Je to dost výrazná chuť, tak aby to nepřebilo chuť té kuličky. Každému to teda nechutnalo, já to mám ráda.
Jídlo a vaření
lonsky objev, ktery jsem ucinila diky Dadoo
http://www.pidak.cz/recept-medovnickove-koule-naprosto-luxusni
ale fakt tam dej min cukru. je to dost sladke i kdyz je ho tam pulka a celkem pozivatelne i jenom s medem.
Ty platy se mizou upect ten den, nebo ke lepsi nechat testo rozlezet jako u klasickych pernicku?
Rozležet se nemusejí. Stejně je strouháte/mixujete.
tip na overene vceli uly? mam recept od babicky a je hrozny, testo je mekke, spatne se s nim pracuje a v teple se ty veci normalne roztekaji a ztraceji tvar.
letos jsem se rozhodla, ze klasiku vubec nepecu. krome vanilkovych rohlicku a tohoto. linecke vzdy zbyde, jako vypada krasne, ale ta piplacka, to same medovnicky.
akorat to musi vystydnout, ale v deBille nemaji co? salko, brala bych i obyc, ze si ho zkaramelizuji, ale proste nemaji. to je fakt strasnej kram.
Já jsem práškový matcha ještě nikdy nepila. Teda čaj z něj. Asi chutná jinak než klasický zelený čaj z lístků?
Tak jsem Vám chtěla poslat můj recept na vosí hnízda - ověřený (sladký a rumový) a z hrůzou jsem zjistila, že sem svoji kuchařku nechala u mamky, kam se dostanu až 25.prosince a mám tam přijet s tím cukrovíííím
![]()
Jako čaj jsem to taky nepila, takový ten metličkou šlehaný, ale jedla jsem různé čokolády a oplatky s náplní se zeleného čaje, zmrzlinu, zákusky atd. Je to taková zvláštní natrpklá chuť, asi jako když zelený čaj z lístků necháte hodně dlouho vyluhovat.
+ Dadoo: dekuji, chci to zkusit dceri na besidku, snad zitra koupim salko, ale ja mam mozna jeste jedno od lonska
Mne tedy loni medovníčkové kuličky dost zklamaly. Děti milují medovník, tak jsem zajásala, že to bude absolutně top cukroví, ale vždycky to byly ony, které jediné na talíři zbývaly.
Matcha mi chutná v létě studené s džusem, pomerančovým nebo mangovým.

Trochu hodně rozjetá a vypečená, ale fakt dobrá byla ![]()
Já mám ráda "usměvavé" chleby a vánočky. Ta prasklina mi vždycky chutná nejvíc. ![]()
![]()
Ta je teda pěkná, radost pohledět ![]()
Jak dlouho se vaří fazole? Přes noc namočený..
Tohle je náš rodinný recept ještě po prababičce.
Včelí úly - vršky:
200g strouhaných vlašských ořechů
200g moučkového cukru
1 celé vejce
- vypracovat těsto ( formičku vždycky vysypu cukrem, aby se k ní těsto nelepilo )
Kulaté podložky:
140 g hl. mouky
70 g másla
1 žloutek
50 g moučkového cukru
trochu citrónové kůry a šťávy
Krém:
100 g másla
100 g cukru
1 žloutek
Jediný problém u toho receptu mám, že mi nikdy nevyjde stejný počet vršků a podložek a občas musím přidělávat krém.
edit - Když říkáte, že se Vám to lepilo a roztékalo, neplnila jste je hned potom, co jste ty vršky vyklopila? Já je nechávám tak dva dny schnout na nějakém chladnějším místě a teprve pak je naplním. Ony zase tím skladováním v chladu a v uzavřené krabici změknou.
Myslím, že dosť záleží od druhu, tie najmenšie možno 30-45 minút, ale tie veľké aj cez hodinu.
diky moc, zni to dobre. akorat tedy asi ty syrova vajicka nebudu dlouho skladovat :) to neni problem, u nas se to sezere hned.
ne, v tom babiccinom teste je prilis masla, proste na teple to taje.
Noo, už to vařím dve a ještě mi to přijde tvrdý. Tak uvidím. Díky :)
Někdo dává do těch vršků jen samotný bílek, já dávám celé vajíčko, ale menší, a když se těsto lepí, tak přidám víc cukru.
A když byly děti malé, tak jsem do krému vynechávala žloutek.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY