Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Vilemina
2366 příspěvků moje polička 12. prosince 2016 22:16
Reakce na 0zero7:

Dělám v simaxu, v diskuzi pod cuketkou pisou , ze stačí nádobu zakryt alobalem. Sorry, nejsem zmiňovanéAle v tomto chlebu jedu někdy od jara. A ačkoli je u nás vyhlášena pekárna, tak rodina chce jen ten můj ,se ted teda vytahuju. Ale ten recept je opravdu, ale opravdu blbuvzdorný

Offline Kokoska
35202 příspěvků moje polička 12. prosince 2016 22:33

Zrovna jsem si dneska stáhla recept na ten Cuketkův nehnětený chleba. Ale nemám úplně vhodné nádoby, zapékací miska je dost mělká. Myslíte, že by to šlo udělat jako šišku v klasickém plechovém pekáči na dušení? Mám úplně obyčejný smaltovaný prastarý kus po tchýni.

Offline 0zero7
11959 příspěvků moje polička 12. prosince 2016 22:34
Reakce na Vilemina:

Potrefenáhusa Ounz 

Zeny, dekuji vsem, zkusim nadobu a alobal, akorat mam nadobu hranatou, tak mozna koupim jeste kulatou, hmmm. Chtela bych do nej dat vlasaky, tak uvidime.

Blbuvzdorny zni dobre, to by se mohlo podarit, ja jsem v podstate delavala stejnej, nez jsem presla na bezmoucny chleby, akorat nekynul tak dlouho ale jenom asi dve hodky.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 00:54

hezký večer, omlouvám se, že sem lezu s nejídelním dotazem, ale zase se to jídlo musí nejdřív uvařit. Nemáte někdo indukci? Jde mi hlavně o ovládání. Možnosti jsou čudlíky + a -, slider nebo kolečko. Co máte a proč? Co vám na tom vyhovuje a co ne? máte srovnání mezi různým ovládáním? Zbytek jsem si našla a rozhodla, tohle je poslední, kde tápu. děkuju

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 06:09
Reakce na MaeGandal:

Slider je dotykové ovládání?

To máme a už bych ho nechtěla, občas je k vzteku. Někdy si jedna může vykloubit prst jak mačká a bez reakce, jindy se to vypne/přepne když zavadíte tričkem, nešikovně položenou utěrkou, ukápnutím. A samozřejmě vždy v nejmíň vhodnou chvíli...

Což teď vypadá, že jsem nešikovná, ale nejsem, věřte mi.

Offline rozarka
4230 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 07:34
Reakce na Kokoska:

Pekáč by vhodný byl,ale vzhledem k tomu,že tvar nehněteného chleba tvoří nádoba,tak nevím... ono to těsto je volnější,než třeba na kváskový.Já používala simax oválné sklo a chleba měl tvar podle něj. To už bych spíš zkusila hrnec,který snese troubu. Sice byste mela jakoby dort.korpus s čepicí:-),ale chlebu by se to podobalo víc. 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 07:34
Reakce na žluťásek:

Fakt jo, no tak já kouknu už je tam nějakou dobu mám 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 07:37
Reakce na Kokoska:

Doporučuju ovślnej simax, není to zas taková investice a je to asi lepší.. i to líp vede teplo - lepší kůrka 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 07:55

Tak zkusim nakrojenej, zbytek už se sněd..

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 08:34
Reakce na MaeGandal:

indukciu maju rodicia. s dotykovym ovladanim problem nie je ale mne osobne vadi ze to bzuci na takej zvukovej frekvencii ze mi hlava ide vybuchnut. samozrejme starsi ludia to nepocuju a nedajboze ked mi vola mama a stoji pri tom sporaku tak to su hrozne zvuky co z toho telefonu idu :D

Offline Tezulie
232 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 08:35
Reakce na MaeGandal:

Já mám dotykové čudlíky + a - a vcelku spokojenost, mám 9 stupňů a ještě vždy mezistupeň, funguje spolehlivě, jen mi nesmí nic na desku vytéct, na vodu to reaguje zběsile, ale to asi každé dotykové ovládání. A pak mě ještě trochu štve, že není možnost, jak rychle vypnout jednu plotýnku, musím držet - až co dojde na nulu.

Jo a velkou výhodu vidím v úzkém nerezovém rámečku kolem desky, protože i když mi něco uteče, nestéká mi to z varné desky na linku nebo na zem (jako u kamarádky, které kolem indukční desky rámeček nemá).

Offline RoSa
10241 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 08:46
Reakce na Tezulie:

Zkus dát prsty na plus a mínus zároveň, třeba Ti to bude fungovat jako mně - já takhle mám "rychlé vypnutí". Přes mínus nastavuju rychlý ohřev až k varu a následně automatické stažení na přednastavený stupeň.

K té citlivosti: dá se to seřídit, ale musí to udělat technik někde v útrobách. Měla jsem to zpočátku taky hodně citlivé, reagovalo to na pohyb ruky ve výšce 10-15cm od ovládání a bylo to jen k vzteku. Nastavil mi to "na dotek" a spokojenost.

Offline Tezulie
232 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 09:21
Reakce na RoSa:

Díky za radu, to zkusím. Je fakt, že jak nečtu návody, tak možná nějaká taková cesta je a já na ni jen nepřišla (a to už mám tu desku pět let ) Se stydím a odpoledne vyhrabu manuál...

Offline Vilemina
2366 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 10:23
Reakce na Ounz:

Krásně vypadá!

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 10:32
Reakce na Tezulie:

Já mám dotykové čudlíky + a - a vcelku spokojenost, mám 9 stupňů a ještě vždy mezistupeň, funguje spolehlivě, jen mi nesmí nic na desku vytéct, na vodu to reaguje zběsile, ale to asi každé dotykové ovládání. A pak mě ještě trochu štve, že není možnost, jak rychle vypnout jednu plotýnku, musím držet - až co dojde na nulu.

Jo a velkou výhodu vidím v úzkém nerezovém rámečku kolem desky, protože i když mi něco uteče, nestéká mi to z varné desky na linku nebo na zem (jako u kamarádky, které kolem indukční desky rámeček nemá).

i kdyz to bez ramecku vypada lip uz bych ji nechtela.Jedine nerezovy ramecek a ani ne tak kvuli stykani.Prvni varvou desku sem su nekolikrat ustipla jen tim,ze do toho neco narazilo.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 10:44
Reakce na Vilemina:

Děkuju 

Offline Kokoska
35202 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 11:50
Reakce na rozarka:

Ounz 

Dík za rady, zkusím teda skleněnou variantu.

Tu nádobu dáváte prázdnou předehřát do trouby? Nerupne?

Offline Vilemina
2366 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 12:35
Reakce na Kokoska:

Nerupne. Dávám rozpálit na tu doporučenou půlhodinu do trouby - mám Simax, ale kulatej, bochníci jsou pak takoví uhlední.

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 12:44

Taky hlásím zkušenosti s pečením Cuketkovýho nehnětenýho chleba. A souhlas, že Simax je asi nejlepší (teda litinovej hrnec nemám, ten asi bude ještě lepší). Ale pekla jsem i v normálním nerezvovým hrnci s poklicí a taky byl fajn (za mě měl oproti Simaxu jediný mínus, že je kulatej a já mám radši chleba šišku a ne kulatej bochník). Kdysi jsem uvažovala i o těch pekáčích, ale jednak by to musel bej obrchleba, aby to nějak udrželo tvar (a nevím, co by to udělalo s časem pečení), a jednak jsem se dostá bála maniupulace (jsem nešika) - přece jenom ty dva rozpálený pekáče, který na sobě až tak skvělě nedrží, mi přišly trochu riskantní.

Nicméně pokud nevadí kulatej tvar a nemá Simax, tak fakt stojí za to zkusit hrnec s poklicí (teda samozřejmě obojí takový, aby se to dalo dát do trouby, aniž by se utavily uši).

Offline viktorka_od splavu
49477 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 13:16
Reakce na MaeGandal:

knofliky na desku urcite nee, tim se uplne rusi to snadne cisteni. mame dotykove ovladani s cisly 0-9 s mezistupni a ok. ano kdyz se vylije voda dela to neplechu, staci rychle setrit uterkou. jediny problem mi vzniknul kdyz jsem mela nastavenych nekolik ruznych odpocitavani casu a zresetlo se to kdyz pretekl hrnec:-))