila, ze jsem mela cestu kolem. Je mozny, ze prvni prodej nehlasili, ze toho bylo malo, ale ode dneska je to uz oficialne.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 05. června 2017 09:44
Reakce na Ounz:

Já do brynzy dávám máslo, cibuli na drobno nebo jarní cibulku i s tím zeleným, mletou papriku, nasekanou pažitku, vařená vejce, tvaroh. dělám to v různých kombinacích, podle toho, co mám doma nebo jak se mi chce.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 05. června 2017 10:11
Reakce na Bledule:

Já udělala tu jednoduchou, jak psala continuity   a ještě bez cibule (došla) a byl úspěch, už je snězená. A měla sem tam místo obvyklý papriky nějakou uzenou španělskou, co mám z trhu a bylo tofakt dobrý. Zařadím do repertoáru. Nad česnekem a pažitkou sem taky přemejšlela, ale necham si to pro tvarih, ona ta bryndza je docela výrazná sama osobě

Offline barbucha blogger
36171 příspěvků moje polička 05. června 2017 14:58
Reakce na Ounz:

Je. Já ji vždycky sežeru lžičkou z kelímku, samotnou, a celou!

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 05. června 2017 15:17
Reakce na barbucha:

Já ji měla z trhu taková hutná koule to byla  a já prostě potřebuju něco jako záminku proč jíst chleba 

Offline barbucha blogger
36171 příspěvků moje polička 05. června 2017 17:13
Reakce na Ounz:

To jsme na tom stejně, není nad dobrej chleba, ten bych mohla s čímkoliv, kdykoliv... Ovšem já sním krajíc a přiberu dvě kila...

Tu brynzu někdy dám i samotnou  Z trhu nebo váženou... V krajním případě i s naprosto dietním sezamovým sucharem - ty si vozím, protože jsou jediný, který se daj jíst. U nás jsem je ještě neviděla, nevěděl by někdo, jestli jsou u nás k dostání?? Jsou fakt dobrý.

Ach jo. Odpírat si obyčejnej chleba, to je mizernej život... 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 05. června 2017 17:17
Reakce na barbucha:

Něco podobnýho maj i v Ikee, myslím. Ale i jinde už sem to viděla, ale už nevím kde (a mohlo to bejt i Německo)

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 05. června 2017 17:19
Reakce na barbucha:

Šlo by tohle? Není to wasa ale už sem to měla a cajk

Knekebrot

Offline barbucha blogger
36171 příspěvků moje polička 05. června 2017 17:21
Reakce na Ounz:

Kdepak, to vůbec není ono, ten není dobrej.  Tam jsem hnala jako první  

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 05. června 2017 17:22
Reakce na barbucha:

A sakra, tak pardon. Ale mě teda chutnal. 

Offline barbucha blogger
36171 příspěvků moje polička 05. června 2017 17:32
Reakce na Ounz:

To bych ti teda měla dát vzorek toho mýho - už nikdy do toho papundeklu z Ikea nekousneš  Příští tejden budu mít novou zásobu