dik, prave jsem dojedla rychlou zeleninovou polivku a s tim korenim je fakt dobra!
Jídlo a vaření
Vďaka za odpoveď. Hrušku ani jablko by mi nenapadlo dať si na raňajky. Skôr mäkké ovocie. Ja mám raňajky nastavené cez teplé obdobie na ten jogurt a ovocie a v zime zase ovsená kaša a ovocie. Ale len v pracovné dni, cez víkend sa vždy dotlačím chlebom ![]()
:-) tak to jsem fakt ráda
Snažím se naučit péct v Remosce, nemajíc v jedné domácnosti troubu (na pečení, prý by tam jinak jeden byl :-)). Slané je v pohodě, třeba pečené kuře (musí být rozplacatěné) nebo zapečené cokoli. Ale teda koláč s drobenkou... seshora připalující se drobenka, vespod tekuté těsto, achjo. O víkendu je v plánu další výzva, štrůdl.
Dort na neteřiny narozeniny upeču raději v normální troubě :-) Plán je čokoládový s mátovým mascarpone, takové After Eight.
Ja pecivo miluju, ale jim uz ho jen ke snidani. Citim se lip, treba by to bylo jeste lepsi uplne bez nej, ale to nechci, trapila bych se bez chleba. Rano nic sladkeho do zaludku nesnesu, ovoce vubec. Od vecera se tesim na chleba a kavu s mlekem :)
no presne, ja si dycky rano udelam kavu s penou a sednu si ke snidani, v klidu si prectu treba clanek v novinach, vstavam kvuli tomu extra uz o ctvrt na osm
a prave k tomu si rada davam chleba s nejakym dobrym syrem nebo sunkou, nekdy omeletu...
Uz ted se tesim na snidani :))
Pečivo mám ráda, ale moc nejím. Max. K snídani žitný chleba. Jinak snídám vajíčka na všechny způsoby, ovesnou kaši nebo ovesné lívance, tuňáka se zeleninou, šunku se zeleninou ( k té si občas ten chleba dám) a nebo zeleninovo ovocné smoothie
A co jíte, když ne chleba a pečivo, třeba k šunkám, sýrům, paštikám, máslu, vajíčkům?
Pečivo asi nepřeháním, ale prostě si nedovedu představit, jak k prosciuttu nemám dobrou ciabatku. Nebo k vajíčkům tmavou bagetku s máslem. Nebo co bych namáčela do olivového oleje s balzamikem? A vůbec, čím bych vítala třeba královnu Alžbětu, když né chlebem a solí?
Kváskový chléb, dobrý sýr a červené víno je pro mě základní páteční večeře :-)
K šunce mi stačí kyselá okurka a k dobrému tvrdému sýru červené víno. Taveňáky nesnáším.
Pečivo jím minimálně, ale občas neodolám čerstvému chlebu s máslem a medem, jsou taky asi 2 druhy pečiva z Lidlu, které radši moc nekupuju, protože se tím dokážu nacpat naopak bez té šunky.
Jo a dneska jsem teda neodolala domácímu chlebu se semínky a škvarkové pomazánce v Babiččině zahradě. Ti prevíti to přinesou člověku hned po objednání, aby jako měl co dělat, když čeká na jídlo, no a hlad a ten výbornej chleba...
Ovesne vlocky, jogurt, ovoce a vlasske orisky.
A co jíte, když ne chleba a pečivo, třeba k šunkám, sýrům, paštikám, máslu, vajíčkům?
Pečivo asi nepřeháním, ale prostě si nedovedu představit, jak k prosciuttu nemám dobrou ciabatku. Nebo k vajíčkům tmavou bagetku s máslem. Nebo co bych namáčela do olivového oleje s balzamikem? A vůbec, čím bych vítala třeba královnu Alžbětu, když né chlebem a solí?
Kváskový chléb, dobrý sýr a červené víno je pro mě základní páteční večeře :-)
Pečivo miluju a v současnosti chodím pro některý z výborných chlebů do Antonínovy pekárny nebo do řeckého obchodu (kde mají ten hutný žitný s dýňovými nebo sezamovými semínky z Bílkovy ulice), nepohrdnu ani dobrou "sprostě"
bílou bagetou...
Ale snažím se s ním zacházet opatrně... protože čím víc, tím větší chuť. Proto mě nikdy ani nenapadlo začít si péct chleba sama doma. Umím si představit, jak by to pokaždé dopadlo.
Zrovna ale třeba prosciutto miluju klidně jen tak, samotné, nebo s rajčetem, mozzarellou, (nebo s grissinama :-) ) vajíčka mi samotná vůbec nevadí (jako doprovod mi stačí křen nebo zelenina...). Paštika ovšem bez krajíčku chleba nebo houstičky a bez nakládané okurky (pokud je to klasika ve staniolu), to samozřejmě nejde.
Ke všem sušeným šunkám jím zásadně melounky - žlutý, zelený, oranžový. Červenej meloun zase jím s balkánským sýrem. Jinak pečivo miluju taky teda.
tak ale to jsou pak spíš takový chuťovky, šunka s melounem, než jídlo jídlo, ne? Nebo neumím si představit, že bych snědla 10 deka šunky s melounem místo oběda a do půl hodiny neměla hlad.
Nad domácí chleba snad větší lahůdky neni, já mám teda volně stanovený kritérium dvou krajíců (a maximálně ještě půlku patky...:-D, no ale ten chleba takovej, jako je ten půl den po upečení, už nikdy nebude
vstavam kvuli tomu extra uz o ctvrt na osm ![]()
Ja si dávam na raňajky tiež ovocie s jogurtom, sem tam vajíčka, ale najradšej mám banánové palacinky(1 banán +2 vajíčka). Pripravujem ich už večer, ráno by som musela vstávať o 3 aby som to stihla, robím min. trojitú dávku aby to malo zmysel, jednu dávku zjem počas postávania pri panvici :D. No a ich výhoda je, že chutia dobre aj keď sú studené. Pridávam cejlonskú škoricu, teraz som nemala a chutia v pohode aj bez toho. Mám ich rada s teplým ovocím, kokosom, niekedy si dám tvaroh
vstávat ve 3, to se snad ani nevyplatí jít spát, ne? :-D
Snažím se naučit péct v Remosce, nemajíc v jedné domácnosti troubu (na pečení, prý by tam jinak jeden byl :-)). Slané je v pohodě, třeba pečené kuře (musí být rozplacatěné) nebo zapečené cokoli. Ale teda koláč s drobenkou... seshora připalující se drobenka, vespod tekuté těsto, achjo. O víkendu je v plánu další výzva, štrůdl.
Dort na neteřiny narozeniny upeču raději v normální troubě :-) Plán je čokoládový s mátovým mascarpone, takové After Eight.
Já už jsem upekla v remosce hromadu buchet a kromě jedný katastrofy s buchtou s pudinkem (kterou jsem před časem ventilovala tady) bylo vždycky všechno v pořádku. Nic tekutýho, nic připálenýho. Ta remoska je už dost stará a myslím, že peče pomalejš (na míň stupňů) než původně měla. Tak jestli jde o nějakou modernější, co jde regulovat, zkusila bych ubrat stupně a přidat trochu času. Já peču obvykle z poloviční* dávky těsta tak 30-40 min dle druhu buchty. Těsto leju do studený remosky, nechci přijít k úrazu.
* Myšleno poloviční z klasický dávky na velkej pekáč pro rodinu. Pokud je to něco na menší formu apod., tak samozřejmě nedělím.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY