jsem take ve fronte. samozrejme s penezenkou :)
Jídlo a vaření
Dej prosím vědět, kde bude ta veřejná prezentace ![]()
Miluju římský kmín, pořád hledám, do čeho ho ještě nacpat :) Minulý týden jsem si zajela do Salvátora pro zásobu.
Veskrze zdravej, opékanej na čerstvém sádle, které manžel včera ečer vyškvařil:)
Nojo, takhle dobrý burgerový žemličky člověk koupí málokde, já je zkusila poprvé a mají je vážně super. Tak dobrý ani sama neupeču.
![]()
Měli jsme jen jednoduchý oběd - brambory s mlíkem, tak večeře může být složitější:
hovězí burgery ochucené římským kmínem, se sýrem, s guacamole, rajčaty, avokádem, jarní cibulkou a troškou majonézy. V super burgerové žemli z rudenského pekařství.

Musela jsem dat citovat, abychom se dele kochaly. Vypada skvele.
Ani jsem si nevšimla že bych kde tyhle burgerové hostičky v pekařství potkala. Ale je fakt, že já je ani nehledám, většinou je moc nemusím, protože mi přijdou sladké. Hambáče si dělám do dalamánku :-) Ale dobrou burgerovou houstičkou bych určitě udělala radost. Prostě to máte krááásné.
K Vánocům si přeji foťák, na telefon se jídlo ani kočky fotit prostě nedají :-)
Měla jsem vyfotit manželův talíř, ten měl dva :D
Taky je běžně nesháním, budˇpeču, nebo použiju prostě nějakou housku, která je v dosahu, pro všednodenní večeře nepodnikám žádné velké manévry. Ovšem těch v pekárně Vrbský jsem si všimla už dřív a jen čekala, až se sejde cesta do Rudné s přítomností namletého hovězího v lednici:)
Nasládlé trošinku jsou, to holt ty burgerové mají být. Tyhle jsou ovšem obzvláště vypečené:)
Taky nemám žádný slušný foťák, fotím prastarým maličkým kompaktem s uraženým rohem, užila bych něco lepšího.
Manžel teda má zrcadlovku a tak fotky, na nichž hodně záleží, občas naaranžuju se stativem a pořádným přístrojem, jenže to je operace nekompatibilní se soužitím s dvouletým batoletem a v manželovi to probouzí návaly hysterie.
Nikdy jsem kdoule naživo nepotkala, ale na všech obrázcích jsou žluté. Jak se z nich stane červené želé? To samo nebo je tam něco přidáno?
tak bohužel, našemu osazenstvu se to zdálo kyselé:-( asi jsem to přehnala s jogurtem. ale snězený to je všecko, to zas jo:-)
Fakt? Tak to mi teda nepřišlo vůbec, jogurtu jsem tam dala myslím taky dost, ale fakt dost hutný, prakticky smetana :-) I mi dost ujela ruka s tím kořením, tak se to možná vyrovnalo
já tam dala 10%, ale prostě to bylo fakt docela do kysela. možná tam mohlo být ještě víc cibule, psaný dvě dala jsem tři a půl, ale docela malý. nebo raděj fakt tu smetanu. u nás celkově kyselá jídla nejsou v kursu, mě to nenapadlo:-/ možná to ještě za čas zkusím s tou smetanou, mi to přišlo jako super recept a klíďo bych to tak dělala dál, ale holt chlapi sou konzervy:-)
Díky za "nakopnutí" - já dneska dělala tohle afghánské kuře, a skvělé to bylo! (barbucha jistě potvrdí
)
Uvažovala jsem i tom Tvém receptu, ale taky jsem se trochu obávala, jestli to nebude tím jogurtem příliš kyselé - možná bych místo jogurtu přidala radši kysanou smetanu... příště zkusím.
Ano, potvrdí ![]()
Super, taky vyzkouším :-) Jinak já dala fakt řecký jogurt, koupila jsem ho speciálně kvůli tomu (protože jinak vyrábím doma) a opravdu mi chutnal spíš jako zakysaná smetana, z toho mého domácího by to bylo taky kyselé.
Ale možná mi ta chuť prostě jenom nevadí, protože já vlastně vůbec nevařím klasická česká jídla, takže mám možná trochu posunuté vnímání...
Nevim, kam s otazkou, tak ji davam sem.
Mame na zahrade zdeny gril ale obcas se stane, ze si na posledni chvili vymysli deti grilovani a pro tyto pripady jsme meli maly el.gril Tefal. Uz dosluhuje a ja bych chtela manzelovi koupit novy jako darek k Vanocum - poradite mi prosim? Mam koupit klasicky nebo ten zaviraci?
No, dlouhým vařením to prostě změní barvu :-) Jaké chemické pochody se tam dějí, to opravdu nevím (oxidace?), ale samotnou mě to taky facsinuje :-) I marmeláda je pak do zlato/oranžovo/červeno/růžova.
Jinak hlásím 100 ks miniskleniček se želé, 30 ks větších marmelád, vařím od soboty každý večer, včera jsem skončila ve dvě ráno. Živit se tím nebudu! :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY