Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline andulka01
12869 příspěvků moje polička 04. listopadu 2016 23:39
Reakce na žluťásek:

Celá Šestka jde řádně do háje, nejen ten Albert. Jednak se jim rozpadá celá ta stavba (nájezdy na střechu se rozjely a sesedly, půlka střechy bývá zavřená protže se roztáhly dilatační spáry a teče jim tam, často nefunkční výtahy) a skoro třetina prostorů je nevyužitá, aktuálně tam končí St.Oliver.

A Albert je i normálně dost nehezký supermarket, v Šestce k tomu šetří kde se dá (osvětlení, chlazení, výprodejová sekce halabala ble). Většinou hnusná zelenina a ovoce, rybu bych si tam nekoupila ani s nožem na krku. Málo lidí, přitom, v tomto směru jezdí davy, spousta aut. Jo, město duchů jak vyšité. 

Ale někdy mi jiná možnost nezbývá (jezdím autem na Slaný), tak aspoň projdu zbylé obchody s hadrama, snažím se nic nekoupit u Látky Mráz a nakoupím to nejnutnější. Proto mě překvapují s těma houbičkama :-) fakt mívají čerstvé enoki :-)

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 05. listopadu 2016 06:50
Reakce na andulka01:

jasne, tesco finest to bylo, uz mam. A dekuji, samozrejme, ze by mi to vubec nevadilo, nepochybuju, ze je vyborna 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 05. listopadu 2016 10:42
Reakce na andulka01:

Hustá polívka, tu bych ochutnala hned :)

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 05. listopadu 2016 10:58
Reakce na Ounz:

Jak dopadl chleba? 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 05. listopadu 2016 14:49
Reakce na Unnamed:

Achjo, tak teď se mi smazala celá odpověď při pokusu s fotkou, tak ta nebude..no já už to psala výše, asi to zapadlo, tak snad nebude vadit, že to sem cpu znovu..chleba vypadal mírně překynutě, náznak lezení z ošatky, bála sem se, že nepůjde vyklopit, ale šel a upekl se krásně no a nakrojila sem ho až druhý den, to už sem pak nepsala, byl moc dobrý, naštěstí nebyl nijak kyselý. Už je snězený :)

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 05. listopadu 2016 15:07
Reakce na Ounz:

Ja to prave cetla, ale chtela jsem vedet, jestli vysel i chutove. Skoda, ze blbne vkladani fotek, s rajcaty to urcite vypada dobre. Ale hlavne ze chutnal :-)

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 05. listopadu 2016 15:25
Reakce na Unnamed:

No z toho tabletu to nějak nejde, je starej už..pravda, že o tý chuti už sem se nezmínila. Ten se sušenými rajčaty je fakt dobrý, doporučuju (já sušený rajčata normálně nerada, ale v chlebu sou dobrý)

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 05. listopadu 2016 16:49

Dančí kýta na slanině, kořenové zelenině a červeném víně.  Bude dělaná v tajinu a je ve fázi těsně před zakrytím a dušením.  Jsem si myslela, jak se doma zavděčím a manžel protáhl obličej, že celý příští týden mají zvěřinu v práci. Se na to příště vykašlu 

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 05. listopadu 2016 18:00
Reakce na Berta:

Ja vas toho klidne zbavim, v kolik mam prijit?

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. listopadu 2016 20:34
Reakce na andulka01:

Hlásím hotovou dávku kdoulové marmelády. Je naprosto úžasná. Sice jsem strávila celé dopoledne okrajováním a vykrajováním, ale stojí to za to. Ta jablíčka byla na opracování dost tvrdá... Je to tak správně? Citronovou vodu jsem rovnou nechala lehce vařit a postupně jsem přihazovala ty těžce vybojované kostičky. Dosáhla jsem krásně husté marmelády s měkkými kousky. Jsem spokojená. Vlastně nevím, jak to správně má chutnat, ale výsledek je jako pikantní kořeněný med, líp to popsat neumím. Podle toho bych řekla, že už jsem kdoulovou marmeládu jedla v cizině k snídani - neuměla jsem identifikovat ovoce, ale chutnalo mi to a připomínalo to med. Pro velký úspěch mám slíbenou další zásilku žlutých potvor. Želé pro mě asi bude jednodušší - neloupat a nevykrajovat, takže se na vaření i po dnešku těším. Manžel chce marmelády ještě víc, dokonce přislíbil, že příště bude loupat a vykrajovat, hlavně aby TOHO bylo v zásobě hodně :-) Asi se teda dohodneme. A to ještě zdaleka nedošlo na to rozležení.

Děkuji za recepty a navnadění, hezky se to letos sešlo.

Offline andulka01
12869 příspěvků moje polička 05. listopadu 2016 21:18
Reakce na dynda:

Děkuji za hlášení :) mě tak MOC těší, že kdoule mají úspěch :-)

Fakt myslíte, že želé je jednodušší???? Začala jsem včera svařením základu, dnes v poledne začala cedit a čistit, ve dvě dala na sporák a před hodinkou nalévala do skleniček! Ale na oplátku hlásím, že je želé krásné, má nádhernou temně rubínovou barvu a proti světlu vypadá jak šperk. Mám jen radost, to není sebechvála :-)

Z 2 x 6l hrnců základu mám 15 ks 60ml skleniček, vařilo se to 7,5 hod.

A ano, jablíčka jsou hodně tvrdá, je to tak v pořádku. Ke dnešku hlásím tři puchýře na pravé ruce :-)

Offline žluťásek
8888 příspěvků moje polička 05. listopadu 2016 22:03

Ještě chvíli si tady budu číst o tý kdoulový marmeládě a budu muset vyrazit do toho Marks and Spencer, nebo kde že ji to mají, abych to taky ochutnala. Začínám mít pocit, že kdoule musí růst na každém rohu, jak jste se tu do nich pustily :)

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 06. listopadu 2016 09:34
Reakce na Candance:

Ja vas toho klidne zbavim, v kolik mam prijit?

Já teda doufám, že  se manžel  "obětuje " 

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 06. listopadu 2016 13:01
Reakce na Berta:

V nejhorsim pripade se ozvete...

Offline Garfie
28657 příspěvků moje polička 07. listopadu 2016 09:17

Včera jsem dělala kuře na afghánský způsob podle tohoto receptu a bylo to strašně dobré!! Jedly to i malé děti, jedno z nich extrémně vybíravé, a pochutnali si. Ani jsem to nestihla vyfotit :-)

Offline Grossularia
123 příspěvků moje polička 07. listopadu 2016 18:07
Reakce na Jehelníček:

když chcete mrazit dýni, doporučuju mrazit si pyré - dýni rozdusím, částečně odpařím, aby to nebylo moc mokré, a zmrazím v menších krabičkách, z nichž to pak rovnou vyklopím jako základ polévek, koláčů...

Offline Grossularia
123 příspěvků moje polička 07. listopadu 2016 18:09
Reakce na Garfie:

Nevím, jeslti jsem někdy dávala na MP králíka po normandsku, možné to je, kdoví. Jinak ho dělám takto, akorát nic nepasíruju, kousky jablek mi nevadí, rozpečou se.

Pokud by to nepřeložil google, tak Vám to můžu přeložit.

králík po normandsku

Offline Grossularia
123 příspěvků moje polička 07. listopadu 2016 18:14
Reakce na žluťásek:

taky syslím opočenské skleničky :) děti ten jogurt naštěstí snědí, já ovocný hrozně nerada, jogurt jím prakticky výhradně naslano. I když kvůli skleničkám bych to kdyžtak přetrpěla.

A jen počkejte, až přestanete používat Avent kelímky na odstříkané mléko a příkrmy a zůstanou jen pro Vás! :D to jsou tak strašně šikovný nádobky, akorát velikost, nevytečou, jdou zacvaknout na sebe, že drží komínek, a jako bonus jsou nerozbitný a mají popisovací zdrsněnou plošku :D

Offline Grossularia
123 příspěvků moje polička 07. listopadu 2016 18:15
Reakce na Potrefenáhusa:

taky je mají v Coop