Ha! kamarádka mi poslala odkaz na věc, kterou se to správně dělá, je to speciální nástavec na cukrářský pytlík:) udělátko na Mont Blanc
Jídlo a vaření
Aha. No, já jsem radši, když doma nejsou, jedna by je snědla na posezení :-)
Děkuju za nabídku, kdoule by mě potěšily, pokud nežijete někde daleko :)
Nedaleko, stále tam kde jsou ty sakury :-) Ale klidně přivezu i do Prahy či někam vaším směrem.
Můžu poprosit o recept na tahini? Díky
Sezamové semienka sa jemne opražia na panvici (bez oleja) za stáleho miešania, aby získali jemne nazlatlú farbu. Pozor na to, aby sa nepripálili. Alternatíva je nasypať na plech a strčiť do trúby na pár minút. Potom sa nechajú dôkladne vychladnúť. Následne ich rozmixujem v mixéri najprv nasucho, potom s pridaním oleja. Dajú sa použiť rôzne druhy oleja, ale ideálne by mal mať neutrálnu chuť, aby vynikla chuť sezamu (ja som raz dala panenský olivový a ten bol až moc výrazný).
Robila som to podľa tohto návodu v angličtine.
Díky ![]()
Dneska fakt riskuju, zadělala sem hydratovanější těsto takže sem riskovala nevyklopení a ještě prvné na pečení zkouším sklenený tác na pizzu, a samozřejmě sem tam chrstla vodu. Teď posloucham zlověstné syčení a drobet trnu..
jezis, to vypada uzasne! kastanovy pyre miluju klidne i samotny jen s trochou slehacky a rumu. v madarsku jsem se toho mohla uzrat
Dnes som varila mrkvovo-zázvorovú polievku. Fotkou neposlúžim, pretože ma nenapadá, ako by sa to dalo prezentovať tak, aby to vyzeralo zaujímavo (je to proste oranžová hmota, ehm)... Do tohto sychravého počasia je to ale super zahrievacia vec. ![]()
Ta je vynikající! ![]()
Se zázvorem a chilli-papričkama dělám i dýňovou (může se tam pak cmrndnout i trochu kokosového mléka - na rozdíl od evropsko-rakouské varianty: tam dávám dýňový olej a Sauerrahm...)
taky jsem mrkvovou polívku se zázvorem tenhle týden dělala, je skvělá, vypadá na pohled sice jako ze školkové jídelny, ale naštěstí to ten zázvor dost vylepší
to je nadhera!Miluju kdoule na koukani i na jezeni a krasne voni.:-)
Na víkend pro hajného a spol. kynutá bábovka s makovou náplní. Těsto bylo trochu řidší, takže jsem měla fakt strach, že se to potrhá daleko víc, ale dopadla celkem dobře. Ještě jsem chtěla udělat čokoládovou polevu, ale bylo jedenáct v noci když jsem jí vytáhla z trouby. Tak je nahatá a na výslovné přání ještě seshora připečená.

Toto vlákno ma baví, takže prihadzujem ešte jednu domácu foccacciu na archívnej fotke (musím zas niekedy upiecť) a dnešné tekvicové muffiny.

Inšpirovalo ma to, moja foccacia so sušenými paradajkami
... a ešte muffiny mojej dcéry
Tak ten chleba je úplne dokonalý, klobúk dolu ![]()
.. je kváskový a pečiem každý týždeň. Ďakujem.
Použila jsem půlku muškátové dýně do štrůdlu s hruškami (bylo to úplně mé první využití této dýně a bylo to fajn), půlka mi jí zbyla využila bych ji nejraději nějak na slano. Její chuť mi přijde spíš ovocná, tak nevím. Nebo pokud nějaké sladké využití, tak bez přidaného cukru...někaký tip?
Ty chleby jsou boží, úplně se mi sbíhaj sliny!
tak ještě muj ze dneška :-D
A snažím se o Ikea jablečnej koláč a i když je skvělej, tak to není ikea :-(

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY