prosim vas a k tomu pstruhovi uvarili alespon brambory? nebo porota prikusovala chleba anebo bramborove spalicky?
Jídlo a vaření
Opožděný dík za lívance! Těsta bylo jak v pohádce Hrnečku vař,ale nakonec se ukázalo,že ho bylo stejně málo:-)
Sladké pokušení je něco jako tajemství šéfkuchaře?
Což mi připomíná, že nedávno kamarádce v jedné restaucaci odpověděli, že rozlévané víno mají bílé a červené, ale že název neví, že to je něco španělsky
. Přitom jídlo bylo dobré, ale servis šílený.
Taky jsem netusila, ze by kralik na sobe mohl mit vetsi mnozstvi sadla, ale je to tak, zvlast kdyz je krmeny obilim, kukurici atd. A videla jsem u ni i kralici sadlo se skvarky, ale to jsem tedy neochutnavala.
Sladké pokušení
Dynovy kolac jsem pekla podle Florentyny, byl vlacny a dobry.
Na těsto:
160 g polohrubé mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
160 g cukru krupice – můžete namíchat bílý a hnědý cukr pro lepší chuť
špetka soli
1/2 lžičky mletého zázvoru
špetka mleté skořice
2 lžíce mléka
100 ml rostlinného olej
2 velká vejce
500 g nastrouhané syrové dýně
hrst vlašských ořechů
Na krém:
100 g másla
100 g měkkého krémového sýra typu žervé (například lučina)
80 g cukru moučka
1. Do mísy prosejte polohrubou mouku a prášek do pečiva. Přidejte cukr, sůl, koření a promíchejte metličkou. Zvlášť v jiné misce prošlehejte vejce, mléko a olej. Aby se později těsto nesrazilo při pečení, měly by být všechny tyto suroviny pokojové teploty. Tekutou vaječnou směs nalijte ke směsi mouky a cukru a krátce metličkou promíchejte, než se vše spojí na řídké těsto.
2. Do těsta vmíchejte nastrouhanou dýni a nasekané vlašské ořechy. Nalijte do koláčové formy, vymazané a vysypané, a dejte péct při 180 stupních na 35 minut.
3. Upečený koláč nechte vychladnout ve formě, jen ji postavte na mřížku. V kuchyňském robotu třete společně máslo, krémový sýr a cukr tak dlouho, až vznikne světlá pěna, zhruba deset minut. Krém pak natřete na vychladlý koláč a nechte trochu zatuhnout v lednici.
Uz je v troube
Tak sem ráda, že se povedly :)
Ta grafika je teda děs běs. A pstruh bez uvedené přílohy mě taky hned praštil do očí.
Doufam, ze vam bude chutnat, dejte vedet (ja ho budu pect o vikendu). :)
Je skvely, jenze nevim, zda je dobre dopeceny nebo az tak vlhky. Chyba v komunikaci - nastavila jsem casovac o neco min a manzel kolac vytahnul a nic mi nerekl.
No on je takovy "vlhky" a stavnaty i tehdy, kdyz je dostatecne upeceny... jsem rada, ze vam chutna, jestli ho budete jeste nekdy pect, tak uz tyhle "detaily" vychytate. :) (Ja ho nechavam pect tech 35 minut, vypnu troubu a necham pri pootevrenych dvirkach trouby pomalu vychladnout).

Omlouvám se za zpoždění, včera jsem ten frgálový recept nestíhala.
Díky moc! (taky bych požádala, kdyby mě někdo nepředběhnul).
Jedna z mojich obľúbených pochúťok - hummus. Robím si ho doma často. Dokonca som sa podľa návodu naučila vyrobiť tahini pastu a je to prekvapivo jednoduché (domáca vyjde na štvrtinu ceny kupovanej a je chuťovo možno aj lepšia).
Najlepší je s pita chlebom, ale tentokrát som bola lenivá ho vyrábať, takže si k nemu dávam žitný z Globusu
Mám od kamošky tip na hummus z mungo fazuliek, takže je jasné, čo vyskúšam nabudúce.

Recept na piškot a celý ten koláč je tenhle:
pudinkové řezy
já jsem dala ted čokoládový pudink, bylo to barevnější, než s tím vanilkovým. Ale já to někam už psala, že jsem zdědila krabici pudinků, tak to různě střídám, abych je všechny postupně zlikvidovala :)
Nahoru jsem si podle sebe smíchala šlehačku a zakysanou smetanu, už jsem to moc nesladila, nahoru pak hořkou čokoládou nastrouhat.
To vypadá skvěle!
Já teď neměla skoro čas vařit, fotit, psát...jelikož mi kamarádka půjčila Mycelium a propadla jsem čtení :) Bohužel jen 3 díly, včera došly, tak holt musim vařit, než mi půjčí čtvrtý a než vyjde pátý :)
Dnes k obědu hrášková polévka s mátou a butter chicken s rýží

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY