Já mám založený kvásek pšeničný a uvařenou kaši s žitný mouky, a zítra jdu na chleba z žitný kaše podle Maškrtnice, tak sem zvědavá..
Jídlo a vaření
držím palce a dejte pak foto!
Díky, určitě vyfotím ![]()
Tak sem zhruba tady, přesunutí toho hypertekutýho těsta byl docela výkon, prvně sem použila tu kovovou pekařskou stěrku..teď budou chvíli v lednici a pak je nechám dokynout venku, takovej hybridní postup, tak doufám, že trochu zpevní..
vypadaj ale krásně!!!
Mně teď taky kyne chleba v ošatce, nevím, co jsem udělala jinak, ale v těstě se dělaly takový jemný bubliny a tak jako až vzdychalo při hnětení, skoro zpytuju svědomí, jestli jsem udělala kvásek fakt ze žitný mouky a ne pšeničný...
Děkuju. Tak tohle vzdychání se mi ještě nestalo, tak to sem zvědavá, jak dopadne(určitě dobře). Tak s pšeničným kvasem by byl čistě pšeničnej, to nemůže bejt špatný..
Advent je zahájen.

Děťátko pojalo pečení netradičně:

Sou super všechny! Děťátko uz je asi na pejsky velký...![]()
Kupodivu to vytvořilo to menší.![]()
Ten chleba je! Začínám uvažovat, že bych tě poprosila (případně Ounz ) o nějaký blbovzdorný recept pro začátečníky. Hnětení bych svěřila pekárně.
Doufam, ze se chleby povedly.
Sweet Potato krasny pernicky, vsechny, Scream se povedl :-)
Potrefenáhusa zase bozi chleba.
Je, pardon, spletla jsem si nick. Ale umeni jsem poznala :-D
Edit: ja mam dost. Tak nick jsem nespletla, vy jste jen tez odhalila inpiraci.
No ten je krásnej..já teď vytáhla jeden a druhej je v troubě. Ten první je takovej placatější, hodlám dál experimentovat. Nákroj bude zítra
a já ten svůj nenahraju, prej přesahuju limit. Tak smolík..
Taky doufám
děkuju
Já bych řekla, že základní a jednoduchej recept na chleba má Cuketka a Maškrtnice má ty variace..nic jinýho ani nepoužívám, kromě teda svý fantazie a zvědavosti..
Jako chleba asi dobrej, ale ten talíř! Ten je nejlepší!!
Z celýho jídelního vlákna mě nejvíc baví šmírovat cizí nádobí, já už tady díky vám potřebuju tolik keramiky a porcelánu. A pořád se nějak nemůžu rozhodnout, jestli víc toužím po krásné sadě kvalitního porcelánu, kde budeme mít od každého kusu aspoň šest stejných talířů, nebo naopak různorodý mišmaš vzorů a materiálů.
Asi nejlíp obojí ![]()
Tak ještě pokus...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY