Karja btw ze zdravotniho hlediska mezi maslem a palmovym tukem neni zadny velky rozdil prave. akorat ty opicky no:-)
Jídlo a vaření
Aha - já myslela, že ten Kosmos nebo jak se to jmenuje je ještě něco trochu jiného než palmový tuk, ale asi se pletu. Já to nikdá nezkoumala, ale už to nekupuji, protože to bylo doma jen na čokoládu a to jde i bez toho.
Karja sem to pred casem zkoumala, kosmos neznam my kupovali IVU-100% palmovy tuk:-)
Tak to bude to samý:-). Fuj, rybu bych si teda na tom neudělala:-///
Karja pardon, jsem nenasla lepsi obrazek:-) kaprika na sadle pochopitelne
Máme dneska vánoční večírek, tak jsem donesla rakvičky a vaječňák. Před rodinou jsem je uchránila, ale jenom pod slibem, že udělám další. Ty jsou tak dobrý...
moninika vypadají nádherně. Já teda zákusky vůbec nejím, ale tohle bych si snad i dala
.
Děláte někdo utpence? Jde mi o to jestli se má sklenice uzavřít, jako když nakládám okurky.
Renusatko Úplně se rozplývají na jazyku, ta šlehačka je slazená, oříšky k tomu.... Fakt doporučuju koupit formičky a udělat si ![]()
Tak Betty Já je dělávám nebo nakládaný hermelín, ale používám takovou tu sklenici z Ikei s přiklapávacím víkem. Spotřeba je ale hodně rychlá.
Nemate nekdo osvedceny recept na nakladane hermeliny. Dostala jsem na ne ted chut, ale nikdy jsem je sama nedelala. Klidne nejaky pikantnejsi.
Kokoska ja sem loni dostala od kamarádky kakaový máslo, dávala sem ho do polevy místo těch tuků jinejch a byla super a krásná. Nešly by ty hrudky řešit taky tím kakaovým máslem?
moninika Dobře, takže uzavřít, děkuju.
Ad hrudky - asi by to něčím nahradit šlo, ale už by to nebylo to cukroví, které znám. je to zvláštní, že některé chutě věcí, které se dělaly z nekvalitních surovin, mám tak zafixované, že po změně už mi to nechutná.
Navíc to cukroví po pár dnech už nikdo nechce, dojídám to sama (já můžu pořád
), a při představě těch kostek tuku, hromad cukru a mouky si říkám, že to omezení není na škodu. Co není doma, to nesežeru.
Ounz To kakaovy maslo me zaujalo, nema to nejakou hodne specifickou chut? Chutna ta poleva porad cca stejne? Ptam se proto, ze deti by to urcite nejedly, kdyby detekovaly "cizi" prichut :D A pomerove jako normalni maslo?
Kokoska Ja to mam takhle u vanilkovych rohlicku - do vseho ostatniho davam prirodni vanilku a chutna mi to, ale rohlicky musi bejt obaleny v cukru s vanilinovym cukrem, jinak mi nechutnaji ![]()
moninika Rakvicky vystavni. Jak mi ted sladky moc nejede, tak poctivou rakvicku bych si dala hned. A davas do slehacky ztuzovac nebo to vydrzi i bez? A pripomenlo mi to, ze jsem si ty formicky zase zapomnela koupit.
Setare no kakaový máslo voní po kakau.dělala sem z toho čokoládovou, takže nic nevhodnýho. Jinak sem to do tý čokolády přidala od oka..dá se to i mazat na tělo, kdyby náhodou (říkala ta kamarádka co mi to dala), ale já to svařila..
Já sem dám ještě jeden tip na úplně skvělou čokoládu.
Hořká (oranžová) nebo mléčná (modrá) čokoláda s pomerančovým olejem. Stojí cca 1,5 - 2 libry.
Jak nemusím citrusové příchuti, tahle je prostě dokonalá!
Navíc je ve tvaru pomeranče, rozdělená na dvacet dílků, které odloupáváte jak z opravdového pomeranče.
Fakt výborná.
Tak kdybyste měli cestu do Anglie.. Kupujeme v Sainsbury´s.
Dadoo nektery rok to meli i v tescu v cesku
Setare kakaove maslo je prirozena soucast cokolady, to nemuze nikdo citit
baltik No ja taky doufam, ale ty deti jsou fakt hrozny, slo mi o to, jestli to neni nejak moc intenzivni, u nich existuje cokolada, co je moc cokoladova ![]()
(Ne)prekvapive jim ty horsi verze chutnaj vetsinou lip, k memu zdeseni, ale snad se jim to vekem vytribi. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY