Luna Díky, mně vlastně také moc ne, až na jednu výjimku, kterou dělávala babička (dvě kolečka z těsta podobného snad lineckému, jen v něm jsou mleté oříšky, spojená čímsi ... , to celé pokapáno čokoládou a vévodil tomu lískový oříšek). Ale vánočku, vánočku tu můžu
.
Jídlo a vaření
whiskas To vypadá na Išelské dortíčky, to babiččino cukroví.
Luna Díky, mně vlastně také moc ne, až na jednu výjimku, kterou dělávala babička (dvě kolečka z těsta podobného snad lineckému, jen v něm jsou mleté oříšky, spojená čímsi ... , to celé pokapáno čokoládou a vévodil tomu lískový oříšek). Ale vánočku, vánočku tu můžu
.
Ty jsme dělávali doma a dělám je i já. Říkáme tomu dortíčky a do těsta přidávám mleté vlašské oříšky. Zdobím je část lískovým oříškem, část mandlí a část vlašským ořechem. Spojené jsou čokoládovo oříškovým krémem.
Mohly to být taky išelské dortíčky - ty se ale slepují marmeládou s ořechy a rumem.
Luna Vypadaly podobně, ale těsto bylo světlé.
Tohle vypadá právě na ty išelské, s marmeládou uvnitř. Taky vynikající. Ty moje jsou o malinko nižší (těsto tenčí a hlavně světlejší, jen nepatrně tmavší odstín než u lineckého) a spojené tmavým, oříškovo-čokoládovým krémem. Zrovna dnes se do nich pustím. Teda do jejich pečení. Spojovat, polévat a zdobit budu budu až v týdnu.
Jsem jediná, komu se ta vosí hnízda zdají ne příliš povedená na pohled? Asi bych neměla odvahu takový výtvor vyfotit.
domenica U nás se do Išeských dortíčků nedávala marmeláda, ale krém z másla, mletých ořechů, cukru a citronové šťávy. Testo bylo linecké s ořechy a kakaem. Asi taky recept mnoha variací.
Určitě. V mnoha receptech na išelské dortíčky jsem kromě kakaa viděla taky skořici. Všechno to bude vynikající. ![]()
Kokoska Nejsou vzhledově povedená. Já je dělala na přání a není to k chlubení. Dala jsem je sem, protože jsem tady konzultovala, jak udělat náplň. Takže takový důkaz. A chutnají skvěle. Ale pokud někoho esteticky uráží, bude lepší je smazat a jen tedy děkuji za recept na náplň. ![]()
Jsem jediná, komu se ta vosí hnízda zdají ne příliš povedená na pohled? Asi bych neměla odvahu takový výtvor vyfotit.
Mně přijdou (přišly) v pohodě, jako "živá", autentická, žádná sterilní produktová fotka.
Vypadaly lákavě. Moje obvykle vypadají podobně, jen mám část světlých (bez kakaa) a část tmavých. Na ty se chystám vždycky až úplně nakonec.
Mate, prosim, někdo osvědčený recept na vánočku, která:
je z máslá, ořechů, hrozinek,
a je hutná, těžká/taková jakoby žvýkací...?.
(prý se snad zadělává i smetanou.?..)
whiskas prosimtě nic nemaž, nemůžou se líbit všem, my co tu čtem pravidelně víme, že je to jako dokumentace výsledku. Já sem sem taky dávala placatý ufo místo chleba ![]()
domenica a z čeho sou ty světlý? U nás se tradičně dělaj tmavý, tělo je z másla cukru a rozdrcených piškotů a kakaa a náplň z másla žloutku cukru a spoousty rumu..
Ounz Jo, spoustu rumu
Ty děláme taky.
Stejný ingredince co píšeš, jen ještě do těla přidávám slazené kondenzované mléko. No a to těsto rozdělím na poloviny. Jednu nechám jak je, světlou, a do druhé přidám kakao a ještě kapku rumu navíc.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY