Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline 999
19934 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 18:33
Reakce na Grossularia:

Narazila jsem v lidovkách na následující recept, mám chuť ho vyzkoušet. Poradíte mi prosím, jestli mám takhle připravenou zeleninu sterilovat? V receptu o tom není ani zmínka... Díky

http://www.lidovky.cz/pikantni-piccalilli-britska-nakladana-zelenina-s-kurkumou-a-horcici-11w-/dobra-chut.aspx?c=A161103_113435_dobra-chut_ape

Offline continuity
43725 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 18:48
Reakce na Garfie:

docitam hrozne stare veci, tak jestli vam to nekdo uz nedal. toho kralika davala myslim Bugatti anebo Kokoska. damy prominou, ja si jejich prispevky obcas spletu.

http://www.jaktak.cz/jak-na-dyni-v-kuchyni-recepty.html

teda ja ho neflambuji, jinak jdu podle receptu. nepraktikuji ani zadne odlezeni, zas tak komplikovane to neni a vetsinou na to nemam misto v lednici.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 19:03
Reakce na Grossularia:

Jak se na jabko dostane botulin? 

Offline Garfie
28657 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 19:29
Reakce na continuity:

Super, díky moc :-) Ale odkaz je na dýni?

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 19:34
Reakce na Ounz:

Jak se na jabko dostane botulin? 

Grossularia 

Jo, to mě taky zajímá, trochu jsem se teda lekla.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 19:35
Reakce na Ounz:

My jich máme spoustu. Je to dobrá odrůda, ale jsou teda fakt prťavý, sadaři už z nás asi nebudou, chjo.

Online viktorka_od splavu
49477 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 19:35
Reakce na Ounz:

Jehelníček tipla bych si, ze spory jsou ve vzduchu

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 19:37
Reakce na Grossularia:

Mlýnek dělá takové elektrické "bzíí bzííí" ne moc nahlas, ale v nepříjemné tónině. Do toho svítí žárovičkou, ale tak můj dárek to není, že jo :-) Já zas tolik nepepřím.

Offline continuity
43725 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 19:45
Reakce na Garfie:

joj, to se omlouvam, mela jsem to asi ve schrance - hledala jsem dynovou buchtu.

snad to bude uz v poradku

http://dolcevita.blog.cz/0711/kralik-po-normandsku-fotorecept

Offline andulka01
12869 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 19:48
Reakce na dynda:

Máte to krásné :) doporučuji na to do Vánoc zapomenout a nechat odležet, vše bude ještě o řád lepší. Mě tak moc těší, že kdoule bodují :-)

Ad želé: Taky cedím natřikrát, jednou nahrubo přes cedník a pak přes utěrky. A fakt bez asistence? Já si netroufám to opustit, ale vařím na plynu, kde tu úplně minimální teplotu na dlouhé pomalé vaření nedosáhnu. Hodně přemýšlím o indukční jednoplotýnce.

Offline continuity
43725 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 19:56
Reakce na Unnamed:

mne se tedy necele tri hodiny zdaji na ptaka, ktery vazi 4-5kg strasne malo. 

mam nejlepsi zkusenosti s pomalym pecenim. strcim to tam zakryte o pulnoci, kdyz jdu spat na nejakych 120 a nekdy v pet - sest vypnu. s plynovou troubou bych si to pravda nelajzla, ale s eletrickou neni problem (navic ted mam programovatelnou). kuzi vypekam dodatecne, v nejhorsim pripade na chvili zapnu gril 

pecu takto vsechno problematicke maso: kachnu, jehneci (to teda ne pres noc) a jeste nikdy to nebylo presusene nebo nedodelane. a hlavne se mi nerozpada na vlakna, ktera jsou stale tuha, ale cele to maso ma takovou jemnou konzistenci.

Offline andulka01
12869 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 20:04

A dneska svatomartinská Náplavka. Já ochutnávala růžovky, některé byly opravdu vynikající. Paštika od Foie Gras dobrá, ale dávají čím dál tím menší vrstvu :-) ale teda mazali na úžasný chleba.

Na zimu se loučila Květuška a její pesto na topinkách, takže jsem ani večer neodolala, to tmavší je šalvějové a je úžasné! A klaret od Vinařství Kubík. Vynikající, fakt.

49477 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 20:07
Reakce na continuity:

jj kachnu takhle dela muz ne teda pres noc, ale od 6 do 12. nepodliva se, neotvira se, neobraci. nemusi se slivat sadlo, protoze se neprepaluje.

husu jsem delala jednou a pekla se dva dny. planovana k sobotnimu obedu byla na nedelni veceri:-)) za dve hodiny se fakt nemuze udelat

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 20:08

Nojo už je to dávno co sem byla ve škole, ale to sou anaeroby, samo ty spory inertní pravda. Já to teda vařila víc než deset minut, a docela dost a v tý troubě 20 min na 180 st..tak nevim. Jako četla sem to na internetu vo tom dvojím zavareni, ale to důkladný vaření by mělo stačit? No když přestanu přispívat tak víte vyˇichni proč

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 20:10
Reakce na Jehelníček:

No nevadí, malý sou lepší, já mega jablka nerada 

49477 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 20:16
Reakce na Ounz:

grossularia to vysvetluje v tom videu co dala minulou stranku. za 48 hod spory vyrostou takze se daji zabit druhym prevarenim. prvni prezijou

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 20:22

To sem taky viděla, no. Jen že někde psali, že pořádný var dlouho stačí. Tak na to se ptám.

49477 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 20:31
Reakce na Ounz:

jo tak to se omlouvam, to nevim. prosty laik:-)

pamatuju, ze maso na dovolenou maminka taky zavarovala dvakrat, samo nevedela proc:-)

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 20:42

No s  masem to vím taky, ale tam je to jasný, ale ty jabka mě překvapily. To nám ve škole neřikali..

Offline continuity
43725 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 20:42

v receptu, podle ktereho jsem se to naucila ja. byla psano, peceme bez jakychkoliv pruzkumnych manevru, vcetne otevirani. musim rict, ze me line povaze to perfektne vyhovuje.