Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Vilemina
2366 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 06:02
Reakce na Ronna:

Jak psala Ozero, prihodim do cuketova těsta cca hrst nahrubo nasekaných vlašáků. Jinak v základním receptu dávám o hodně víc kminu. Ale lze kombinovat dle libosti, třeba varianta s přidáním sušeného česneku, tymianu a sekanych černých oliv.

Offline 0zero7
11959 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 20:46
Reakce na Vilemina:

aaah, super, to zni moc dobre, tady se prodava primo chlebova mouka, premejslim, ze to koupim a smicham nejak, hladka klasicka je ta z receptu ze?

Ja ted porad ujizdim na aglio e olio

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 21:27

Prosím, nemáte někdo nějaký osvědčený recept na domácí vaječný koňak?

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 21:29
Reakce na 0zero7:

Vy uz nedrzite nizkosacharidovou stravu?

Offline 0zero7
11959 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 21:35
Reakce na Candance:

Mam novej cvicici rezim, kterej je jednou tak narocnej, tak mam prestavku na 14 dni do ledna :) tak udelam ten chleba a dam si na co budu mit chut na vanoce, cvicit uz jsem zacala ten novej model, tak aby me to pak oboji naraz nezabilo. ha ha

Offline RoSa
10241 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 21:38
Reakce na cinkja:

Prosím, nemáte někdo nějaký osvědčený recept na domácí vaječný koňak?

Mám, a hned dva:

1) 1 slazené kondenzované, 1 neslazené kondenz., 5 žloutků, 1 vanil. cukr, 1 konzerva od kondenz.mléka rumu... vše smíchat

2) 4 žloutky + práškový cukr + vanil. cukr.... utřít do pěny; rum, kondenz.mléko

a ten z ledových kaštanů nechceš?

250ml smetany ke šlehání + 3 tyčinky ledových kaštanů + 4 kostičky hořké čokolády... uvařit, vychladit... přidat Salko a 1/2 litru rumu...

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 22:32

Díky moc .

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 16. prosince 2016 08:17
Reakce na 0zero7:

To je s ančovičkami?

Offline Vilemina
2366 příspěvků moje polička 16. prosince 2016 09:35
Reakce na 0zero7:

Klasickou hladkou na chleba nepoužívám, jen pšeničnou hladkou chlebovou, případně v kombinaci se špaldovou hladkou nebo celozrnnou (např. dva hrníčky chlebové a jeden špaldy). Ty špagety - mňam, půl desátý a mám hlad jak herec :-)

Offline andulka01
12869 příspěvků moje polička 16. prosince 2016 13:57

Chystám se na Beef Wellington. Svíčková zakoupena, duxelles bude s kaštany, listové těsto máslové z MS. Recepty načteny, výpisky udělány, teploměr na maso připraven.

Měl by prosím někdo nějakou praktickou radu? 

Např. mám dotaz: Mezi duxelles a těsto nechci dávat plátky italské šunky, jako je v některých receptech, chuťově mi tam nějak nesedí. Ale - nebude pak listové těsto náchylné k promáčení během pečení?

Wellington mě láká už hodně dlouho, ale jsem neměla odvahu. Jenže kdy jindy si jej dopřát než na vánoční večírek s nejlepšími přáteli. Mám teda hroznou trému, ono zkazit maso a ingredience za tolik peněz by mě dost bolelo :-)

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 16. prosince 2016 16:46
Reakce na 0zero7:

Aglio olio e peperoncino je to nejlepší, co jsme si dovezli z Florencie! :-) Už to budou tři roky a pořád jsem se nepřejedla.

Já to jídlo samozřejmě znala i předtím, ale nijak mě nelákalo ho ochutnat...chyba! Jednoduché a geniální.

Offline 0zero7
11959 příspěvků moje polička 16. prosince 2016 21:53
Reakce na cinkja:

Je to jak pise Jehelníček 

Testoviny s restovanym cesnekem do zlatova na oliv olejim petrzel hladkolista, vlocky pepperoncina. Ja testoviny varim ve vyvaru a jidlo uz nesolim (nazory se rozchazeji, nekdo vari ve vode, me to ve vyvaru chutna vic) trik spociva v tim nevylit vsechnu vodu z testovin, necham ji tam tesne pod hladinou testovin (vysvetluju to jak hotentot) do toho ten ceskem s peperoninem, to prsknu na cesnek nakonec do oleje, petrzel, nechat odstat 10 min cca, voda z testovin se vcucne ochucena a na to parmezan, je to vynikajici, dulezity jsou kvalitni testoviny :)

Offline 0zero7
11959 příspěvků moje polička 16. prosince 2016 21:54
Reakce na Vilemina:

AHA!! Dekuji, tak asi koupim tu chlebovou teda a uvidime...

Offline Karja
44979 příspěvků moje polička 16. prosince 2016 22:25
Reakce na 0zero7:

My to jíme tak dvakrát do týdne.

V Čechách jsou na to z levnějších těstovin nejlepší takové tmavěmodré z Lidlu. Já si pro chuť ještě přidávám sušená rajčata, přítel to jí místo petržele se syrovou brokolicí:-D.

Offline RoSa
10241 příspěvků moje polička 16. prosince 2016 22:44

Dneska jsem pekla štolu podle tohoto receptu - mám ho ověřený, peču tak každý rok a je výborná

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 17. prosince 2016 23:40
Reakce na Vilemina:

Kterou hladkou chlebovou byste doporučila? Ještě jsem nekupovala. 

Offline Vilemina
2366 příspěvků moje polička 18. prosince 2016 11:44
Reakce na Ronna:

U nás mají jen Babiččinu, tak pecu vetsinou z ní. Ale otestujte jakouli jinou, co seženete, zatím nemám osvědčenou značku.

Offline barbucha blogger
36184 příspěvků moje polička 18. prosince 2016 11:46
Reakce na 0zero7:

aglio e olio jsem posledního půl roku jedla (teda spíš žrala ) pořád! Největší spotřeba česneku a feferonek ve střední Evropě 

Jednoduchý, rychlý a výborný jídlo 

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 18. prosince 2016 17:01
Reakce na barbucha:

Jaké feferonky si kupuješ a kde? Já si pěstuju venku, ale to je mám jen v sezoně, teď už dobírám zbytky, co uschly.

Offline RoSa
10241 příspěvků moje polička 18. prosince 2016 17:43
Reakce na Ronna:

Vietnamci je mají, červené, v pytlíčku. Bývají v lednici. Čím menší, tím ostřejší!