no že, páč to spadlo a hlásilo to error...
Jídlo a vaření
Od těch už taky máme pár věcí doma.
Mala som to hneď upresniť. Pridám niečo čo sa obdarovanemu a aj mne páči . Je to ručná vyroba (porcelán) bohužiaľ z Poľska a tam sa ja už tento rok nedostanem. Niečo podobné zháňam. 

Ta sada na druhem obrazku se mi moc libi ale poradit neumim.....
ten styl mi trochu pripomnel tento obdod, nenaslo by se tam neco vhodneho?
Ďakujem, bohužiaľ som tam nenašla to čo hľadám.
Prodávají je na Bonami, bohužel už jsou trochu přebrané, ale třeba si ještě vyberete :-)
Supeeer, veľmi pekne ďakujem. Mám obrovskú radosť. ![]()
:-) Jé, to je hezké-bylo mi potěšením!!
Tak ten chleba s žitnou kaší je vybornej, vlhkej, vláčnej..doporučuju, stojí to za tu časovou rozteč..
Super, teď chci tu cukřenku. Akorát teda nevím, co s ní budu dělat, když doma nikdo žádné nápoje nesladí ![]()

Zkoušela jsem chleba se sušenými rajčaty podle Maškrnice a byl to průšvih :(. Vy ho pečete, že? Prošla jsem ještě jednou postup, přijde mi, že jsem vše udělala správně, ale byl kyselý, hutný, kousek jsem snědla k večeři, aby se neřeklo a zbytek jsem poslala po rodičích slepicím :(. Vůbec nevím, kde se mohla stát chyba. Teď se odhodlávám k druhému pokusu, ale nevím, nevím...
Ále, třeba občas přijde někdo na návštěvu! :-P
Tak kyselý by mohl být překynutý a hutný kvůli oleji, je potřeba ty rajčata opravdu hodně okapat, aby se olej nedostal do těsta..jinak nevím. Já ho demkala 2x a ok.. ještě ho pekla i Potrefenáhusa
a ještě edit: dělám z pšeničný chlebový ne z obyč přijde mi to lepší..a důležitá je ta autolýza..
Co mi to děláš? Máme plnou kredenc!
Ještě mu dám šanci. Autolýzu jsem dělala. Možná mi tam zůstal olej, odkapání jsem asi uspěchala. Zkusím chlebovou mouku. Vždycky se mi každý chleba povedl (nebo docela povedl:-), ale tady jsem tak moc snažila, až se to nepovedlo.
Hele, já si dala závazek, že při vánočním úklidu vyhodím z kuchyně všechny ty přebytečný věci, hrnky a tak, co vlastně nepoužívám (minimalismus a ta Japonka co radí nechat jen věci, které ti dělají radost, víš jak). A hádej jak to dopadlo? (místo na nové hrnky nemám)
Můžete se zkusit podívat sem jestli byste tam nenašla,co se stalo. Jak píše ounz,kyselý chleba bude prekynuty,taky vam muže špatně fungovat kvasek,pecete často a mate ho v dobry kondici?
taky můžete mít špatnou mouku,ja mela jednou dost kilo babicciny,kterou jsem nakoupila v nějaké akci v Makru a kterou mi bylo líto vyhodit a chleba se z ni vubec nedaril a dělal se v něm brousek.nebo mi vubec nesedí mouky z dm,ale tohle ma kazdej jinak.
takze bych prvně zkusila omladit kvasek a vyměnit mouku
Když mně všechny ty hrnky radost dělají! Různé nápoje mi chutnají z různých hrnků. A někdy mám chuť na nějaký konkrétní hrneček a když zrovna není, prostě si to neužiju. Smekám před těmi, co mají šest stejný hrnečků a šmytec.
Jinak nádobí a skla vozíme každé léto i zimu bednu na různé chalupy (kde se to pořád bere???) ale hrnky už jsou opravdu protříděné.
Myslim že ten olej je důležitej a pak ten kvásek a jeho kondice..
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY