Bílý opočenský jsem doposavad neviděla, ten bych i jedla :)
Jídlo a vaření
To je nádherná polévka! Enoki jsem snad v supermarketu nikdy neviděla! To je nějaký výstřední Albert, ta šestka.
Škoda, že nejde reagovat na víc příspěvků najednou, teď tu mám nekonečnou samomluvu.
No tak aspoň to přeruším nějakou fotkou - francouzská čočka s máslem, vejce po normandsku a zelný salát s marinovanými václavkami a kapií, za mého dětství zvaný v lahůdkářství "čínský" (to v něm teda bývaly myslím žampiony z plechovky, už se moc nepamatuju)

Na mlíko a příkrmy existujou nějaký spešl kelímky? A já bláhová bych to lila do krabiček z IKEA a Lidlu ![]()
Jo, úžasný kelímky, mají i odměrkové stupnice vrůzných jednotkách, , tj. vidíte, kolik mléka tam je. Navíc se přímo na ně dají místo víčka nasadit savičky a mléko netřeba přelévat.
Chvíli jsem lakotně mrazila v náhradních nádobkách, ale bylo to tak nepohodlné, že jsem pěkně naklusla pro avent. Jo, jsou pěkně drahý, no ale to krabičky taky, a tohle je prostě vychytané. Vzhledem k počtu úkonů mražení a rozmrazování (u mě teda fakt ve velkém, "kojila" jsem nedonošeného synovce, pro kterého jsem mrazila právě v těch kelímkách). A pak hlavně příkrmy, měla jsem v kelímkách maličké kousky syrového masa, kostiček zeleniny... a jen jsem vytahovala různé kombinace těch minikousků a vařila ty miniporce. Pro větší děti jsme pak už mrazila v kelímkách i porce uvařených jídel. Denně odkrajovat tu kousíček dýně, tu kousíček krůtího... a vařit to v objemu dvou lžic, to by mě asi švihlo.
No a teĎ už děti nezobou příkrmy, ale pěkně se cpou normálním jídlem, a mně zůstalo asi 30 těch úžasných kelímečků! :D
Tady jsou - avent kelímky
Jídlo s čočkou vypadá krásně!
Já si právě uvařila čočkovou polívku k zítřejšímu obědu a prchla z kuchyně, abych se do ní nedala hned :-) Statečně jsem ochutnala 1 lžíci jenom!
Děkuju k dýni, já už neměla čas/sílu ji zpracovat. Mražením chytla divnej čuch, nevím, mrazákem to nebylo, ten je prázdnej.
Tomu říkám pevná vůle! :)
Čočka vypadá nádherně. Opočenský bílý mají všude, teď sem ho viděla v globusu myslím. Mě Opoč nechutnaj, sklenićky sou ale fajn.
Já sem teď v poslední době ochutnala dva výborný jogurty, jeden ve skleničce z Delmartu (nevím jméno, až tam pro néj půjdu znova, doufám, že ho najdu) a pak jeden v kelímku, jménem Milda, z farmy. Já ty farm. jogurty nemusím, většinou mi nechutnají, ale tenhle je opravdu to, co by se nazvalo lahodný..
edit: achjo.. :)
Coop, kde kupuju ty ovocné, stopro bílé nemá, ale třeba někdy pojedu nakoupit do Prahy, tak se po něm kouknu.
Díky za tipy na dobré bílé.
Tomu říkám pevná vůle! :)
Nojo, ale ta sladká odměna, zítra v poledne! :-)
Já teda obecně jogurtu jen tak jako samotnému na jídlo moc neholduju, spíš ho používám na vaření. Třeba předevčírem na Tandoori kuře, k němu je rýže a jogurt s mátou, solí a citronovou šťávou, to je úprava jogurtu pro mé chutě, kam se hrabe mermeláda, nebo i samotnej bílej :)

No, tak tohle taky vypadá dobře :)
ja vcera varila estragonovou omacku podle tohoto receptu: http://www.apetitonline.cz/recepty/6265-posirovana-kureci-prsa-s-estragonovou-omackou.html je uzasna. jen neumim posirovat... posiruju, posiruju a najednou zjistim, ze to kure varim :D podavala jsem se shirataki testovinami. kdybych se nesnazila zhubnout, udelala bych si k tomu nejakou pekne lepkavou ryzi :)
Děkuji moc, možná jste to nebyla vy, ale co se jídla týká, napadnete mě vždycky první :-)
No to jste mi teda dala, s těmi Avent kelímky. Dosud mě ani nenapadlo, že bych mohla potřebovat odsávačku mléka, natož pak nějaké další serepetičky. Večer jsem se ponořila do hloubi miminčích bazarů a začínám být znepokojená, že nic nemáme. Nějak jsem měla za to, že si vystačíme s pár zavinovačkama, postýlkou, kočárkem a zásobou látkových plen. :-D
Sestře jsem na ty miniaturní porce geniálně vymyslela, aby maso naládovala do tvořítek na led a vyloupla vždy jen jednu dvě zmražené kostičky. V mateřském světě je to asi známá věc, ale nás to tehdy nadchlo, jak jsme to pěkně a prakticky vymyslely samy a bez dalších výdajů :)
Kliiiid. Vystačíte. Všechno navíc je fajn, ale ne nezbytné.
Jenže ale teď už vím o existenci parního hrnce s mixérem na miminčí jídla a chci to :-)) To je úplně boží, zeleninu nebo maso v tom uvaříš, otočíš a rovnou rozmixuješ, žádný přendávání, vytahování a vymývání několika nádob! Ještě, že je to tak drahý, to mě nejspíš odradí to pořizovat :-)
Někdy to probereme.![]()
Jako že to je zbytečnej krám? :) Tak jo, nechám se přemluvit.
Jo a děkuji všem za tipy k naložení tohoh syrového kuřecího. Nakonec jsem se v obavě, že by se maso mohlo zkazit, vybičovala ještě včera a uvařila hrozně dobré kuřecí nudličky s mrkví a pórkem. Není nad večeři v půl desáté :-)) Výhodou navíc je, že celé dopoledne můžu proválet na gauči s notebookem na klíně a číst si na Parfumanii.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY