Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Grossularia
123 příspěvků moje polička 07. listopadu 2016 18:19
Reakce na baltik:

Bílý opočenský jsem doposavad neviděla, ten bych i jedla :)

Offline Grossularia
123 příspěvků moje polička 07. listopadu 2016 18:20
Reakce na andulka01:

To je nádherná polévka! Enoki jsem snad v supermarketu nikdy neviděla! To je nějaký výstřední Albert, ta šestka.

Offline Grossularia
123 příspěvků moje polička 07. listopadu 2016 18:22

Škoda, že nejde reagovat na víc příspěvků najednou, teď tu mám nekonečnou samomluvu.

No tak aspoň to přeruším nějakou fotkou - francouzská čočka s máslem, vejce po normandsku a zelný salát s marinovanými václavkami a kapií, za mého dětství zvaný v lahůdkářství "čínský" (to v něm teda bývaly myslím žampiony z plechovky, už se moc nepamatuju)

Offline žluťásek
8888 příspěvků moje polička 07. listopadu 2016 18:28
Reakce na Grossularia:

Na mlíko a příkrmy existujou nějaký spešl kelímky? A já bláhová bych to lila do krabiček z IKEA a Lidlu

Offline Grossularia
123 příspěvků moje polička 07. listopadu 2016 18:39
Reakce na žluťásek:

Jo, úžasný kelímky, mají i odměrkové stupnice vrůzných jednotkách, , tj. vidíte, kolik mléka tam je. Navíc se přímo na ně dají místo víčka nasadit savičky a mléko netřeba přelévat.

Chvíli jsem lakotně mrazila v náhradních nádobkách, ale bylo to tak nepohodlné, že jsem pěkně naklusla pro avent. Jo, jsou pěkně drahý, no ale to krabičky taky, a tohle je prostě vychytané. Vzhledem k počtu úkonů mražení a rozmrazování (u mě teda fakt ve velkém, "kojila" jsem nedonošeného synovce, pro kterého jsem mrazila právě v těch kelímkách). A pak hlavně příkrmy, měla jsem v kelímkách maličké kousky syrového masa, kostiček zeleniny... a jen jsem vytahovala různé kombinace těch minikousků a vařila ty miniporce. Pro větší děti jsme pak už mrazila v kelímkách i porce uvařených jídel. Denně odkrajovat tu kousíček dýně, tu kousíček krůtího... a vařit to v objemu dvou lžic, to by mě asi švihlo.

No a teĎ už děti nezobou příkrmy, ale pěkně se cpou normálním jídlem, a mně zůstalo asi 30 těch úžasných kelímečků! :D

Tady jsou - avent kelímky

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 07. listopadu 2016 18:43
Reakce na Grossularia:

Jídlo s čočkou vypadá krásně!

Já si právě uvařila čočkovou polívku k zítřejšímu obědu a prchla z kuchyně, abych se do ní nedala hned :-) Statečně jsem ochutnala 1 lžíci jenom!

Děkuju k dýni, já už neměla čas/sílu ji zpracovat. Mražením chytla divnej čuch, nevím, mrazákem to nebylo, ten je prázdnej. 

Offline Grossularia
123 příspěvků moje polička 07. listopadu 2016 18:48
Reakce na Jehelníček:

Tomu říkám pevná vůle! :)

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 07. listopadu 2016 18:50
Reakce na Grossularia:

Čočka vypadá nádherně. Opočenský bílý mají všude, teď sem ho viděla v globusu myslím. Mě Opoč nechutnaj, sklenićky sou ale fajn.

Já sem teď v poslední době ochutnala dva výborný jogurty, jeden ve skleničce z Delmartu (nevím jméno, až tam pro néj půjdu znova, doufám, že ho najdu) a pak jeden v kelímku, jménem Milda, z farmy. Já ty farm. jogurty nemusím, většinou mi nechutnají, ale tenhle je opravdu to, co by se nazvalo lahodný..

edit: achjo.. :)

Offline Grossularia
123 příspěvků moje polička 07. listopadu 2016 19:01
Reakce na Ounz:

Coop, kde kupuju ty ovocné, stopro bílé nemá, ale třeba někdy pojedu nakoupit do Prahy, tak se po něm kouknu.

Díky za tipy na dobré bílé.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 07. listopadu 2016 19:04
Reakce na Grossularia:

Tomu říkám pevná vůle! :)

Nojo, ale ta sladká odměna, zítra v poledne! :-)

Offline Grossularia
123 příspěvků moje polička 07. listopadu 2016 19:05
Reakce na Ounz:

Já teda obecně jogurtu jen tak jako samotnému na jídlo moc neholduju, spíš ho používám na vaření. Třeba předevčírem na Tandoori kuře, k němu je rýže a jogurt s mátou, solí a citronovou šťávou, to je úprava jogurtu pro mé chutě, kam se hrabe mermeláda, nebo i samotnej bílej :)

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 07. listopadu 2016 19:12
Reakce na Grossularia:

No, tak tohle taky vypadá dobře :)

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 07. listopadu 2016 19:26

ja vcera varila estragonovou omacku podle tohoto receptu: http://www.apetitonline.cz/recepty/6265-posirovana-kureci-prsa-s-estragonovou-omackou.html je uzasna. jen neumim posirovat... posiruju, posiruju a najednou zjistim, ze to kure varim :D podavala jsem se shirataki testovinami. kdybych se nesnazila zhubnout, udelala bych si k tomu nejakou pekne lepkavou ryzi :)

Offline Garfie
28657 příspěvků moje polička 07. listopadu 2016 20:04
Reakce na Grossularia:

Děkuji moc, možná jste to nebyla vy, ale co se jídla týká, napadnete mě vždycky první :-)

Offline žluťásek
8888 příspěvků moje polička 08. listopadu 2016 10:35
Reakce na Grossularia:

No to jste mi teda dala, s těmi Avent kelímky. Dosud mě ani nenapadlo, že bych mohla potřebovat odsávačku mléka, natož pak nějaké další serepetičky. Večer jsem se ponořila do hloubi miminčích bazarů a začínám být znepokojená, že nic nemáme. Nějak jsem měla za to, že si vystačíme s pár zavinovačkama, postýlkou, kočárkem a zásobou látkových plen. :-D

Sestře jsem na ty miniaturní porce geniálně vymyslela, aby maso naládovala do tvořítek na led a vyloupla vždy jen jednu dvě zmražené kostičky. V mateřském světě je to asi známá věc, ale nás to tehdy nadchlo, jak jsme to pěkně a prakticky vymyslely samy a bez dalších výdajů :)

Offline Sweet Potato
40673 příspěvků moje polička 08. listopadu 2016 10:46
Reakce na žluťásek:

Kliiiid. Vystačíte. Všechno navíc je fajn, ale ne nezbytné.

Offline žluťásek
8888 příspěvků moje polička 08. listopadu 2016 10:50
Reakce na Sweet Potato:

Jenže ale teď už vím o existenci parního hrnce s mixérem na miminčí jídla a chci to :-)) To je úplně boží, zeleninu nebo maso v tom uvaříš, otočíš a rovnou rozmixuješ, žádný přendávání, vytahování a vymývání několika nádob! Ještě, že je to tak drahý, to mě nejspíš odradí to pořizovat :-)

Offline Sweet Potato
40673 příspěvků moje polička 08. listopadu 2016 10:55
Reakce na žluťásek:

Někdy to probereme.

Offline žluťásek
8888 příspěvků moje polička 08. listopadu 2016 10:56
Reakce na Sweet Potato:

Jako že to je zbytečnej krám? :) Tak jo, nechám se přemluvit.

Offline žluťásek
8888 příspěvků moje polička 08. listopadu 2016 11:14

Jo a děkuji všem za tipy k naložení tohoh syrového kuřecího. Nakonec jsem se v obavě, že by se maso mohlo zkazit, vybičovala ještě včera a uvařila hrozně dobré kuřecí nudličky s mrkví a pórkem. Není nad večeři v půl desáté :-)) Výhodou navíc je, že celé dopoledne můžu proválet na gauči s notebookem na klíně a číst si na Parfumanii.