miluju ustrice, mnam. 
Jídlo a vaření
a jako hlavni chod ryba svateho petra
Hm, dala bych si říct!
tyto jsem mela dnes ve wine food, tu rybu vlastne taky
Krása ![]()
Jj, říkala jsem si podle stolu, že to bude asi tam.
popr k dostani v Aromi
Ďakujem.![]()
Teda vy jste pečlivá a trpělivá, ten koláč takhle proplést bych se asi nedonutila.
Už se nemůžu dočkat, za tři týdny letím do Anglie. Na pár dní do Swanage, v plánu jsou (mimo jiné) místní ústřice. A taky skotské, tuším z Loch Fyne v jedné hospůdce u Windsoru, mňam.
ta, co je na tom obrazku jakoby na devate hodine, ta je taky z Anglie, z Irska, zbytek je francouzsky.
a protoze ja ted nikam nepojedu, tak si aspon zajdu do oyster baru, ustrice a champagne, to nemuze skodit ![]()
O sobotách snídám ústřici na trhu na Náplavce. Teď mají skvělé, francouzské, velmi chutné, obrovské a hutné. Ale obvykle mi francouzské nechutnají tolik jako skotské. V Caviar House si občas dáváme assortment (francouzské, thajské, skotské), ale prostě ostrovní u mě vedou. Bez ničeho, jen tak jsou nejlepší. A pak teda miluju dobře udělanou vinaigrette se šalotkou a petrželí. I když s chilli jsou taky dost super. Se těšíííím :-)
na naplavce jsem nebyla ani nepamatuju, diky za pripomenuti. Funguje to i ted na podzim, jo? Taky je mam nejradsi jen tak bez niceho.
U jakého stánku si je kupujete? Nikdy jsem si jich nevšimla. Ach jo, v sobotu jsem na náplavku tak chtěla jít, ale byla jsem sama doma a nechtělo se mi samotné. Ale takovou chuť na oběď jsem měla a taky jsem si chtěla koupit pěknou podzimní kytku. Nevíte kolikátého budou letos trhy končit? Doufám, že se tam letos ještě stihnu zastavit.
Jo aha! Vy jste Vy! On si tu leckdo změnil přezdívku a já pak nevím. Jestli budou příští víkend, tak bych myslím manžela přemluvila k výletu tímto směrem, to není nijak extra daleko :)
Nádherné chleby!
Odpoledne chvilka v lese

a musela jsem si jich pár udělat na topinky:)

muzu se zeptat co z tech kdouli vyrabite?Mam je moc rada,ale znam z toho jen kompot po Recku,ktery tedy vyborny dela moje svagrova s mandlema.
Já dělám kdoulové želé, džem s kořením a kdoulový sýr. Dneska jsem kdoule přidala do pečeného kuřete a také jsou skvělé k jehněčímu. Akorát je s nima teda děsná práce.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY