Chleba bez hnětení peču taky a peču ho v remosce. Nechám ji ohřát a pak ho tam strčím na pečícím papíru. Naprosto bez reklamací :-)
Jídlo a vaření
Nechte toho! Do teď jsem si říkala, že nemůžu péct chleba, protože mám blbou troubu.
tak jestli je chleba bez hneteni nejaka zjednodusena verze, tak si neumim predstavit jak bych zorganizovala ten klasicky. time management mam nadprumerny (asi jako kazda zenska s dvema detma), ale toto je nad me sily, jen to ctu.
ja bych nezvladla kvasek, takze jsem ho parkrat delala proste z kvasnic a na tom nic neni, opravdu. smichat a dat do lednice a na druhy den vrazit do trouby:-) az nekdy prinatrefim na ten kvasek urcite to zkusim s nim, ale udrzovat ho pak dal to ani nahodou:-)
kvásek je v pohodě v lednici, stačí 1x tejdně upéct nebo mu tam vrazit lžíci žitný mouky a trochu vody
time management je trochu problém vždycky, trvá to prostě dlouho a nedá se to uspíšit, ale dá se to zpomalit pobytem v lednici.
Kvásek můžu dodat, existujem spolu spokojeně už několik let, takže je spolehlivej.
A co když ho zavraždím
Upekla jsem chleba!!!
Zatím jen z obyčejné mouky, musím koupit chlebovou. A mohl by být tmavší, měla jsem strach, aby nebyl moc vysušený. Dělala jsem ho ze 2/3 množství, aby se vešel do mé simax misky, ale klidně příště můžu z celé dávky, myslím, že pokličku nadzvedávat nebude. Božsky to tu voní a to "křupinkání" po upečení, jak je popsáno v návodu, je opravdu krásné ![]()

Co se dělá, aby se chleba lesknul? Potírá se to vodou?
Krásnej je! Bacha , je to opravdu navykový![]()
Krásnej a ano potřít než jde do trouby vodou anebo já používám takovej ten domácí rozprašovač z plastu..
smarjaaaa, zeny, ja asi v poledni prestavce pujdu koupit tu sklenenou misku nebo co!!!
Kynete to v lednici nebo venku? Vedro doma nemam, mam radsi spis studenejsi odchov.
Jsem neprozretelne vlezla na breadtopia.com
uz cumim na chleba bez hneteni s karamelizovanou cibuli, mnam
Pěkný počinek! Teď bude rodina chtít namísto cukroví chléb :-). U nás byl zkraje na příděl.
Pěknej ![]()
Napíšete, prosím, recept na ten chleba s vlašskými ořechy? Děkuji.
Napíšete, prosím, recept na ten chleba s vlašskými ořechy? Děkuji.
Vlasaky jsem asi zminovala ja. mnooo, dam akorat do chleba krome kminu i vlasky orechy :) zadna veda. Recept udelam klasickej podle cuketky. Eventuelne zkusim mozna pri dalsich pokusech modifikovat mouku, aby byl hutnejsi.
Jojo, zkusím taky jinou mouku, tohle je takové bagetovité. A kmín a o trochu víc soli.
Připadám si jak v té povídce od Čapka, jak v kriminologickém ústavu zkoumali, jak se jehla dostala do housky, v které fázi pečení. Ze začátku ty housky jen tak patlali, ale pak se postupně vypracovali a sypalil je kmínem, mákem, solí, krásně zaplétali, prostě pekli snad nejlepší housky v Praze. Pořád to člověk bude zkoušet a nedá mu to :D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY