Ale pěknej..já to stříkám vodou sou pak takový lesklý..a s tím trefováním je to někdy oroblem :)
Jídlo a vaření
Zkusím tu vodu, díky za radu. Mě to pečení strašně baví!
Zkusim tu vodu, diky.
Asi 10 minut dumala, co je to "dp", ze tam prodavaji takove specialni veci na chleba...
dneska se do niceho radeji poustet nebudu :).
Mně to taky baví
Nojo na mobilu se blbě píše no tk ty zkratky jedou
by ste se ptala u tramvajáku jo ![]()
Díky, koupila jsem 3 půllitrové hrnky.
Ale zabalím je pod stromeček kamarádkám. Chtěla jsem vzít 2 i nám domů, ale máme všeho dostatek.
jako totální introvert jsem na kváskový mapě a kvásků jsem rozdala....no, několik desítek určitě jo.
Jestli vám vadí ta mouka, tak můžete pořídit nějakej smetáček a před vsazením do trouby chleba omést. Nebo tu ošatku vysypávat škrobem, funguje to proti přilepení líp jak mouka, stačí tenká vrstvička a nepřilepí se
Tak já už mám hrnky taky vybrané, zachrání mně pouze to že mi je vykoupí :-)
Prosimvás, tak já jsem si přečetla ten cuketkův recept na chleba bez hnětení a mám otázky pro zkušené místní chlebopečky.
1) mouka- normální mouka nebo ta s nápisem chlebová mouka? a máte vyzkoušenou jednu značku, resp.nějakou, která určitě ne?
2) nemám litinový hrnec :) nedá se to dělat v něčem jiném nebo je to zásadní?
3) nemám ani ošatku :) tu bych asi měla dokoupit, že?
4) pečete to na těch 230°, jak píše cuketka nebo volíte jiné teploty?
Moc děkuji za každou radu.
myslíte tenhle postup?
1) mouka může bejt chlebová, ale může bejt i normální
2) nemáte skleněnou simaxovou mísu?
3) pro začátek stačí utěrka a cedník
4) Já prvních deset minut peču na maximum, po 10-15 minutách ztlumuju na cca 200, i trochu míň - ale já peču bez nádoby, Cuketka doporučuje teplotu nesnižovat, tak možná se to v té nádobě chová trochu jinak
četla jsem ještě základnější recept od tohoto (odkazuje na něj v tom článku), tam píše litinový hrnec. Skleněnou pečící mísu mám! Mouku klidně koupím i chlebovou, pokud je to lepší nebo chutnější, nevím, nakolik je v tom rozdíl.
Utěrku mám, cedník také, hurá.
a do háje. doufám, že nemají nic s jezevčíkama....
Mají ![]()
Dokonce hrnek i polštář a určitě najdete i něco dalšího! Jojo, když můžu, pomůžu ![]()
on je rozdíl jenom v hrubosti namletí, ta hladká se hodí na takový to jemný sladký pečení, ale i chleba je z ní ok. Nebo můžete dát část polohrubý nebo i dalších muk, jen bych nehýbala s poměrem žitný a pšeničný, pokud byste pekla tu šumavu bez hnětení z kvásku.
Koukám ten první recept je z droždí, s tím zkušenost nemám, já peču jen z kvásku. Ale to bude asi podobný.
takový ty v těch pruhovaných tričkách? Jsem tam na ně před nějakou dobou koukala :-D
To já zcela nezištně, prosím!
No jistě, já se odvážně zapřu, nejdu nikam, na nic neklikám a čeho se tady dočkám?!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY