Renusatko já právě rohlíčky nedělám, protože musí být kulaté/válečky a já nejsem schopná a) udělat dva stejné b)ušoulat to tak, aby nebyl uprostřed tlustej a konce tenký co se pak spálí:P naštěstí je ráda dělá maminka
Jídlo a vaření
viktorka_od splavu Já naštěstí nemusím mít kulaté válečky
, takže je v klidu dělám v těch formičkách, tam jsou vlatně stejně silné a nic se nepálí. Myslím,že to bude nějaký krajový zvyk...na chalupě to tak mají všichni, tady v Brně jsem to asi u nikoho neviděla.
Renusatko a zvyky se musí dodržovat no![]()
Renusatko No a zase budem za exoty. Nejenom, že na stromek věšíme baňky, ještě navíc šouláme rohlíčky z ohnutých válečků
Ale u nás doma se to fakt jinak nedělalo, formičky asi ani nevlastním.
Camp_L
naše rohlíčky vypadají takhle. Jen dnes už jsou na to nějaké celé plechy. My to opravdu v té formičce jen natvarujeme a peče se to už stejně, jak válečky
.
Ginger Jsem se bála, že se dozvím tohle, a už je to tady.
To je totiž děsnej vopruz, doufala jsem, že na placky placatý bude nějakej lepší trik. Asi se nechám přemoci leností a únavou...
dynda v tom pripade bych se vykaslala na temperaci a vyradila se pri dekorovani. U bile cokolady ten matny povrch asi nebude tak videt.
Ginger Jasně, hodně nápaditě posypat! Možná zabojuju.
Renusatko uznávám, že vypadaj estetičtěji, jak ty moje:)
dynda jako vytvořit krásný obličej nebo kytku
. Prostě chybu na čokoládě zamaskovat zdobením.
Taky se na to chystám, ale uvidím podle času. Asi budu ráda, že tam něco plácnu.
Renusatko A v nejhorším to zachrání zlatý sprej ![]()
Renusatko Kokos je na maskování docela fajn. Zasněžené placky - teda jestli máte rádi kokos.
Ounz To jsou věci! Píšu si do kuchařky na příští vánoce. ![]()
Dělávali jsme čokoládové hrudky, měla jsem je moc ráda, ale jejich základem je 100% bílý tuk, takže jsem je v rámci likvidace vánočních tukových hrozeb před pár lety přestala dělat. je v tom ten tuk, sušené mléko, kokos, kakao, moučkový cukr a hodně rumu. Všechno se spatlá v hrnci dohromady s dělají se lžičkou na plech hrudky. Jsou ježaté tím kokosem a fakt moc dobré.
rozarka hlavně žádný reklamace! ![]()
Ounz No je to každopádně takový revoluční postup,tomu jsem nakloněna vždy
.
rozarka tak ať to vyjde! Já je letos taky budu dělat
Kokoska A myslíš, že to fakt nejde nahradit máslem? Asi, že by to neztuhlo? Moje máma do čokolády dávala taky ten ztužený tuk, tvářila se, že by to bez toho nešlo, ale ono to jde buď uplně bez toho nebo s máslem.
Karja Kokoska s maslem je potiz v tom, ze pri pokojove teplote je mekky, proste se to roztika. ja mam podobny recept na kokosove rumove kulicky, z masla to jde, ale jsou to takovy zblabune rozmekly, kdyz to chvili lezi na stole:-/ ono to tim padem ma vliv i ne sice primo na chut, ale na takovy ten pocit z jidla, ze si do toho pekne kousnes:-) jeste nevim jak to udelam letos.. ono zalezi taky kolik jich planujes snist:-) jestli tak tri kousky je myslim uplne jedno z ceho sou:P
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY