Ale to já taky vařím bez receptu, takový to moje kuchtění a gut, ale když je to něco novýho, co neznám, tak se držím receptu. U toho pečení je to někdy důležitý :)
Jídlo a vaření
já kupuju taky dobrý, ale tam jde o to mixování (možná míň otáček?)
dělám z dobrýho řepkovýho, všecko, stopro chuťově neutrální. v intersparu mívali skvělej ve skleněné flašce (v ceně olivovýho:-)) bohužel už neni
olivovej do salátů a tak používám, ale na jakýkoliv vaření ee
Aha, no já to matlám tyčovym mixérem, tak to je asi v pohodě:-D. Jo já taky musim nakoupit oleje, mám jen klasika na řízky a pak olivový, plus nějaký lněný a to neupožívám.
Olivovej je hořkej, když je čerstvej, pak by se to mělo ztratit (říká manželka výrobce) já ale taky preferuju řepkovej, olováč panenskej jen do saátu.
akorát teda tuhle sem ho omylem dala do olejový bábovky a protože sem shodou okolností experimentovala s celozrnnou moukou, tak ta buchta měla sakra třetí rozměr..
Výbornej olej na dochucení čehokoli je sezamovej, já mám z ms, ale jistě to budou mít i jinde..
Díky za tip!
viktorka_od splavu Vepřový sádlo je nenahraditelný:-D. Ale to už začínám být blízko u škvarků mojí nejoblíbenější pochoutce:-D
tak koupený škvarky poživatelný jsem ještě neobjevila:-( šak moravský chipsy:-))
No tak vida, budou řizky na sadle :)
šnycle, baže![]()
o tom řepkovym oleji sem kdysi četla super vědecký pojednání jak je výživově dobrej, reprodukovat bych to sice neuměla ale věřím tomu (ještě než to vzal pod sebe babiš;-) nejvíc mě zaujalo že prej (možná jediná) potravina co my tady máme vyrobenou pro řetězce kvalitnější než na západě je rama, páč se (kvuliva ceně samozřejmě, ne z dobrýho srdíčka:-)) dává u nás řepkovej olej že ho tu máme hafo. možná to bylo na MP od Grossularie? jsem se na to jednu chvíli zaměřila a zjistila jsem že (tehdy, třeba je to teď jinak?) se ve složení "rostlinný olej" nemusí udávat jakej a v těch margarínech nebylo možný dohledat z čeho vlastně teda jsou. neže bych to jedla:P já su akorát šťoural
No teď už je v ramě palmáč taky, myslím. Jinak řepkovej nás učili kdysi, že je nejptimálnější tuk..složení ten nasyc a nenasys kys..
no neže by tam palmovej nebyl vůbec, ona je to nějaká směska (byla) je to pár let zpátky. palmovej zas neni nějaká hrůza (co se týká stravy) ne?
jj tak nějak to bylo
No..je to težký s těma olejela. S palmovým byl problém ten nekontrolovanej postup při pěstování
jj to samo. bych to ale nemíchala. pamatuju nějakou mudr. co se rozhořčovala jaktože se dává do dětské výživy když je tak jedovatej![]()
No,jedovatej není..snad ![]()
V koupeným tahini by ale žádnej olivovej olej bejt neměl, taky proč, vždyť je to rozmixovanej sezam a ten olej, co tam je, by měl bejt jen z těch semen. Ty tahini jsou teda různý, podle mě je potřeba, aby mělo na jazyku takovou svíravou chuť, ne každý to má, nejlepší mi přišlo white tahini z nějaký zdravý výživy.
Já u hummusu navrch zjistila, že je strašně klíčová ta cizrna, dlouho mi přišlo, že se dá dobrej udělat jen z cizrny v plechovce, pak jsem teda začala cizrnu vařit podle nějakýho arabskýho receptu, kde se dlouho namáčí (24 hodin naprostý minumum), voda se hodněkrát vyměňuje a nakonec se vaří v papiňáku úplně doměkka.
Olivovej olej do hummusu mi přijde jako základní surovina, já ho teda miluju, naopak z řepkovýho cítím většinou rybinu (experimenty už ale nedělám a nekupuju, třeba se to zlepšilo). Sezamovej, jak píše Ounz, jsem si koupila jednou za studena lisovanej a měla docela problém ho spotřebovat, byl strašně výraznej a dost těžko jsem hledala kombinace, kde by se to sneslo.
na tu debatu si pamatuju a vzpomněla jsem si na ni asi před týdnem, když jsem dostala něco v krabici od sunaru pro asi dvouletý děti a ten seznam ingrediencí byl dlouhej přes půlku krabice a pro mě teda dost divně znějící, že to některý otázky teda fakt vyvolávalo.
extra repkovy ve skle maji v Tesco v te jejich privatni znacce
Ne, kupovaný poživatlený škvarky fakt nejsou. Teda objevila jsem jedno řeznictví, ale to se dá použít stejně tak jen na vaření, dělala jsem z nich takové ty pagáče. Na mlsání, nejlépe ve tři ráno po tahu musí být jedině domácí! Ale mutter se to poslední dobou nechce škvařit a mě se ze zabijačky i jejích čerstvých produktů navaluje, neúčastním se a většinu věcí nekonzumuji, tak to nemůžu převzít za ni.
jak je to matersky mliko dokonalej a komplexni produkt, zejo?;-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY