Máme dotykové ovládání, pro každou plotnu jsou tři čudlíky. Jedním se zapíná/vypíná (rovnou jedním zmáčknutím, nemusím nijak postupně snižovat stupně), druhým se přepíná mezi stupni ohřevu (přednastavené ve wattech, tuším 10 stupňů, začíná na nejvyšším), teplotou (60-240, začíná zas na nejvyšším) a časovačem. Časovač jde kombinovat se stupni ohřevu nebo s teplotou. Třetím čudlíkem se upravujou ty konkrétní hodnoty + -.
Vyhovuje mi: rychlost, snadné ovládání, časovač - po uplynutí doby plotnu automaticky vypne, extrémně snadné čištění - vypnutou plotnu jen přejedu hadrem a během pár vteřin je čistá, nemusím nikde objíždět žádné knoflíky, rýhy, záhyby...
Nevýhody: když vám něco přeteče, musíte nejdřív utřít tu dotykovou část, aby s ní šlo dál manipulovat. Někdy se tím zruší to nastavení, což mě třeba u časovače děsně rozčiluje. Super by byl třeba nějaký zámek té dotykové části, kterej kdybych si zmáčkla, tak by ani při utírání nereagoval na změny. To ale nevím, jestli nějaká plotna z bezpečnostních důvodů má. Zároveň ale teda nemám to ovládání tak citlivé, aby reagovalo i na otření trička nebo šmrncnutí utěrkou, jak tu někdo psal. Nastavení teploty je přednastavené v rámci + - po 20°C, někdy by se mi hodilo třeba 90 nebo 95, ale jde dát jen 80 nebo 100, nic mezi tím.
Máme teda jen volně stojící dvouvařič, nikoliv desku v lince. Ty volně stojící vařiče jsou trochu hlučné, deska v lince prej ne. Doufám, že někdy s novým bytem a větší kuchyní to budu moct ozkoušet :)