Tak jo, no
krásně jste to ubuchtovala. Jsem se chtěla zeptat, jakou jste vlastně dávala náplň? nějak jsem to přehlídla. Povidla nebo tvaroh?
Jídlo a vaření
do některých tvaroh, do některých mák. Nejradši mám povidlový, ale povidla jsem neměla.
Domácí povidlí..ne?
Opakuju se, ale sou fakt moc hezký (asi teda spíš byly, tipuju, že už sou snězený)
abych se přidala k tématu..ty sladkosti a bandurky a tak mi chutnaj, snažím se omezovat, ale někdy to nejde a závidim všem, kterým to nechutná..
tak musim rict, ze co jsem nemocna jim sama jidla, co jsem nejedla a nevarila tak 20 let. vcera topinky s cesnekem, dnes fazolacka, pekne hezky zatrepka i zaprazka. zitra snad bramboraky ![]()
nemuzu mleko.
já jsem sama se tak rozmazlila, že mi fakt máloco už chutná, ale zas už takzvaně nejsem líná se nažrat:-( celkem mě začalo bavit vaření a dokonce to i jím (i dřív jsem denně vařila, ale většinou jsem to ani pak nejedla) no a chipsy mi nechutnají teda vůbec, zato různý oříšky... ono to možná je zdravější, jenže ne v množství větším než velkém:P no a domácí zmrzlina třeba... chmchm... sýry, ježiš ten uherák! :-)
ale ty regály a regály sušenek, tomu taky nerozumím. a různobarevný pitíčka.. ble
tak oříšky, pokud nejsou pražené a solené, jsou asi celkem ok (minimálně v porovnání s chipsy,křupkama a spol.), ale nesmí jich být tuna no :-) já mám ráda přírodní kešu, naštěští vím, že když to přeženu, je mi těžko, takže to udržím na uzdě
jo, a celkem ekl mi přijdou taky ty nejrůznější balené jakože bábovky, rolády apod.
jj z kešu je mi taky divně, i když jsou moc dobrý. já si to většinou namíchám, přírodní buď jen tak uzobávám, nebo nasypu do jogurtu s vločkama a nechám trochu odležet, jím to pak jako dezert. ale mám teda ráda i ty pražený solený, no:-/
ty různý "buchty" počínaje kinder řezy a konče tou bábovkou nebo co se to prodává, to je pro mě uplně nepoživatelnej humus, to bych musela mít ale ukrutnej hlad abych to pozřela. mně to na dálku smrdí něčím chemickým.
Ke stažení na ulož.to
https://www.uloz.to/!9uWGc82EA/zlata-kniha-dezerty-a-cukrovi-mary-berrryova-pdf
a, vidíte. potřebovala bych inspiraci na vánoční cukroví, pár let jsem (skoro) nepekla a letos budu muset. teda patřilo by to asi do stížností, ale tchyně letos prý napeče pro bývalou snachu:-)
lonsky objev, ktery jsem ucinila diky Dadoo
http://www.pidak.cz/recept-medovnickove-koule-naprosto-luxusni
ale fakt tam dej min cukru. je to dost sladke i kdyz je ho tam pulka a celkem pozivatelne i jenom s medem.
to vypadá suprově. a zvlášť užitečné je, že to nebudu moct jíst:-) (cukr můžu nahradit xylitolem, med a salko ne)
Potvrzuju, koule byly moc dobré. Obalovala jsem různě, v oříškách, v kakau a v práškovém matcha, ale v tom se musí jen zlehka.
já na ořechy moc nejsem, ale zrovna dneska jsem na ně měla nějak chuť a koupila jsem prvně v životě makadamový ořechy a jsou výborný!!!
cukrovka? nekecej.
mam cukr v moci, zatim doufam, ze je to tim zanetem ledvnin, uz jsem to jednou takto mela, tak snad se to zrovna.
Nemáte některá dobrý recept na perníčky? Chtěla jsem letos vyzkoušet ty dlouho zrající z celoročí kuchařky, ale zase jsem si vzpomněla pozdě.
Peču už mnoho let podle tohohle receptu, jsou výborné http://yorga.blog.cz/0611/stanicciny-pernicky
nne cukrovka ne, spis nejakej imunologickej problem. ale teda hodne se to zlepsilo posledni dobou. ty se taky drz
Ja pecu podle Florentyny Zatloukalove
taky peču podle Florentyny z kuchařky pro dceru, jsou dobrý, hned měkký, letos jsem je vylepšila lžící rumu a asi se toho budu držet :-D
Ty od Grossularie jsem zkoušela už nevím jestli loni nebo předloni a úplně fatálně se mi nepovedly, už nevím, kde jsem udělala chybu, ale znova už se mi do toho nechce.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY