v prosinci jedu do drazdan na vanocni trhy, tak zkusim trochu sejit z cesty do nejaky bezny ctvrti a zapatrat tam. diky za tip:)
Jídlo a vaření
Andulko, to je Quitte, že? Znám to ze "Švábska" a netušila jsem, že to roste i tady. Dělají tam z toho nejraději pálenku, a pak i marmeládu - oboje vynikající!
zkusim vyjet do prirody:) ja to kdysi hledala pres takovy ty strany na ovoce nebo jak se to jmenuje... a nic. asi ti, kteri o nich vedi, si to nechavaji pekne pro sebe. taky bych to udelala:)
v prosinci jedu do drazdan na vanocni trhy, tak zkusim trochu sejit z cesty do nejaky bezny ctvrti a zapatrat tam. diky za tip:)
tak google rika,ze tam maji istanbul market,oschatzerstrasse.,ale jak vzdaleny to je od vanocnich trhu,netusim.:-)
Já tam chodívám právě na takový brzký oběd nejčastěji si dávám teda hamburger:-D. Vajíčka dostávám od babičky, naštěstí, člověk by neřekl jakou mají domácí vajíčka hodnotu, poznám to pokaždé, kdy mi znenadání dojdou a musím jít pro ně do Alberta. Ryby máme nejčastěji sladkovodní, nachytané. Zrovna mám už dlouho v mrazáku naporcovaného sumce, ale prý není moc dobrý, pokud není uzený, tak nevim, co si s tim počnu. Toho jsem ještě nikdy nedělala teda.
Na náplavce kupuji hlavně zeleninu, bylinky, kytky a taky něco dobrýho jako dezert, že jo:-D!
Jo a koukám, jakou máte u kdoulí pěknou kočku. Tenhle model "mikeš" - černý s bílou náprsenkou a pacičkama mám vyhlídnutý někdy na příště do budoucna:-).
Jo :-) to je model Fusekle. Kontrolor kvality.
Ano. Akorát že to tady právě už skoro neroste. Je to jedna ze zapomenutých plodin, jako mišpule, moruše, oskeruše a tak. Já si jí koupila na www.stareodruty.org. A pak vím o jedné v zahradě u vily na dobré adrese v Praze, pokaždé si říkám, že se tam stavím a poprosím o sběr, kdyby mi nevyšla moje vlastní úroda. Jenže mě ten stromek plodí jak blázen každý rok.
Tak to je fajn. Kdybys nevěděla co s tím, mám kousek od Humpolce kamaráda s pálenicí ![]()
Vy jste mi teda dala, s těmi starými odrůdami! Ty stránky jsem neměla vidět, potřebovala bych asi tak 10x větší zahradu, nutně!!!
No já tam taky po létech vlezla a už mám vybrané další stromky. Ty asijské hlohy asi úplně nejvíc potřebuju. A mišpuli, tu chci už věky, ale neměli ji.
fakt ted lituji, ze jsem to nevyfotila, ale jestli pujdete s detma do Techmanie, tak nic nedejto na to, ze tam lze prijit i na pracovni schuzku a vemte si sebou radsi svacinu. uz v IQlandii mi to prislo nahrane, tak Techmanie je nejedla uplne.
kolacek a kafe uslo, hovezi gulas byla parodie se 3 (slovy tremi) pidi kousky masa. na smazaku se pry neda zkazit nic. tak da, kdyz je uplne studeny a brambory oschle. nevyhodila jsem to cele jenom proto, ze jsem potrebovala, aby se ty deti najedly - meli jsme za 45 minut listky na predstaveni do planetaria. doma chudaci zblajzli k veceri pulku peceneho kvetaku od vcerejska a placky jsem delala z pul kila brambor.
Vyzerá to fantasticky, tohto roku som eśte čerstvé lesné huby nejedla, dala by som si hneď a ďakujem.
Pečiem podľa tohto receptu, rozhodujúca je kvalitná múka. Pridávam rôzne semená, ľanové, tekvicové, slnečnicové, rascu a drvený fenikel. V Rakúsku som si kúpila Brotgewürz, mix korenia ako na bauernbrot, nám to veľmi chutí. A podstatné je ešte to, že nepečiem ho až 50 minút, ale 30-35 v teplo vzdušnej najprv na 200 a potom na 180. Zo začiatku som piekla tých 50 minút, ale bol taký suchší a tvrdý, teraz to už mám ma svoju rúru vychytané.
Já tam asi našla opožděný dárek-moje teta opravila rodinnou roubenku na Valašsku, odjakživa tam na zahradě stávala jadernička, všichni jsme ji milovali, ale bohužel před pár lety úplně odešla....:-(
A zhruba před měsícem slavila teta kulatiny, to by byl super dárek! :-) Asi jí ho ještě opožděně nadělím!
Děkuji moc! Prostuduju si to.
Vy jste mi teda dala, s těmi starými odrůdami! Ty stránky jsem neměla vidět, potřebovala bych asi tak 10x větší zahradu, nutně!!!
ja bych potrebovala jakoukoliv zahradu:D koukala jsem na inzerci, kolik stojej pozemky v zahradkarsky kolonii u nas v HK a za ty prachy bych mela byt v centru! :D
Fakt? Já myslela, že takoví ti zahrádkáři už pomalu vymírají...přestěhujte se do Olomouce, tady vím o krásné vzrostlé zahrádce na nádherném místě za asi 200 tisíc :-)
Já sem dnes ukořistila pak choi a dál sem se inspirovala razorblade a koupila si špagetovou dýni. Nikdy sem ji neměla a nevařila, tak sem zvědavá..a vařila sem dušený lilek (nebo teda zeleninu, nebyl v tom sám) a brokolici na mozek..oboje těžce nefotogenické, takže fotky si odpustím..
upekla bych jablečnej koláč, mám nadbytek jablek, ale říkám si, že bych něco, co neznám, nemáte někdo tip?
u nas v HK je zahradkareni strasne popularni a koupit si pozemek s chatickou v zahradkarskejch koloniich je draha vec. ja bych hlavne strasne moc chtela pozemek v kolonii rozkvet miru, kterou mam kousek od baraku, ale ktera je bohuzel strasne in, protoze je v nejlepsi ctvrti ve meste a v sousedstvi lesa, prirodni pamatky, jizdarny, lesniho okruhu pro cyklisty a dalsich atraktivnich mist. tam koupite treba za 400 tisic boudu, ale bez pozemku, kterej patri nekomu jinymu a vy si ho musite pronajimat. proste nahovno. a zahradu na periferii bych nechtela, tam jsou asi levnejsi:D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY