andulka01 Filo je máslové, ne?
Jídlo a vaření
continuity no právě
andulka01 Ten hummus opravdu dost často až překvapivě hladce projde
Dělávám buď klasiku, nebo s olivami, nebo se sušenými rajčaty, nebo s řepou. Z cizrny nebo bílých fazolí. Když k tomu napíšeš "pomazánka ze sušených rajčat", určitě to zmizne jako první ![]()
Sweet Potato filo samotné není, promazávat budu olivovým olejem. To je jedna z věcí, která mě napadla když jsem vyzvídala jestli jsou vegetariáni nebo vegani, tak filo mám schválené.
Vari tohle jsou úplně nejbližší sousedí, přes plot a jsou moc fajn. Oni to teď koupili a my bohužel k novému roku odcházíme, je to vlastně rozlučkové setkání, tak mi na tom záleží. A spoustu vege/vega jídel vaříme mimoděk, jen abych tam nedala máslo nebo vejce nebo tak...
andulka01 Tak super.
andulka01 ja by som ti zohnala chalupu vedľa nás. Nám nikto také dobroty nerobí a ja len ticho závidím. ![]()
A s jedlom neporadim, ale myslím že hocičo čo urobíš bude super
andulka01 ja by som ti zohnala chalupu vedľa nás. Nám nikto také dobroty nerobí a ja len ticho závidím.
Ale teď jsi teda vnukla nápad:D. Teď se nabídky je. Pohrnou
andulka01Falafel nebo tapas. Tapas je u nás oblíbená tapenada z černých oliv nebo z pečených rajčat na kousku opečeného pečiva /bageta nebo chleba/.
andulka01 už je asi pozdě, ale včera jsem dělala takové ty ve slupce vařené, na placku rozmáčknuté a upečené brambory, česnekový dip by se musel nějak vegansky vyřešit... Bylo to dobré, umím si to představit i zastudena.
Měla jsem blbé brambory, velké a moc se sypaly, tak estetika nic moc, ale dobré to bylo.

Pinot Noir Tohle mám moc ráda :-). Často z bouchaček dělám salát.
andulka01 Taky mě hned napadl falafel, případně plněné žampiony, jakékoli zeleninové placičky a klidně staré dobré onion rings! Možná i nějaká varianta italských arancini nebo supli. Gilovaná polenta (nahoru s něčím), jednohubky z okurky, nějaké spring rolls z rýžového papíru....ovocný salát...ty jo, hned bych přijela!!! ![]()
Pinot Noir taky jsme je teď dělali, z našich vlastních brambor, luxusní to je (pro nás s husím sádlem). Veganská majonéza není problém.
Garfie ty hrátky s rýžovým papírem musím vyzkoušet, teď to hrozně frčí všude. Grilovaná polenta by byla super, ale zatím se mi nepodařila, rozpadá se mi to. Ale mozností je nepřeberně, nastestí nemusím řešit celé menu, jen fingerfood.
andulka01 Ty závitky v rýžovém papíru mě naučily Thajky jako jídlo, které si připravuješ u stolu. Nakrájíš spoustu zelenini ála julienne, krevetky, případně cokoli jiného, oprostřed postavíš pánev s vodou a do ní jen namáčíš ten papír a balíš si sama závitky, k jídlu namáčíš do omáčky. Není to teda tip pro tuhle párty, ale někdy na příště, je to prakticky bezpracné sdílené jídlo připravované přímo u stolu. Na léto na terase ideál. :-)
Garfie letní závitky jsou nejvíc, na Vinohradech mívali úžasné - kromě nudlí, zeleniny a krevetek ještě s proužkem sladkého ananasu, žloutkovou omeletkou a spoustou asijských bylinek. Pak zmizely bylinky, ananas, omeletka jen občas...
Na sockách teď frčí i závitky lehce osmažené, ne hluboce smažené, jen tak jako do křupkava na trošičce oleje. A balej do toho všechno. To musím zkusit.
Ja jako hromadne a rychle připravené jídlo doporučuji panzanellu. Ovšem kdysi levné jídlo vyjde při dnešních cenách zeleniny a dobrého chleba a oliváče velmi draze,ale to jen tak naokraj. 2.den lepší, 3.den jeste víc,ale to prakticky nikdy nezbyde.
Dostali jsme, kromě jiného, játra z jelena. Jak.je připravit? Nemáte nekdo nejaký zaručený recept?
Pro.me je to za trest takový experimenty. ![]()
Raduza Já bych to teda vyhodila, ale když bych chtěla byt tedy šetrná, tak bych z toho udělala pastiku;-)
Karja vyhodila? ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje