Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline viktorka_od splavu
49477 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 12:46

zkusila jsem škvarkovku s jabkama podle tadytoho receptu (tu druhou, rozmarýnovou, ale rozmarýnu jen malinko protože muž ho nerad) a kupodivu byla fakt výborná pomazánka se základem z červené cibule orestované na troše sádla a nadrobno pokrájeného jablka

Offline Potrefenáhusa
39087 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 12:52

nemáte prosím někdo ozkoušenej postup na pečený kaštany doma v troubě?

Offline barbucha blogger
36192 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 13:04
Reakce na RoSa:

Potápěčský brejle nemám (cibule se u nás strouhá dost často, do sekaný třeba) - ale mám mnohem lepší návod: stačí se prostě jen včas vzdálit, třeba se zamknout v koupelně 

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 13:12
Reakce na Potrefenáhusa:

Peceny kastany jsme meli casto doma, protoze jsme vedeli, kde je v nasi oblasti v prirode jeden strom. Myslim, ze priprava je jednoducha - hlavne nakrojit a pak pect (vetsinou se udava 200st) do zhnednuti, nemaji cernat.

Offline Potrefenáhusa
39087 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 13:24
Reakce na Unnamed:

díky. já myslím ještě někde četla, že se předem namáčejí do vody? 

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 13:33
Reakce na Potrefenáhusa:

Aha, tak to slysim poprve. Ted jsem googlila a jeden priklad s namacenim jsem nasla, tak na tom asi neco bude.

http://www.bonappetit.com/recipe/dan-romans-buttery-roasted-chestnuts-foil

Offline viktorka_od splavu
49477 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 13:34
Reakce na Potrefenáhusa:

možná když jsou vyschlý, tak pomůže namáčení, ale pokud jdou nakrojit s vynaložením relativně malé námahy, tak není potřeba. až se nakrojení rozevře a dostanou pěknou barvu, je hotovo

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 16:47
Reakce na barbucha:

Ze sardinek je rybičková taky dobrá, nebo dělám půl na půl tuňák a sardinka..se mnou zase kamarádí kočky naše :)

Offline whiskas
21140 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 18:01

Sice to patří do stížností, ale jelikož je to o jídle, jdu si "poplakat" sem. V rámci nadbytku jablek jsem se pustila do štrůdlu podle tohoto receptu. Místo vláčného závinu jsem z trouby vytáhla takové poměrně tvrdé cosi a naděje, že po vychladnutí se to změní mě opouští.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 18:22

uz minuly vikend byl v esce hostujici kuchar ze svedske Faviken (dve michelinske hvezdy, zarazeno v top 50 world's restaurants, jinak je samo eska blba restaurace.... se smeju jeste ted, modri vedi, no nic), bohuzel jsem to na posledni chvili musela zrusit, ale urcite to byla spickova akce. Nebyl nekdo? 

http://favikenmagasinet.se

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 18:23
Offline vanilka
2216 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 18:54

V sobotu nás čeká oslava synových narozenin a chtěla bych se konečně posunout k tomu, že narozeninový dort upeču vlastnoručně sama (doteď mi všechny pekla kamarádka, kterou to baví). Formu už roky mám - nepoužitou .

Prosím, máte někdo osvědčený recept na opravdu dobrý, a přitom ne nijak na přípravu náročný dort? Abych to zvládla a nemusela tím strávit celý den. Předem děkuji!

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 19:14
Reakce na whiskas:

Na jablkový štrůdl je zaručeně nej tažený těsto, dobrý recept má Vaněk ve svý kuchařce. Zkuste.

Offline whiskas
21140 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 19:55
Reakce na Ounz:

Díky.

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 21:54
Reakce na vanilka:

Pokud je syn už trochu starší a nečeká nějaké dortové zvířátko zkusila bych Svatovintířský.

Velmi ověřený velmi zkušenými osobami :-)

Nebo co třeba Pavlovu?

Nebo Kilimandžáro

Offline whiskas
21140 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 09:05
Reakce na :

Já si chtěla zaexperimentovat ... Obložila jsem ten výtvor přes noc jablky a zdá se, že je o něco vláčnější. 

Offline Mystery
1 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 09:06
Reakce na rasaNori:

Menší větvičky rakytníku jsem ostříhala, dala do mrazáku a druhý den šly kuličky lehce otrhat. Když povolily, opláchla a rozmixovala jsem je, přidala nastrouhaná jablka 1:1 a uvařila marmeládu pomocí Gelfixu.

Vloni jsem nkládala do vodky - umyté kuličky jsem prostě napěchovala do zavařovačky, zalila vodkou a bylo. Má se užívat 1 lžička denně. 

Offline whiskas
21140 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 09:10
Reakce na :

Tak asi to působí směšně, ale fakt to trochu pomohlo. Nebo by "změkl" i bez té procedury, to netuším.