Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 19:07

Muz dnes donesl dve kdoule.:-)To tedy na marmeladu nestaci tak zitra udelam kdoulove crumble.Nezkousel nekdo?

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 19:10
Reakce na Sweet Potato:

Vyzerá lákavo, dáte recept? 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 20:22

Včerejší chleba..

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 21:34
Reakce na Ounz:

Krasny. Teda jeden krajic s maslem a rajcaty bych si dala :-)

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 21:38
Reakce na Sweet Potato:

Vypada dobre. Jeee, to mi vzdy tak pripomene casy ve Statech, tohle byla jedna z veci, kterou jsem pred tim neznala a tou chuti jsem byla mile prekvapena.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 21:59
Reakce na Unnamed:

Děkuju :) 

Offline rasaNori
8888 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 07:53

Nevite nekdo co s rakytnikem? Dle strejdy googla se melo pockat az premrzne a pak už ho jen setrepat ze stromu. Mraz byl a rakytnik drzi jak luteranska vira. A hlavne co s nim dal,  jak to zpracovat? :)

Offline andulka01
12869 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 08:56
Reakce na Zarinya:

Jen připomínám, kdoule potřebují hodně dlouhou tepelnou úpravu a hodněhodně doslazovat. Ale dovedu si to představit, třeba s blízkovýchodním kořením. A asi bych ho nedělala úplně jednodruhové, ale na konec pečení přidala ještě nějaké sladší ovoce (blumu nebo tak).

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 09:01
Reakce na andulka01:

diky za radu.Ja ji predvarim,i crumble mam radeji kdyz je to ovoce hodne mekke takze kdyz to prevarim nevadi.No a az zmekne v hrnci budu ochutnavat a doslazovat.A pak se rozhodnu zda zkusit to crumble nebo nechat jen tak pyre.Ja kdoule znam,od svagrove dostavam kompoty,ale nikdy sem ji nezpracovavala.;-)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 09:27
Reakce na :

jestli mate rada hodne sladke a jste z Prahy tak muzete vyzkouset recky kompot z kdoule.:-)Ale recke kompoty nejsou jak ty nase,jsou v sirupu ,ale do reckeho jogurtu vynikajici.V reckem kramu urcite budou mit.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 10:00
Reakce na andulka01:

tak sem ted loupala a vykrajovala ty moje dve kdoule a mate muj respekt,ze jste zpracovala takovou velkou urodu!Moje svagrova tez ta je dokonce jeste strouha.:-/Ted uz vim proc je to tak hezke a vonave,protoze by se nato jinak kazdy vyflakl.:-DAsi budu muset vysadbu stromu prehodnotit.:-D

Offline Sweet Potato
40668 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 10:10

Výchozí recept je tento:

http://uliskyvkuchyni.blogspot.com/2013/10/dynovy-kolac-s-pekanovymi-orechy.html

Ale dost improvizuju, tentokrát jsem zjistila, že došel javorový sirup. A do náplně všeho dávám víc, asi mám větší koláčovou formu. Hlavně hodně koření, pokud to nebudou jíst i děti, mám ráda, když je až trošku pálivý. K tomu šlehačku. Jo a když není čas, kupuju hotové křehké těsto.

Offline andulka01
12869 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 16:06
Reakce na Zarinya:

Já napoprvé taky strouhala :-) a totálně mi zrezivělo struhadlo, ony jsou ty mrchy dost agresivní. 

Qara: tak to je mi líto, ale třeba Vám prostě kdoule nechutnají? Ony jsou dost specifické.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 16:31
Reakce na andulka01:

Mne by asi upadli ruce.:-DJinak crumble se moc povedlo.Nemichala sem s jinym ovocem,chtela sem citit jen tu kdoulovou chut.:-)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. listopadu 2016 08:30
Reakce na :

neni zac,kdyztak pak dejte vedet zda Vam chutnal.:-)

Offline RoSa
10243 příspěvků moje polička 17. listopadu 2016 12:28

Po dlouhé době jsem zase dostala chuť na pečení chleba. Kvásek nemám, tak bude ze sušeného droždí.

Peču podle tohoto receptu - jen jsem část hl.mouky nahradila žitnou a přidala ocet... takže v podstatě asi něco jako tady.

Výsledek ještě ukázat nemůžu, kyne to

edit - tady je:

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 17. listopadu 2016 21:19

Zítra budu dělat bavorské vdolečky.

připadám si úplně praštěná, ale já se na to příšerně těším! To těsto miluju, úplně skvěle se s ním pracuje. Je takové "živé".

To jsem si to navíc naplánovala a čekala, až to ráno vybalím, bude manžel kafrat.. A on mi dneska povídá, jestli bych je nemohla třeba udělat. Prostě znamení!