WTF, asi měly nějakého ušáčka, když byly malé? Taky mě to dlouho drželo:-D.
Jídlo a vaření
No, ještě je od něj kuchařka Jeruzalém, ale tam už jsou věci, co se mi nehodí, třeba dezerty, to skoro nepeču. Lákala mě ta zelenina. Já našla ten jeho blog, samozřejmě je tam spousta té místní zeleniny a ovoce, co tady člověk dobré fakt nesežene, nebo děsně drahé, takže je to celkem k vzteku.
sýrová roláda zní dobře:-) něco zamotanýho v tortile a nakrájenýho na kolečka jsem měla tudle na návštěvě a nedalo se to, se toho chopily nějaký mimibazarový šikuly asi (losos to rozhodně nebyl)
No, tu mám a právě sem ji prosiltovala doma a krása, ale zatím sem z toho nic nedělala
ale až bude víc času, tak zkusím..ale nejradši bych, kdyby mi to nejdřív dal někdo ochutnat aby se vidělo ![]()
Jako tohle je fakt výborný a vláčný, ale musí se to nechat přes den odležet. Ale chápu, že někoho může pobuřovat ta kupovaná a neopečená tortila. Ale vzhledem k tomu, že člověk sní tak dvě kolečka a ne celou štángli, tak by to nemělo vadit. Jo důležitej bod je, ubalit to a nechat odležet v alobalu. A navíc je to mnohem menší drbačka než když si musíš nechat roztavit sýr na ubalení té klasické...
To nevím...nejsou z jedné rodiny
. Jedna je manželova sestra a jedna je žena od mého bráchy...nějak se sešly.
Já myslim, že to bude všechno výborný. Ale záleží na tom jaké seženeš suroviny tady. V Jeruzalémě jsem byla a sežrala bych teda celý město, ještěže to bylo tak drahý. Ale ta kuchyně je skutečně záviděníhodná.
No, mě to láká (a už sem si sehnala zaatar
)
No většina lidí nejí králíka kvůli tomu, že ho měli doma jako malí a tak. A další část nejí kvůli tomu, že králíci jedí ty svoje výkaly, to se taky dost lidem ekluje. Já ho mám ráda, ale chovat bych je nemohla, to bych je pak taky přestala jíst.
tortila mě absolutně nepobuřuje:-) jen to prostě nebylo dobře udělaný.. tak až mě přejde znechucení a zapomenu na to tak to možná zkusim, páč tobě věřim že to bude dobrý![]()
Tak pak něco ukaž a nafoť. Já si teda recepty i dost ulehčuju, takže bych si eventuelně poradila i bez pár surovin. Třeba humus jsem doma nikdy nedělala s tou tahini pastou, z čehož by spoustu lidí kleplo asi:-D.
Je to dobrý a hlavně to vypadá náročnější než je, tak to pak hostům nevyzraď, žeš to dělala pět minut:-D:-D.
já si ho teda (koupenou) tahini spíš trochu pokazila, takže jestli se do toho ještě pustim tak bez, nebo budu muset upiplat i tu![]()
Je to dobrý a hlavně to vypadá náročnější než je, tak to pak hostům nevyzraď, žeš to dělala pět minut:-D:-D.
takový recepty miluju!:P
No, to já když už, tak se docela snažím to dělat podle receptu minimálně poprvý, v době pubertální sem si ověřila, že to nahrazování prostě není dobrý :) ale hummus nedělám, ten moc nemusím, ale tahini pastu doma mám..
Aha, já právě byla líná to kupovat, že jsem nevěděla jak dlouho to vydrží načnuté, i když asi dlouho. Navíc teď hummus nebo teda v mém případě asi cizrnovou pomazánku dělám dost často. A matlám to od oka, dávám do toho i jogurt navíc.
:-DNo já právě nejraději vařím bez receptu nebo spíš podle vyprávěcího receptu - že mi jako někdo řekne ve stylu: pak do toho hodíš kostku másla a až to začne žloutnout, tak tam přihodíš.... a tak. Proto nerada peču, tam to člověk fakt nenahradí, neošidí a podle chuti a intuice fakt dort neupeče:-D.
to asi dlouho. jenže ono se mi furt něco nezdálo i na tom hummusu.. až jsem se (možná tady?) dočetla že teda nemixovat s olivovým olejem protože to je pak hořký. sem si vzpomněla jak jsem omylem resp. z nouze udělala majonézu půl napůl z něj a celá pomazánka na vyhození. takže jsem ho teda nepoužila ale pak jsem to pokazila páč v koupenym tahini je taky a taky je to hořký. mně to až tak nevadilo ale snědla jsem si to sama (a že neumím dělat malý množství tak mi to docela trvalo![]()
:-DNo já právě nejraději vařím bez receptu nebo spíš podle vyprávěcího receptu - že mi jako někdo řekne ve stylu: pak do toho hodíš kostku másla a až to začne žloutnout, tak tam přihodíš.... a tak. Proto nerada peču, tam to člověk fakt nenahradí, neošidí a podle chuti a intuice fakt dort neupeče:-D.
![]()
Aha, a s čim se to má teda dělat? Já dělám vždycky s olivovým a hořký to není, ale oliv. oleje u nás kupuje partner a už to má všechno ochutnaný a vyšpekulovaný, tak třeba kupuje dobrý.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY