Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 15:47
Reakce na MaeGandal:

Máme dotykové ovládání, pro každou plotnu jsou tři čudlíky. Jedním se zapíná/vypíná (rovnou jedním zmáčknutím, nemusím nijak postupně snižovat stupně), druhým se přepíná mezi stupni ohřevu (přednastavené ve wattech, tuším 10 stupňů, začíná na nejvyšším), teplotou (60-240, začíná zas na nejvyšším) a časovačem. Časovač jde kombinovat se stupni ohřevu nebo s teplotou. Třetím čudlíkem se upravujou ty konkrétní hodnoty + -.

Vyhovuje mi: rychlost, snadné ovládání, časovač - po uplynutí doby plotnu automaticky vypne, extrémně snadné čištění - vypnutou plotnu jen přejedu hadrem a během pár vteřin je čistá, nemusím nikde objíždět žádné knoflíky, rýhy, záhyby...

Nevýhody: když vám něco přeteče, musíte nejdřív utřít tu dotykovou část, aby s ní šlo dál manipulovat. Někdy se tím zruší to nastavení, což mě třeba u časovače děsně rozčiluje. Super by byl třeba nějaký zámek té dotykové části, kterej kdybych si zmáčkla, tak by ani při utírání nereagoval na změny. To ale nevím, jestli nějaká plotna z bezpečnostních důvodů má. Zároveň ale teda nemám to ovládání tak citlivé, aby reagovalo i na otření trička nebo šmrncnutí utěrkou, jak tu někdo psal. Nastavení teploty je přednastavené v rámci + - po 20°C, někdy by se mi hodilo třeba 90 nebo 95, ale jde dát jen 80 nebo 100, nic mezi tím.

Máme teda jen volně stojící dvouvařič, nikoliv desku v lince. Ty volně stojící vařiče jsou trochu hlučné, deska v lince prej ne. Doufám, že někdy s novým bytem a větší kuchyní to budu moct ozkoušet :)

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 16:31
Reakce na Kokoska:

Jo musí bejt předehřátá, jinak ten chleba tak pěkně neposkočí. Je to díky tepelnýmu 'šoku' nebo jak to říct, to je jak kdyby se chleba dal do studený trouby. Von musí rychle poskočit a zároveň se udělat kůrka, aby se neroztek, což se zařídí tou rozpálenou troubou a párou z vody, a v případě simaxu se odoje zařídí tou rozpálenou a zaklopenou nádobou.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 16:35
Reakce na Prosperina:

Litináč je lepší asi jen v tom, že se narozdíl od simaxu nerozbije. Jinak spáleniny dělá stejný  a teda trefit se s hydratovaným chlebem do toho litináče je někdy čelindž..i když i ze simaxu mi chleba jednou skoro utek, zachránila jsem to jen bleskovým zaklopením a následnou výrobou takovýho jako objektu 

Offline viktorka_od splavu
49477 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 16:51
Reakce na žluťásek:

zabudovana deska zvuk trochu ma, ale nic hroznyho, s tim dvouplotynkacem se to neda srovnat ten strasne rve!:-) nicmene nekdy to huci vic kdyz neni nadobi uplne vhodny. ja to znala z te dvoplotny ale zname ty zvuky hrozne prekvapily, kdyz si nechali delat kuchyn nikdo jim to nerek. no zvykli si:-)

Offline Vilemina
2366 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 16:54
Reakce na Ounz:

Fáze vhození do rozpálenýho hrnce je dobrodružství pri každým pečení. 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 16:58
Reakce na Vilemina:

Notojo, až tak, že teď radši peču vše, co se dá jen na deklu i když riskuju rozvoj palačinky

Offline Kokoska
35202 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 18:32
Reakce na Ounz:

To teda bude dílo. Včera jsme koupili chleba, tak až budem dojídat, pustím se do toho. Co bych tak před Vánocema ještě mohla dělat, abych se nenudila 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 18:47

Jehelníček  RoSa eless Tezulie Zarinya viktorka_od splavu žluťásek 

děkuju všem za rady. Sliderem jsem myslela toto

to - + mají na timer a pod tím je slider.

U jiných indukcí je právě + - na ovládání. Tak právě se snažím zjistit, jestli je jednodušší fungovat se sliderem nebo mačkat + a -

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 18:48
Reakce na Kokoska:

Ne nebojte se, s Cuketkovým nehněteným je to v pohodě, sranda začíná až u více hydratovaných chlebů a i tak je to zábava a napětí a pak že máte doma skvělej domácí chleba. To je k nezaplacení :)

Offline Sweet Potato
40668 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 19:20

Tedy, už jsem na ten chleba byla skoro nalomená, že začnu shánět kvásek, a pak jsem si tu přečetla o dobrodružném strefování jakousi vzpurnou hmotou do rozpálené nádoby... Děkuju pěkně.

Offline Vilemina
2366 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 19:34

Bledule jak jste psala, ze mate rada usměvavé chleby apod., tak ten dnešní je vysloveně rozchechtanej

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 19:55
Reakce na Sweet Potato:

Ale no taaaak 

Offline barbucha blogger
36184 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 20:11

No, nevypadá úplně blbě... zkusila jsem chleba bez kvásku, jen s droždím. Ještě jsem se neodvážila do něj říznout 

Offline viktorka_od splavu
49477 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 20:16
Reakce na MaeGandal:

oou tohle je nějaký složitý.-)) my máme vpodstatě tuhle, akorát na pět plotýnek, resp. tři normální a jednu tu dvojitou. timer se nastavuje stejnými čísly jako teplota, jen označím plotýnku a buď volím rovnou teplotu, nebo timer a pak čas v minutách. jen se nedá nastavit na delší dobu než 99min:-/

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 20:35
Reakce na barbucha:

Pěknej 

Offline barbucha blogger
36184 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 20:41
Reakce na Ounz:

Jste mě nakazily 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 20:46
Reakce na barbucha:

Jedna z nejlepších možnejch nákaz hele. Léčba :mouka, voda, kvas..za hubičku 

Offline rozarka
4230 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 21:06
Reakce na barbucha:

Pěkné dílo! Dobrej určitě bude,snad jedině,kdyby se zapomnělo na sůl. Jinak se povedl vždycky. Já tedy měla spíš problém s tím,jak vydržet do mírného zchladnutí.

Offline rozarka
4230 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 21:12
Reakce na Kokoska:

Zpočátku jsem se bála,,slýchávala jsem hrůzyplné historky,co varné sklo dovede. Ale jsem s nim spokojená. I když by mohli dělat lepší/větší ucha. V dvojité chňapce se blbě drží  

Offline continuity
43704 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 21:17
Reakce na žluťásek:

ja zamecek na klasicke sklokeramice mam. je to dobra vec, hlavne s malyma detma.