Jak psala Ozero, prihodim do cuketova těsta cca hrst nahrubo nasekaných vlašáků. Jinak v základním receptu dávám o hodně víc kminu. Ale lze kombinovat dle libosti, třeba varianta s přidáním sušeného česneku, tymianu a sekanych černých oliv.
Jídlo a vaření
aaah, super, to zni moc dobre, tady se prodava primo chlebova mouka, premejslim, ze to koupim a smicham nejak, hladka klasicka je ta z receptu ze?
Ja ted porad ujizdim na aglio e olio

Prosím, nemáte někdo nějaký osvědčený recept na domácí vaječný koňak?
Vy uz nedrzite nizkosacharidovou stravu?
Mam novej cvicici rezim, kterej je jednou tak narocnej, tak mam prestavku na 14 dni do ledna :) tak udelam ten chleba a dam si na co budu mit chut na vanoce, cvicit uz jsem zacala ten novej model, tak aby me to pak oboji naraz nezabilo. ha ha
Prosím, nemáte někdo nějaký osvědčený recept na domácí vaječný koňak?
Mám, a hned dva:
1) 1 slazené kondenzované, 1 neslazené kondenz., 5 žloutků, 1 vanil. cukr, 1 konzerva od kondenz.mléka rumu... vše smíchat
2) 4 žloutky + práškový cukr + vanil. cukr.... utřít do pěny; rum, kondenz.mléko
a ten z ledových kaštanů nechceš?
250ml smetany ke šlehání + 3 tyčinky ledových kaštanů + 4 kostičky hořké čokolády... uvařit, vychladit... přidat Salko a 1/2 litru rumu...
![]()
Díky moc
.
To je s ančovičkami?
Klasickou hladkou na chleba nepoužívám, jen pšeničnou hladkou chlebovou, případně v kombinaci se špaldovou hladkou nebo celozrnnou (např. dva hrníčky chlebové a jeden špaldy). Ty špagety - mňam, půl desátý a mám hlad jak herec :-)
Chystám se na Beef Wellington. Svíčková zakoupena, duxelles bude s kaštany, listové těsto máslové z MS. Recepty načteny, výpisky udělány, teploměr na maso připraven.
Měl by prosím někdo nějakou praktickou radu?
Např. mám dotaz: Mezi duxelles a těsto nechci dávat plátky italské šunky, jako je v některých receptech, chuťově mi tam nějak nesedí. Ale - nebude pak listové těsto náchylné k promáčení během pečení?
Wellington mě láká už hodně dlouho, ale jsem neměla odvahu. Jenže kdy jindy si jej dopřát než na vánoční večírek s nejlepšími přáteli. Mám teda hroznou trému, ono zkazit maso a ingredience za tolik peněz by mě dost bolelo :-)
Aglio olio e peperoncino je to nejlepší, co jsme si dovezli z Florencie! :-) Už to budou tři roky a pořád jsem se nepřejedla.
Já to jídlo samozřejmě znala i předtím, ale nijak mě nelákalo ho ochutnat...chyba! Jednoduché a geniální.
Je to jak pise Jehelníček
Testoviny s restovanym cesnekem do zlatova na oliv olejim petrzel hladkolista, vlocky pepperoncina. Ja testoviny varim ve vyvaru a jidlo uz nesolim (nazory se rozchazeji, nekdo vari ve vode, me to ve vyvaru chutna vic) trik spociva v tim nevylit vsechnu vodu z testovin, necham ji tam tesne pod hladinou testovin (vysvetluju to jak hotentot) do toho ten ceskem s peperoninem, to prsknu na cesnek nakonec do oleje, petrzel, nechat odstat 10 min cca, voda z testovin se vcucne ochucena a na to parmezan, je to vynikajici, dulezity jsou kvalitni testoviny :)
AHA!! Dekuji, tak asi koupim tu chlebovou teda a uvidime...
My to jíme tak dvakrát do týdne.
V Čechách jsou na to z levnějších těstovin nejlepší takové tmavěmodré z Lidlu. Já si pro chuť ještě přidávám sušená rajčata, přítel to jí místo petržele se syrovou brokolicí:-D.
Dneska jsem pekla štolu podle tohoto receptu - mám ho ověřený, peču tak každý rok a je výborná ![]()
Kterou hladkou chlebovou byste doporučila? Ještě jsem nekupovala. ![]()
U nás mají jen Babiččinu, tak pecu vetsinou z ní. Ale otestujte jakouli jinou, co seženete, zatím nemám osvědčenou značku.
aglio e olio jsem posledního půl roku jedla (teda spíš žrala
) pořád! Největší spotřeba česneku a feferonek ve střední Evropě ![]()
Jednoduchý, rychlý a výborný jídlo ![]()
Jaké feferonky si kupuješ a kde? Já si pěstuju venku, ale to je mám jen v sezoně, teď už dobírám zbytky, co uschly.
Vietnamci je mají, červené, v pytlíčku. Bývají v lednici. Čím menší, tím ostřejší! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY