Já jsem právě cíleně kupovala ty jednotlivé košíčky, přijdou mi praktičtější, že můžu uzpůsobit jejich počet, vejde se jich vedle sebe víc a používám je i jinak, než jen na pečení muffinů (třeba když chci strčit do lednice něco úplně miniaturního, aby mi tam nepřekážela velká miska :)
Jídlo a vaření
Taky peču muffiny v remosce a vyběhly mi vždycky dost. Odpozorovala jsem, že záleží na množství, čím víc jich tam dáte, tím méně vyběhnou. Já jich dávám asi 8-10.
Vida, to je zajímavej postřeh. Děkuju, vyzkouším.
Byl. Našla jsem na netu.
5 vajec
300g cukru krupice (zdálo se mi to moc, dala jsem 250g a bohatě stačí, sladká je dost)
350g polohrubé mouky
200ml mléka
1 máslo
Ze čtyř žloutků + jednoho celého vejce a cukru ušleháme světlou pěnu. Do té přidáme mléko, rozpuštěné máslo a mouku. Nakonec lehce vmícháme sníh ze čtyř bílků. Toť vše. Já teda ještě přidala i citronovou kůru, bez té u nás bábovka nemůže být :-).
Bábovka je úžasná, křehká, vláčná. A pozor, je jí hodně, takže volte větší formu.
A ne, kypřící prášek tam fakt není :-). Je nadýchaná jen díky tomu sněhu.
babovka neni spatna, ale nechutna moc babovkove. spis jako bublanina, vylozene chybi ovoce:-)
Mně tam chyběl rum
, který jinak vždy dávám, ale jinak ta naše určitě jako bábovka chutnala.
ja tam dala po vasem vzoru tu citronovou kuru a rum teda taky:-) jinak jsem zvykla na klasickou olejovou, muz zas porad hleda recept "jako od babicky", tak zase nic no:-/ ale testo rychly a jednoduchy, to se hodilo
Děti jsou šikovný, vypadá to správně Halloweensky nepodařeně ![]()
Duch je to určitě, od rána je honím na Googlu a vidím je všude!!
to je super. oni mají toho Halloweena vždycky strašně pěknýho
:-) Je to bezva, akorát že od rána nedělám nic jinýho! ![]()
takže díky :-D
Děti zahájily přípravy na Halloween.
Co je vevnitř, nevím. A nevím, jestli to chci vědět. Tvářily se potutelně, ale svatosvatě slíbily, že tam nedají ani myš, ani syreček.![]()

to je hezky vytvor.A je to k jidlu nebo na koukani?:-D ja mam nato chut.:-)
Dělala sem je přesně podle receptu a sou velký..formu mám jen u mamky jinak sem je dala do dvou papirovejch košíčků a cajk..
Zkusím přidat foto pro žluťáska
To jsi docela odvážná! ![]()
Má to být k jídlu, ale jestli to je i jedlé, zatím nevím. Mne trochu děsí ta hromada potravinářského barviva, co spotřebovaly. Poreferuju večer.
Jé, ty jsou obří a krásný, díky za foto. Trochu zmenším dávku, jinak budu mít jednu velkou hroudu :)
predstavuju si,ze je to sladke.(tak snad me vecer nezklames:-D)
Možná uber ještě víc než máš v úmyslu, právě vytáhnuté z trouby z lehce nadpoloviční dávky. :-) (díry jsou v nich proto, že jsem do teplých cpala mininetopýry Haribo)

To vkládání fotek
Přidávám ještě fotku na řezu, chleba dýňový.
Teda dámy, já vám všem děkuju za muffinkové tipy a rady. Už zbývá jen poslední krok, aby se některá z vás zastavila a rovnou mi je upekla :-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY