Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline continuity
43727 příspěvků moje polička 18. října 2016 22:37
Reakce na Dadoo:

prosim vas a k tomu pstruhovi uvarili alespon brambory? nebo porota prikusovala chleba anebo bramborove spalicky?

Offline rozarka
4230 příspěvků moje polička 19. října 2016 08:22
Reakce na Ounz:

Opožděný dík za lívance! Těsta bylo jak v pohádce Hrnečku vař,ale nakonec se ukázalo,že ho bylo stejně málo:-)

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 19. října 2016 09:53
Reakce na Dadoo:

Sladké pokušení je něco jako tajemství šéfkuchaře? 

Což mi připomíná, že nedávno kamarádce v jedné restaucaci odpověděli, že rozlévané víno mají bílé a červené, ale že název neví, že to je něco španělsky . Přitom jídlo bylo dobré, ale servis šílený.   

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 19. října 2016 11:49
Reakce na katrin:

Taky jsem netusila, ze by kralik na sobe mohl mit vetsi mnozstvi sadla, ale je to tak, zvlast kdyz je krmeny obilim, kukurici atd. A videla jsem u ni i kralici sadlo se skvarky, ale to jsem tedy neochutnavala. 

Offline Lola
97 příspěvků moje polička 19. října 2016 11:59
Reakce na Dadoo:

Sladké pokušení  

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 19. října 2016 12:32
Reakce na euridike:

Dynovy kolac jsem pekla podle Florentyny, byl vlacny a dobry.

Na těsto:

160 g polohrubé mouky

1/2 sáčku prášku do pečiva

160 g cukru krupice – můžete namíchat bílý a hnědý cukr pro lepší chuť

špetka soli

1/2 lžičky mletého zázvoru

špetka mleté skořice

2 lžíce mléka

100 ml rostlinného olej

2 velká vejce

500 g nastrouhané syrové dýně

hrst vlašských ořechů

Na krém:

100 g másla

100 g měkkého krémového sýra typu žervé (například lučina)

80 g cukru moučka

1. Do mísy prosejte polohrubou mouku a prášek do pečiva. Přidejte cukr, sůl, koření a promíchejte metličkou. Zvlášť v jiné misce prošlehejte vejce, mléko a olej. Aby se později těsto nesrazilo při pečení, měly by být všechny tyto suroviny pokojové teploty. Tekutou vaječnou směs nalijte ke směsi mouky a cukru a krátce metličkou promíchejte, než se vše spojí na řídké těsto.

2. Do těsta vmíchejte nastrouhanou dýni a nasekané vlašské ořechy. Nalijte do koláčové formy, vymazané a vysypané, a dejte péct při 180 stupních na 35 minut.

3. Upečený koláč nechte vychladnout ve formě, jen ji postavte na mřížku. V kuchyňském robotu třete společně máslo, krémový sýr a cukr tak dlouho, až vznikne světlá pěna, zhruba deset minut. Krém pak natřete na vychladlý koláč a nechte trochu zatuhnout v lednici.

Uz je v troube

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 19. října 2016 13:37
Reakce na rozarka:

Tak sem ráda, že se povedly :)

Offline Kokoska
35203 příspěvků moje polička 19. října 2016 14:04
Reakce na Dadoo:

Ta grafika je teda děs běs. A pstruh bez uvedené přílohy mě taky hned praštil do očí.

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 19. října 2016 15:31
Reakce na Candance:

Doufam, ze vam bude chutnat, dejte vedet (ja ho budu pect o vikendu). :) 

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 19. října 2016 16:05
Reakce na euridike:

Je skvely, jenze nevim, zda je dobre dopeceny nebo az tak vlhky. Chyba v komunikaci - nastavila jsem casovac o neco min a manzel kolac vytahnul a nic mi nerekl.

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 19. října 2016 16:19
Reakce na Candance:

No on je takovy "vlhky" a stavnaty i tehdy, kdyz je dostatecne upeceny... jsem rada, ze vam chutna, jestli ho budete jeste nekdy pect, tak uz tyhle "detaily" vychytate. :)  (Ja ho nechavam pect tech 35 minut, vypnu troubu a necham pri pootevrenych dvirkach trouby pomalu vychladnout).

Offline brrr
12408 příspěvků moje polička 19. října 2016 16:45
Reakce na tv:

Offline brrr
12408 příspěvků moje polička 19. října 2016 16:46

Offline brrr
12408 příspěvků moje polička 19. října 2016 16:48

Offline brrr
12408 příspěvků moje polička 19. října 2016 16:49

Offline brrr
12408 příspěvků moje polička 19. října 2016 16:51

Omlouvám se za zpoždění, včera jsem ten frgálový recept nestíhala.

Offline Garfie
28659 příspěvků moje polička 19. října 2016 17:49
Reakce na brrr:

Díky moc! (taky bych požádala, kdyby mě někdo nepředběhnul). 

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 19. října 2016 18:40

Jedna z mojich obľúbených pochúťok - hummus. Robím si ho doma často. Dokonca som sa podľa návodu naučila vyrobiť tahini pastu a je to prekvapivo jednoduché (domáca vyjde na štvrtinu ceny kupovanej a je chuťovo možno aj lepšia). 

Najlepší je s pita chlebom, ale tentokrát som bola lenivá ho vyrábať, takže si k nemu dávam žitný z Globusu  Mám od kamošky tip na hummus z mungo fazuliek, takže je jasné, čo vyskúšam nabudúce.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 19. října 2016 18:49
Reakce na 0zero7:

Recept na piškot a celý ten koláč je tenhle:

pudinkové řezy

já jsem dala ted čokoládový pudink, bylo to barevnější, než s tím vanilkovým. Ale já to někam už psala, že jsem zdědila krabici pudinků, tak to různě střídám, abych je všechny postupně zlikvidovala :)

Nahoru jsem si podle sebe smíchala šlehačku a zakysanou smetanu, už jsem to moc nesladila, nahoru pak hořkou čokoládou nastrouhat.

Offline Grossularia
123 příspěvků moje polička 19. října 2016 22:28
Reakce na andulka01:

To vypadá skvěle!

Já teď neměla skoro čas vařit, fotit, psát...jelikož mi kamarádka půjčila Mycelium a propadla jsem čtení :) Bohužel jen 3 díly, včera došly, tak holt musim vařit, než mi půjčí čtvrtý a než vyjde pátý :)

Dnes k obědu hrášková polévka s mátou a butter chicken s rýží