viktorka_od splavu Karja ja bych s tim taky neblbla. kdyz maslo nebo hera, tak maslo, ale kdyz 100% tuk, tak neradno experimentovat. jednou jsem udelala polevu s maslem a teklo to uplne priserne. jedine misto, kde se to dalo normalne jist, bylo uprostred zjezdovky
to fakt nemam zapotrebi.
Jídlo a vaření
continuity Polevu z másla dělám běžně, ale je to sázka do loterie. Někdy ztuhne úplně krásně, někdy se patlá. Přidává se tam mléko a stačí o malinko víc a je zle. Samozřejmě se to nepovede, když na tom záleží. Ovšem děti měly vždycky radši tu měkkou polevu, když ji někdy udělám z čokolády, která ztuhne zaručeně, nechutná jim.
Lamicka Ja delam tak, ze rozriznu podelne a na pul, aby se dala vylovit i treba jen ctvrtka. Cesnek, cibule, bobkovy list, pepr cely, nekdy myslim nove koreni par - to si ted nejsem jista, paprika, chili papricky, klidne ty vlocky suseny, nekdy davam harrisu. sypke koreni smicham s olejem do psaty a pomazu vnitrek hermelinu.
Kladu s cibuli, cesnek prolisuju a davam do pasty, ale muzete i na platky a s cibuli prokladat mezi syry. Dam dva zalej olejem, dalsi dva zaleju, nesmi tam byt vzduchove bubliny.
Chutna mi to ostrejsi, vydrzi to nebetycne dlouho, pokud se to nesezere, je to fajn i s vajickama na snidani atp.
Vyzkousim, diky moc ![]()
tak, zatím jediné cukroví které jsem upekla je už druhá várka shortbread fingers:P
viktorka_od splavu Já taky a první jsem spálila ![]()
Se k shortbreads nějak nemůžu dokopat, ale upekla jsem (a už beze zbytku rozdala) dvě kila sýrových sušenek. A ještě další musím napéct, kamarádi už se poptávají. K Vánocům letos dávám buď žrádlo nebo knížky, kamarádům vařím zázvorový sirup a právě ty sušenky. Do rodiny posílám italské speciality nebo knihy o Praze. Hlavně žádný pracholapy.
Dneska jsem si na trhu vyzvedla tři kila italských klementinek a granátová jablka. Příští pátek si dojdu pro krvavé pomeranče a biocitrony. Letos mě Vánoce asi docela baví, zjednodušili jsme co šlo, všechno nakupujeme na trhu, možná nestihneme udělat cukroví a nikomu to nevadí :-)
A ještě něco: Jako náplast na nepříjemnou sobotu jsem si u maminky objednala polívku z uzených žeber s kroupama. Já se tak těším už dneska :-)
andulka01 Podľa akého receptu robíš syrové sušienky prosím? Chcela by som upiecť aj niečo slané, na zmenu chuti
a hľadám vhodný recept.
andulka01 Super, díky moc ![]()
Tak jsem do nich vrazila i ty žloutky
. Optika nic moc, ale dobré jsou :-).
whiskas sou krasny i vod pohledu
whiskas Jsou takový krásně nedokonalý a nedokonale krásný:) Hmmm, dala bych si...
Lamicka jestli chodíte do knihovny nebo do knihkupectví, tak doporučuju knihu Velká sýrová nakládačka s prověřenými recepty, vyzkoušeno, tisíce děkovných dopisů :-)
tina Jsou vážně dobrý (sebechvála sice smrdí, ale proč to nepřiznat).
Potrefenáhusa Díky, mile mě překvapilo, že nebyl problém dostat úl z formičky.
whiskas Vypadají perfektně. Já myslím, že hlavní je i tak chuť a geometrické tvary nikdo nezkoumá
.
whiskas Takhle se pozná ruční práce - co kus, to originál, za to se normálně připlácí. Chuť na prvním místě! A určitě jsou dělané s láskou.
whiskas Nahodou vypadaji krasne, jsi sikovna. Mne zadne vanocni cukrovi nechutna, ale na pohled se mi strasne libi.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY