Muz dnes donesl dve kdoule.:-)To tedy na marmeladu nestaci tak zitra udelam kdoulove crumble.Nezkousel nekdo?
Jídlo a vaření
Vyzerá lákavo, dáte recept? ![]()
Včerejší chleba..
Krasny. Teda jeden krajic s maslem a rajcaty bych si dala :-)
Vypada dobre. Jeee, to mi vzdy tak pripomene casy ve Statech, tohle byla jedna z veci, kterou jsem pred tim neznala a tou chuti jsem byla mile prekvapena.
Děkuju :)
Nevite nekdo co s rakytnikem? Dle strejdy googla se melo pockat az premrzne a pak už ho jen setrepat ze stromu. Mraz byl a rakytnik drzi jak luteranska vira. A hlavne co s nim dal, jak to zpracovat? :)
Jen připomínám, kdoule potřebují hodně dlouhou tepelnou úpravu a hodněhodně doslazovat. Ale dovedu si to představit, třeba s blízkovýchodním kořením. A asi bych ho nedělala úplně jednodruhové, ale na konec pečení přidala ještě nějaké sladší ovoce (blumu nebo tak).
diky za radu.Ja ji predvarim,i crumble mam radeji kdyz je to ovoce hodne mekke takze kdyz to prevarim nevadi.No a az zmekne v hrnci budu ochutnavat a doslazovat.A pak se rozhodnu zda zkusit to crumble nebo nechat jen tak pyre.Ja kdoule znam,od svagrove dostavam kompoty,ale nikdy sem ji nezpracovavala.;-)
jestli mate rada hodne sladke a jste z Prahy tak muzete vyzkouset recky kompot z kdoule.:-)Ale recke kompoty nejsou jak ty nase,jsou v sirupu ,ale do reckeho jogurtu vynikajici.V reckem kramu urcite budou mit.

tak sem ted loupala a vykrajovala ty moje dve kdoule a mate muj respekt,ze jste zpracovala takovou velkou urodu!Moje svagrova tez ta je dokonce jeste strouha.:-/Ted uz vim proc je to tak hezke a vonave,protoze by se nato jinak kazdy vyflakl.:-DAsi budu muset vysadbu stromu prehodnotit.:-D
Výchozí recept je tento:
http://uliskyvkuchyni.blogspot.com/2013/10/dynovy-kolac-s-pekanovymi-orechy.html
Ale dost improvizuju, tentokrát jsem zjistila, že došel javorový sirup. A do náplně všeho dávám víc, asi mám větší koláčovou formu. Hlavně hodně koření, pokud to nebudou jíst i děti, mám ráda, když je až trošku pálivý. K tomu šlehačku. Jo a když není čas, kupuju hotové křehké těsto.![]()
Já napoprvé taky strouhala :-) a totálně mi zrezivělo struhadlo, ony jsou ty mrchy dost agresivní.
Qara: tak to je mi líto, ale třeba Vám prostě kdoule nechutnají? Ony jsou dost specifické.
Mne by asi upadli ruce.:-DJinak crumble se moc povedlo.Nemichala sem s jinym ovocem,chtela sem citit jen tu kdoulovou chut.:-)
neni zac,kdyztak pak dejte vedet zda Vam chutnal.:-)
Zítra budu dělat bavorské vdolečky.
připadám si úplně praštěná, ale já se na to příšerně těším! To těsto miluju, úplně skvěle se s ním pracuje. Je takové "živé".
To jsem si to navíc naplánovala a čekala, až to ráno vybalím, bude manžel kafrat.. A on mi dneska povídá, jestli bych je nemohla třeba udělat. Prostě znamení! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY