Mockrát díky
Jídlo a vaření
No to budete ![]()
Vanocka je dokonalá!
na tom pletení nic neni,je to jednodušší než copanek

Ještě k tomu woku, pozor na tu kovovou rukojeť, občas se dost rozpaluje a s wokem je občas třeba házet, lepší by byla dřevěná. Obecně je myslím lepší dlouhá, ale to je zase v normální kuchyni strašně neskladné. :-(
A jinak jsem ráda, že jsem byla na podzimí prázdniny mimo, protože se mi tady při dočítání sbíhají sliny a asi bych totálně vybílila ledničku!!! :-D
..... prvé, čo mi napadne pri preplácanej alebo príliš dokonalej poťahovanej torte, že sa toho museli dotýkať neustále prstami, kým to tak nazdobili - a to mi pripadá nechutné.
Z rovnakého dôvodu nejem ani suši a podobné ručné práce.
Sushi se dělá v jednorázových rukavicích a mění se při každé nové várce :-) (teda aspoň u profesionálů)
Budu se opakovat, ale nádhera teda :)
k obedu bude kachna, zeli (cervene se svetskama) je jeste v hrnci, protoze hosti jsou na ceste.
puvodne mely byt k tomu lokse (nasucho pecene bramborove placky, kdo nezna), ale mama je zapomela v lednici.

akorat maso na hrbete se tim pomalym pecenim docista rozvarilo. nemate nekdo overeny recept, jak z tech kousku udelat pastiku? idealni pokud by tam nebyly potreba zadna exoticka jatra, ani kachni, ani husi jen tak nesezenu. jde mi spis o zuzitkovani tech zbytku.
Tyhle brambory jsme měli dnes taky, ale k pečeně rybě. Mimořádně jsem z nich neudělala škvarky, takže byly výborné.
Kopačák mě fakt pobavil :-) ale zároveň je mi to líto, TAK krásně zapletený. Moje výtvory jsou aspoň neestetické už od začátku :-) a pak občas řízením osudu vypadají daleko líp. Nechápu.
A chleba obdivuju!
Jo, kdoule jsou akorát, je čas Vám je předat.
A po cyklovyjížďce podél Labe (převážně v protivětru, jak jinak) zahřívací minestrone.

Já jsem dneska tak hrozně moc hospodyňkovatá, cítím se aspoň jednou v kuchyni (s oběma očima přivřenýma) jako Grossularia :-))
K obědu boršč a pečený pstruh na másle s extrémně máslovými pečenými brambory a k večeři dušičková nádivka. (Což je samozřejmě normální velikonoční nádivka, ve které ale nejsou kopřivy, protože kde bych je teď sháněla, tak jsem tam místo nich nasypala rukolu, haha).
Děti zahájily přípravy na Halloween.
Co je vevnitř, nevím. A nevím, jestli to chci vědět. Tvářily se potutelně, ale svatosvatě slíbily, že tam nedají ani myš, ani syreček.![]()

Ten je krásnej!
To žlutý navrchu je Pokémon nebo Mimoň?
V reálu je to marcipánově bílé, tak nejspíš duch. Ještě chtěly dělat cupcakes, ale stala se nějaká chyba a místo nadýchaných báboviček trouba vydala spečené mastné placičky. Netuším, jak se jim to povedlo.
Takovejch nepodarků ještě bude :) Já sama jsem ještě pořád nenašla ten NEJ recept na muffiny, bývají dobré, ale u cizích jídávám i lepší.
DUCH! Teď je to evidentní, zmátla mě ta barva. Líbí se mi, jak holky i v tomhle kritickém věku tak pěkně spolupracujou.
Jestli čokoládový, tak tyhle..má tam i jiný, ale ty sem ještě nezkusila..
Ehm...tak jednou, dvakrát do roka se překonají, no.![]()
mně teda u cizích chutná většinou všechno víc, ale moje oblíbený muffiny jsou podle týhle tvarohový bábovky, jen z půlky (celá bábovka se u nás nesní)
Jestli čokoládový, tak tyhle..má tam i jiný, ale ty sem ještě nezkusila..
Čokoládovo čokoládové muffiny s podmáslím? Tak to je výzva. Asi je budu muset vyzkoušet. Máte vyzkoušené tyhle poměry? Jsou z toho fakt velké muffiny? Já mám jen malé silikonové košíčky z IKEA a do remosky jich najednou naskládám tak 12-13, ale kdyby hodně vyskočily, tak se mi slepí dohromady. (Zatím žádné muffiny mi nevyběhly až nad ten košíček, možná za to může i pečení v remosce)
tak kdybyste si někdy kupovala tu formu, tak ji nekupujte v ikee, má ty díry úzký, takže se to z toho špatně vyndavá a nevejdou se tam běžně prodávaný papírový košíčky...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY