Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 26. října 2016 13:12
Reakce na andulka01:

Já ani moc po nějakých zážitcích neprahnu, spíš hledám dobrej poměr cena/výkon v okolí. Koukala jsem na Bohemia Bagel, že tam zrovna v pátek mají brunch a takhle na dálku z facebooku se mi to zdá celkem ok, ale ta Vozovna teda vypadá taky dobře, hmhm.

Na hotdogy už jsem narazila na Foursquare, ale to nevim, jestli je hratelný, když je přítel bezlepek. :/

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 26. října 2016 13:55
Reakce na Potrefenáhusa:

já mám ráda kavárnu ve Veletržákukavárnu pod lipami nahoře na Letné. Taky je tam nahoře cukrárno- kavárna Alchymista (z boku Sparty) s krásnou zahradou (což už je teď asi trochu jedno), ale mají výborný koláče (to říkám jako osoba, co sladký skoro nejí) (a černýho kocoura Howarda). Mezi Veletržákem a Letnou je toho asi tak miliarda, určitě vám tady poradí někdo znalejší, ale já mám ráda hotdogy tady

Všechno fajn místa. Přidám kavárnu Nacafé (nahoře na Letné, mezi Letenským náměstím a Stromovkou). 

Offline Olinka
141 příspěvků moje polička 26. října 2016 14:50
Reakce na Grossularia:

Nebudeš vařit kůzle v mléce jeho matky! - a já si říkala, že dnes už se něco takového snad ani nemůže stát :-D

Offline RoSa
10243 příspěvků moje polička 26. října 2016 18:26

Poradí tu niekto, aký vybrať wok? Niekde som čítala, že by wok nemal mať teflónový povrch, pretože sa z toho môžu uvoľňovať po zahriatí na vysokú teplotu škodlivé výpary.

Ano - teflonový wok je nesmysl. Má být litinový.

Já mám cca tento, ale ještě navíc s poklicí.

Vařím téměř jen thajská jídla, takže je to u mě nejvíc používaný kus nádobí.

Offline Grossularia
123 příspěvků moje polička 26. října 2016 20:02
Reakce na Olinka:

Naštěstí kráva nebyla matkou tohoto kůzlete;)

Offline Grossularia
123 příspěvků moje polička 26. října 2016 20:06

Ano, teflonový povrch je u nádob, které se výrazně rozpalují, nevhodný.

Jestli je hlavním kriteriem cena, tak můj brácha si koupil obyčejný železný wok v SAPA za nějaké asi 3 stovky. Riziko, že v železe, které neprochází žádnou kontrolou tuzemských kontrolních orgánů,  mohou být obsaženy toxické příměsi, vyhodnotil jako nezávažné:)

Offline Garfie
28657 příspěvků moje polička 26. října 2016 21:58

Souhlas s ostatními, pokud má být wok používaný jako wok, teflon nebrat (já teda jeden doma mám a smažím na něm zeleninu, ale nerozpálím ho tak moc). Jinak my máme taky železný, dokonce speciálně kvůli woku jsme si pořídili jednu plynovou plotýnku v naší bezplynové domácnosti :-)

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 26. října 2016 22:47
Reakce na RoSa:

Ďakujem za tip, takisto ďakujem Grossularia a Garfie  Snáď sa mi podarí niečo schopné vybrať, už pokukujem po tomto, tá pokrievka mi príde ako praktická vec. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 26. října 2016 23:07
Reakce na :

A hele, asi budem blízké sousedky. Pod Lipami je fajn kavárna, jen uvnitř je to trochu stísněné, takže tam chodím spíš v létě, na zahrádku.

Offline 0zero7
11959 příspěvků moje polička 27. října 2016 00:02

kreace za posledni dny. Nachos bez mouky s mletym masem a zeleninou, k tomu salsa z cervenych a zelenych rajcat, cervena s mangem, mnam, zakys a guacamole. Salat z fazoli a rajcat s fetou a cilantrem a kure s hranolky z petrzele.

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 27. října 2016 11:43

Dobrý recept na vinné želé. Hodí se k dezertům i paštikám apod. Od Vilemíny.

http://vilemina.blog.cz/1410/zele-z-vina

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 27. října 2016 13:27

Dekuji jinx za zmineni nove Bottegy, informace o tehle nove restauraci mi nejak unikla. V nejblizsi dobe ji pujdu vyzkouset, Riccardovu kuchyni mam rada.

Offline Mitzi admin
1557 příspěvků moje polička 27. října 2016 15:36
Reakce na domenica:

A hele, asi budem blízké sousedky. Pod Lipami je fajn kavárna, jen uvnitř je to trochu stísněné, takže tam chodím spíš v létě, na zahrádku.

A bez rezervace je štěstí najít volný stolek 

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 27. října 2016 18:12

Já se dnes taky propracovala k plotně. Tak jsem si udělala plesnivé špagety se špenátem a kuřetem.

Offline Grossularia
123 příspěvků moje polička 27. října 2016 20:29
Reakce na 0zero7:

petrželové hranolky vypadají super.

Ale nachos nevidím, s moukou či bez mouky:)

Offline Grossularia
123 příspěvků moje polička 27. října 2016 20:33
Reakce na :

zajímavá varianta, to mě vlastně nikdy nenapadlo, dýni nerozmixovat:)

Offline Grossularia
123 příspěvků moje polička 27. října 2016 20:35

Bramborové šišky se strouhaným perníkem, k nim vlažný jablíčkový kompot se skořicí