Triss Dekuju, kdybych ho nenašla, ozvu se.
Jídlo a vaření
Sweet Potato Linecké s celým mákem jsem lepila lemon curd. Nemělo to úspěch, každý ochutnal jedno a stačilo. Mně to nepřišlo špatný, ale bylo to takové svěží, evokovalo mi to jaro léto. Nejak mi to k Vánocům nesedlo.
S mletým peču taky podle bududub, mažu povidly a to má úspěch velký.
notna Mám stejnou zkušenost, mák, lemon curd, už to dělat nebudu. :-) Ale dobrý to bylo.
Mně se letos strašně nechce, nechcete mi to někdo napéct! ![]()
Minulý týden jsem se šla poptat do učňovského střediska na cukroví a oni už mají objednávky uzavřené. Tak nic , letos nepeču , maximálně....!
Garfie Sweet Potato když mák, tak švestky - hlasuju za celý mák a slepovat povidly. Asi do toho půjdu, jednoduchý linecký mě moc nebaví.
Díky všem. Budou s celým.
Dítě, když jsem řekla "linecké s mákem" zavylo "nééé". Aspoň neubude.
Tak Betty Já taky moc nepeču a chtěla jsem při tom zustat, ale děti mě už od začátku prosince bombardují, kdy budeme péct.....A to musim říct, že mě teda oblil studenej pot, že ke všem těm dárkům, výzdobám, školním akcím vlastně bude ještě to pečení:D:D:D, ale tři druhy tak uděláme;)
Karja sambo mi nasliboval, že s pečením mi pomůže jeho pubertální dcerka, naiva jeden. Při dobrém odhadu tak 30% úspěšnost ![]()
Ale jinak to hrotit nebudu, bude to linecké, trošku perníčků a marcipánové hříbečky. Letos jsme na Vánoce sami ve dvou na chalupě, sladký moc nejíme, vyhazovat nic nechci.
andulka01 já myslím, že 30 % je velice dobrý výsledek...
Já mám cukroví moc ráda, hlavně teda na návštěvě:D:D:D:D
Mně to moc nejde ani, na to jak vařim a peču dorty, tak na tohle mám ruce levé, netěší mě ani ta práce ani ten výsledek
Raduza jako jakákoliv jiná játra - my děláme játra na cibulce, na cibulce a víně, játra po anglicku, paštiku, knedlíčky do polévky.
Jak se, prosím, delaji jatra po anglicku? Děkuji.
andulka01 naposled se děti jako pomocníci osvědčili někdy v deseti letech.
A potřebuji nutně recepty nato makové linecké. Dokonce si myslím, že i to kyselé by se u nás v jedné části rodiny ujalo.
černá káva To je komunistickej recept, nemá nic společného s anglií, ale s anglickou slaninou. :)
Na pánvi se opečou silnější plátky anglické slaniny do křupava, na vypečeném tuku se osmahnou plátky jater zlehka obalené v hladké mouce. Jen krátce, uvnitř mají játra zůstat růžová, mouka na povrchu vytvoří krupavou krustu. Ke konci tepelné úpravy se přidá trocha worcestrové omáčky, nakonec posolit, opepřit. Na talíři se k játrům přidají plátky slaniny. Podává se s tatarkou a opečenými bramborami, já to flákám, takže u nás hranolky z trouby. ![]()
continuity tohle je mi sympatické, se špaldovou moukou https://www.inspiredkitchen.cz/cs/m-43-recept-makove-linecke-cukrovi-s-povidly
Pinot Noir a je to hrozně moc dobrý. My oba játra milujeme (a kočky taky), akorát sambovi je musím udělat trochu více než dorůžova, já je můžu i syrový.
andulka01 já to taky miluju. Akorát to děsně prská, ještě k tomu černý fleky. ![]()
Mně by se líbilo něco s tím lemon curdem, ale makové linecké ne
Ale kdyby měl někdo nějaký jiný tip?
Evaeva tyhle dělala ségra - moc dobré: https://www.apetitonline.cz/recept/popraskane-susenky-s-citronovym-kremem
a tyhle úly tu myslím proběhly předloni? https://www.apetitonline.cz/recept/citronova-vosi-hnizda
continuity
Já nakonec udělala toto těsto, měla jsem uloženéz minulosti.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje