Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline whiskas
21140 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 14:35

Luna Díky, mně vlastně také moc ne, až na jednu výjimku, kterou dělávala babička (dvě kolečka z těsta podobného snad lineckému, jen v něm jsou mleté oříšky, spojená čímsi ... , to celé pokapáno čokoládou a vévodil tomu lískový oříšek). Ale vánočku, vánočku tu můžu .

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 14:47

dost_bot díky za tip :)

Dělala jsem teď ty podle 0zero7 a jsou přesně podle mého gusta, tak děkuju za recept. Ještě pár dní potřebují, ale už jsem to nemohla vydržet 

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 15:00

whiskas To vypadá na Išelské dortíčky, to babiččino cukroví.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 15:11
Reakce na whiskas:

Luna Díky, mně vlastně také moc ne, až na jednu výjimku, kterou dělávala babička (dvě kolečka z těsta podobného snad lineckému, jen v něm jsou mleté oříšky, spojená čímsi ... , to celé pokapáno čokoládou a vévodil tomu lískový oříšek). Ale vánočku, vánočku tu můžu .

​Ty jsme dělávali doma a dělám je i já. Říkáme tomu dortíčky a do těsta přidávám mleté vlašské oříšky. Zdobím je část lískovým oříškem, část mandlí a část vlašským ořechem.  Spojené jsou čokoládovo oříškovým krémem.

Mohly to být taky išelské dortíčky - ty se ale slepují marmeládou s ořechy a rumem.

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 15:29

domenica whiskas nemyslite tohle? To dela obcas tchyne a muj syn to miluje a taky cokoladove rohlicky. 

Offline whiskas
21140 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 15:41

Luna Vypadaly podobně, ale těsto bylo světlé. 

Offline whiskas
21140 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 15:42

Camp_L domenica 

To by mohlo být, jdu hledat recept.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 15:43

Luna whiskas Camp_L 

Tohle vypadá právě na ty išelské, s marmeládou uvnitř. Taky vynikající. Ty moje jsou o malinko nižší (těsto tenčí a hlavně světlejší, jen nepatrně tmavší odstín než u lineckého) a spojené tmavým, oříškovo-čokoládovým krémem. Zrovna dnes se do nich pustím. Teda do jejich pečení. Spojovat, polévat a zdobit budu budu až v týdnu.

Offline Kokoska
35193 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 15:45

Jsem jediná, komu se ta vosí hnízda zdají ne příliš povedená na pohled? Asi bych neměla odvahu takový výtvor vyfotit.

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 15:45

domenica U nás se do Išeských dortíčků nedávala marmeláda, ale krém z másla, mletých ořechů, cukru a citronové šťávy. Testo bylo linecké s ořechy a kakaem. Asi taky recept mnoha variací.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 15:47

Camp_L 

Určitě. V mnoha receptech na išelské dortíčky jsem kromě kakaa viděla taky skořici. Všechno to bude vynikající. 

Offline whiskas
21140 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 15:49

Kokoska Nejsou vzhledově povedená. Já je dělala na přání a není to k chlubení. Dala jsem je sem, protože jsem tady konzultovala, jak udělat náplň. Takže takový důkaz. A chutnají skvěle. Ale pokud někoho esteticky uráží, bude lepší je smazat a jen tedy děkuji za recept na náplň. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 15:53
Reakce na Kokoska:

Jsem jediná, komu se ta vosí hnízda zdají ne příliš povedená na pohled? Asi bych neměla odvahu takový výtvor vyfotit.

​Mně přijdou (přišly) v pohodě, jako "živá", autentická, žádná sterilní produktová fotka.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 15:55

whiskas 

Vypadaly lákavě. Moje obvykle vypadají podobně, jen mám část světlých (bez kakaa) a část tmavých. Na ty se chystám vždycky až úplně nakonec.

Offline Miru
17121 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 16:52

Mate, prosim, někdo osvědčený recept na vánočku, která:

je z máslá, ořechů, hrozinek, 

a je hutná, těžká/taková jakoby žvýkací...?.

(prý se snad zadělává i smetanou.?..)

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 16:52

whiskas prosimtě nic nemaž, nemůžou se líbit všem, my co tu čtem pravidelně víme, že je to jako dokumentace výsledku. Já sem sem taky dávala placatý ufo místo chleba 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 16:55

domenica a z čeho sou ty světlý? U nás se tradičně dělaj tmavý, tělo je z másla cukru a rozdrcených piškotů a kakaa a náplň z másla žloutku cukru a spoousty rumu..

Offline brrr
12393 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 17:04

Ounz Jo, spoustu rumu Ty děláme taky.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 17:05

Ounz 

Stejný ingredince co píšeš, jen ještě do těla přidávám slazené kondenzované mléko. No a to těsto rozdělím na poloviny. Jednu nechám jak je, světlou, a do druhé přidám kakao a ještě kapku rumu navíc.

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 17:07

Kokoska hehe

nesnasim cukrovi