Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline andulka01
12868 příspěvků moje polička 24. října 2017 15:06
Reakce na Renusatko:

Ä co třeba Choucroute? Peče se to samo, čím déle ohřívaný tím lepší, jako příloha chléb a bílé víno. Takový ten fakt bohatý má široký výběr masa - my na slavnostní verzi dáváme kotletky, bůček, několik druhů klobásek i kuřecí prsa tak, aby si každý vybral. V teplé troubě to vydrží samo, je to v jednom hrnci.

Náš rodinný recept přidává do zelí ještě nakrájená jablka. A tuhle jsem místo vína zalévala ciderem a vůbec to nebylo špatné.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. října 2017 09:54
Reakce na Ounz:

Děkuju, tak já si ještě počkám na zprávu, jaký to je 

Offline Potrefenáhusa
39071 příspěvků moje polička 25. října 2017 09:57

Offline Aranel
6704 příspěvků moje polička 25. října 2017 10:10
Reakce na Potrefenáhusa:

Že vy jste se začetla do Parfumanie!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 25. října 2017 10:22
Reakce na Potrefenáhusa:

No to je škoda  

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 25. října 2017 10:25
Reakce na dynda:

Tak prej dobrý ale hodně sladký. Uberu cukr příště

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 25. října 2017 10:25
Reakce na Potrefenáhusa:

Ups..to zamrzí.. 

Offline Potrefenáhusa
39071 příspěvků moje polička 25. října 2017 10:32
Reakce na Ounz:

paktofonika Aranel 

a tak nadějně vypadal po těch 10 minutách, co jsem šla ztlumit troubu!!!!!

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 25. října 2017 10:54
Reakce na Potrefenáhusa:

No, já nemám kámen teda, tak po cca 10-15 min dávám na 10 min jen spodní pečení, mám blbou troubu, byl by nahoře spálenej a dole málo pečenej jinak..ale někdy se to tahle po..

Offline Potrefenáhusa
39071 příspěvků moje polička 25. října 2017 11:02
Reakce na Ounz:

kor když člověk usne dřív, než stihne zmáčknout čuflík u stopek a vzbudí se až za 4 hodiny...

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 25. října 2017 11:38
Reakce na Potrefenáhusa:

No..blbá smůla 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 25. října 2017 16:33
Reakce na Potrefenáhusa:

škoda  když se mi to stalo, tak jsem málem brečela. Tehdy jsem odešla nakupovat...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 25. října 2017 18:10
Reakce na Potrefenáhusa:

To zamrzí. Hlavně ta práce kolem.  

Nedávno jsem si takhle připekla 4 nohavice štrůdlu. Ovšem moje mamka (zrovna na návštěvě) vzala nůž...seškrábla vrchní vrstvu, nacukrovala a nikdo nic nepoznal. Já být doma sama, tak to vyhodím. 

Offline Karja
44965 příspěvků moje polička 25. října 2017 20:02

Sweet Potato Ounz Jsem nestihla v těch levných knihách tu Hojnost! To mě mrzí, ta kuchařka vypadala skvěle, ale za plnou cenu ji teda nechci. Našla jsem teda nějaký blog, ale recepty v Aj mě hrozně brzdí, já nerozumím většině surovin:-D. Škoda, škoda, musim to tu číst pozorněji!

Offline Karja
44965 příspěvků moje polička 25. října 2017 20:13
Reakce na Renusatko:

Já jsem pekla pro podobný počet králíka. Teda králičí zadní stehna. Měla jsem ozkoušené řeznictví, tak jsem věděla, že koupím dobré mražené, na blind bych asi do mraženého králíka nešla, ale to je jen můj pocit. Na velký pekáč, takovej ten klasickej babičkovskej zavírací se mi jich vešlo 13, předtím jsem to prošpikovala, a špek přihodila i ke králíkovi. Vyhovuje mi, že to tam dám v půlce času přidám česnek, víno a hotovo:-D. Bylo to teda výborný, máma me naučila, že kdo nejí králíka dostane přinejhorším to uzené. Polévku jsem dělala den předem a už ji jen namixovala, ale dá se to stihnout i k tomu, ale já ještě matlala předkrmy, dezert, takže jsem musela trochu dopředu máknout, no byl to masakr:-D

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 25. října 2017 20:15
Reakce na Karja:

aj jaj koukám že mám rezervy doma jsem ještě nikdy předkrm neservírovala, co tak připravuješ?

Offline Karja
44965 příspěvků moje polička 25. října 2017 20:19

Udělala jsem šípkový kompot. Půlky šípků zavařené. Nenapadá vás, jak to prodat, co z toho udělat? Protože teď je mi samozřejmě líto po vší té práci to jen otevřít a na dvakrát sežrat:-D. Recepty na netu pochopitelně moc nejsou, protože lidi nejsou magoři a tráví volný čas jinak než drbáním šípků:-D. Asi budu muset koupit půlku kance a přizdobit tím šípkovou omáčku nebo nevim.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 25. října 2017 20:23
Reakce na Karja:

Bohužel...králíka nejí ani jedna moje švagrová, ani neteř a ani přítelkyně od synovce.   Švagrové dokonce ani maso, co by se společně s králíkem peklo. 

Zatím přemýšlím o těch kuřecích stehnech na zelí nebo o  kuřeti v sýru a mandlích. Jelikož jsou teď dva dny prázdnin a víkend, tak oba recepty vyzkouším a uvidíme. 

Offline Karja
44965 příspěvků moje polička 25. října 2017 20:24

:-D Jestli si dobře pamatuji měli jsme dvě sýrové rolády - uplně easy, tuším tuhý sýr, uzený losos, možná ještě něco k tomu byla jedna, a druhá je super vychytávka od kolegyně, ubalíš do tortilly potřené krémovým sýrem lososa s koprem. Jak to necháš den odležet, tak nelze poznat, že je to tortila a vypadá to hrozně pracně. Pak jsem měla pečenou papriku s kozím sýrem. A pak jsme ještě dělali smažené sardinky a vařené slávky na víně. Byla ta mega žranice, tak proto takový obštrukce, jinak předkrmy taky nikdy nedělám.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 25. října 2017 20:24
Reakce na Karja:

Já tu Hojnost taky nestihla, byla bych ji koupila i za plnou cenu, ale nějak sem na ní nenarazila, zkusím si ji přát k vánocům, možná. Chtěla sem si ji prolistovat, než ji koupím...