Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 20:49
Reakce na Potrefenáhusa:

jako.. já fakt žádnou dietu nedržim, ale 10dkg šunky je samozřejmě bez chleba málo, takových dvacet plus ten meloun nebo ještě líp, kdyby šlo o to zasycení, nějaká tepelně upravená zelenina mi v žaludku vydrží určitě dýl než chleba. každopádně nic z toho snad neni oběd, ne?

Offline Potrefenáhusa
39075 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 21:31

jo, vono tam těch myšlenek mělo bejt víc, ale jak jsem to psala na mobilu, tak se jich dost vytratilo 

no jakože jak se tu házelo co kdo jí, když teda nejí chleba, tak mě třeba maso se zeleninou přijde úplně v pohodě, klidně i teda to maso samotný, haha, ale zrovna ta sušená šunka mi v kombinaci s tim melounem přijde spíš než jako jídlo jako občasná chuťovka, já zrovna k sušený šunce jim pečivo ráda, protože mi přijde jinak strašně slaná 

Ale muj dojem je asi posílenej tim, že ačkoliv mám sušenou šunku moc ráda a chutná mi i žlutej meloun, tak ta kombinace dohromady mě nějak vůbec nebere. 

Offline Allysa
909 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 21:38
Reakce na Potrefenáhusa:

Doporučila bych zkusit jinou mouku,ja si celozrnnou zitnou z dm kdysi malem zabila kvasek,hrozne spatne se mi z ni peklo,nekvasilo,nekynulo.jeste pozor na predmerickou,ta je zase strasne hruba,spis uz šrot,ale jinak myslim pořídíte v každým obchodě se zdravou výživou 

Předměřickou ne, ta jse spíš šrot než mouka, ale s moukou z DM se mi zatím vždycky peklo dobře 

49476 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 21:43
Reakce na Potrefenáhusa:

pravda. já asi teda prosciuto když nepočítám někde na chuťovkách asi nikdy s pečivem nejedla. jako svačina by mě to nenapadlo (jj slaný) a na chuť jak píšeš si pečivo nedávám, ani většinou nechystám na stůl. a právě nějaký to rajče nebo meloun apod tu slanost pěkně stáhne, plus víno:P

a připomnělo mi to že musím zkusit ten vodní meloun s balkánským sýrem, už to tu čtu podruhé, jsem zvědavá!

andulka01 asi fakt o zvyku protože ty kombinace co píšeš jsou mi dost cizí. i když pečivo jím tak takhle bych ho nekombinovala:-) třeba k míchaným vajíčkům mám ráda opečený horký bílý toust s máslem:P

Offline Potrefenáhusa
39075 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 22:10

a jak bys ho nekombinovala? Mně právě přijde, že tam má andulka samý takový obyčejný kombinace typu chleba s vajíčkem, paštikou, sýrem nebo šunkou, neřeknu třeba chleba s jablkem nebo s bramborovou kaší, ale s paštikou nebo míchaným vajíčkem? 

Offline Potrefenáhusa
39075 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 07:31

Zplesnivěly mi rychlokvašky. Asi něco dělám špatně, kvašák vypařenej, zatíženej, nic nekoukalo ven. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 07:55
Reakce na Potrefenáhusa:

Pravda, jsou to spíš chuťovky, ale jak byly ty vedra, večeřela jsem cca 50 g šunky, 1/4 melounku a cca 20 g sýra s kdoulovým želé a úplně mi to stačilo.

49476 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 08:51
Reakce na Potrefenáhusa:

a jak bys ho nekombinovala? Mně právě přijde, že tam má andulka samý takový obyčejný kombinace typu chleba s vajíčkem, paštikou, sýrem nebo šunkou, neřeknu třeba chleba s jablkem nebo s bramborovou kaší, ale s paštikou nebo míchaným vajíčkem? 

ale jo, to je pravda, akorát třeba k těm vajíčkům já ráda bílý pečivo, tmavou bagetu vůbec. a třeba miluju uzenou makrelu, ale kdybych k ní neměla obyčejnej bílej rohlík, tak ji klidně sním jen tak bez ničeho:-) i tu paštiku teda mám ráda samotnou. já su hroznej masožrout:P

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 10:51

Nema prsut nebo jamon proti klasicke sunce o dost vic bilkovin? Takze i v malem mnozstvi zasyti. Kdyz jsem na dovolene, tak mi taky staci k veceri par platku susene sunky, syr, vino, nekdy i to ovoce.  

49476 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 11:08
Reakce na Lamicka:

urcite:-) jsme to trochu pomichaly. 20dkg susene sunky je porce min pro 4 lidi, to bych sama nesnedla:P

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 11:25

Ja bych to snedla, ale krotim se. Jednou jsem si chtela koupit domu celou nohu jamonu, ale vim, jak by to dopadlo!:))

49476 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 11:29
Reakce na Lamicka:

nojo asi bych to taky snědla, nohu teda na posezení nee:DDD každopádně jak je to slaný tak uplně samotný bych asi nedala a ta příloha ať už je jakákoliv prostě zabere místo:-)

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 11:39
Reakce na Lamicka:

Jj, prosciutto crudo má víc bílkovin. zhruba tak o čtvrtinu. 

Jinak, já jsem schopná spořádat po plátcích klidně deset deka, minimálně, a klidně samotnou. Není mi přísliš slaná, i když některé druhy jsou slané dost,  ale pak je spousta sladších, lahodných...  Hlavně, aby byla správně nakrájená, to je zásadní. 

Offline Alena_In
671 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 12:14
Reakce na domenica:

Pod to se podepisuju. Jak jsou tlusté plátky, tak může být sebelepší, ale mě prostě nechutná. 

Offline andulka01
12868 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 12:34

Jen jsem v rychlosti nahodila pár klasických kombinací, věřím, že jiní to mají jinak. Taky umím sníst cokoliv bez chleba, ale vzdát se dobrovolně pečiva si nějak neumím představit. A to ho nemám ani denně. 

49476 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 12:50
Reakce na andulka01:

ono je to v rámci redukční diety takový celkem jednoduchý a účinný tak proto to asi lidi (ženy) dělají

Offline andulka01
12868 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 12:54

:-) nojono... taky bych potřebovala, néžene. Ale chleba? To snad začnu i běhat :-)

49476 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 12:55
Reakce na andulka01:

běhání je fajn, ale na zhubnutí je nejlepší nežrat;-)

Offline andulka01
12868 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 13:04

nežrat a hejbat se :-) tak se aspoň hejbu

Offline Potrefenáhusa
39075 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 13:12
Reakce na andulka01:

já se asi půjdu rovnou zahrabat, protože mi 5 deka sušený šunky s kusem melounu k jídlu fakt nestačí