"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 28. března 2019 18:19

Dadoo to prave nevim, jestli by stačily moje nehty, asi vyzkousim teda, mluvím o tom roky

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 28. března 2019 18:19

Potrefenáhusa je fakt, ze gellac, o kterem pise Janulik03 si nechava obcas delat segra a plocha nehtu se nebrousi. Ji vydrzi 3 tydny, ale ona nehty nijak nenamaha, ja porad varim, umyvam nadobi, uklizim... to s vydrzi vidim blede. Pak jsem videla u jedne modelky navod na domaci manikuru s rocklackem do zapekaci pece, to se mi docela libilo, ale ja jsem leva, urcite by to dopadlo strasne  sisa_kr na IG, na blogu ma pak navod. 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 28. března 2019 18:33

Potrefenáhusa no pokud nechceš hned na začátku dlouhé, tak si necháš pokrýt gelem ty své. Třeba kratší. Oni ti to na začátku musí jemně zbrousit, aby gel dobře držel, ale není to žádný brutal. No a pak ti roste tvůj nehet a jen se doplňují odrosty. A nehet se průběžně krátí podle tvé oblíbené délky.

To doplnění trvá tak 30-40 minut, pokud nelakuješ, jinak tak o cca 10 minut déle. Je to fakt docela rychlé.

Já se ani neobjednávám. chodím do OC a když někdy výjimečně musím třeba 15-20 minut počkat, obejdu obchody a využiju čas.

Offline Paní Ef
příspěvků moje polička 28. března 2019 18:34

Potrefenáhusa Snad mě nevyhodíte za reklamu. Rozhodně zkuste gellak, žádné broušení, milion chemikálií, stírání výpotku... mám jen jeden lak, každou ze dvou vrstev vytvrdím v lampě (ta teda stála asi 700,- v akci, což je investice, která se dá). Tmavý lak mi vydrží tak 8 dní, nenápadný růžový přes dva týdny (nejsou  tam taj vyditelná oštípnutí). S obyč lakem to byly tak dva dny max plus aspoň hodinu máchat rukama ve vzduchu a ničeho se nedoktnout.

Offline Karja
43825 příspěvků moje polička 28. března 2019 20:11

Paní Ef Aha, aha, a jak tak dlouho trva ta uprava? A jak to vypada, kdyz to potrebuji sundat, ale nemam cas na dalsi naneseni, je to hodne desne?

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 28. března 2019 20:57

Potrefenáhusa ale ty mas nehty moc hezke. Pamatuji si je z nejakych zvirecich fotek, vzdy krasna ruda barva a pekny prirozeny tvar. Neni to skoda? mne lak taky nehty vylepsi, i tvarove, mam kvalitu uchazejici, ale zase zadny zazrak a cokoliv krome laku si davat na ruce, resp, tim pokryvat vlastni nehty, se mi prave nechce. Za me bezkonkurencni vydrz OPI, pomer cena vykon strci do kapsy vsechny ostatni. 

Offline barbucha blogger
35178 příspěvků moje polička 28. března 2019 21:05

Potrefenáhusa 

Taky doporučuju zkusit ten gellak. Drží to jak židovská víra, nehty jsou silnější jakože kapku vypouklejší (což mně vyhovuje), a když si ho dáš přes barvu, prostě se ti nesloupe.

Akorát jednou jsem s tím měla problém, asi jsem to nechala moc dlouho než jsem to sloupla, a pak jsem měla svoje nehty jak papír... ale od tý doby cajk.

Karja 

Není to o moc delší než normální manikura. Jen další (druhou) vrstvu použijou ten gellak a chvilku seš pod tím světlem, ale to i s běžným lakem... Sundavání je lepší nechat zas na manikérce, to domácí loupání většinou neni nic moc potom.

Já teda chodim na manikuru pravidelně páč na vlastnoruční prostě nemam nervy, ani na to pořádně nevidim... výhoda pak je, že ten gellak vydrží a nemusim tam každej tejden, jak se jinak stává když si nehty nalakovat nenechám.

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 28. března 2019 21:37

jinx opi mám teď a fakt drží, ale mne hrozne nebaví se s tím crcat, taky v práci nechavam červený škrtance na všem, ať dam nahoru co chci. Nenalakovany nehty moc hezky nemám, já mám dost kratky lůžka, takže mám hodne toho bilyho odrostlyho (nevim jak to popsat, ale kdybych nehty ostrihala, co to jde, tak na některých prstech mám nehet tak do 2/3) a vypada to tak neupraveně a špinavě

ze jako bych tu péči celkem rada přeložila na nekoho jinyho, haha, ale štvou mě na tom jednak ty prachy a jednak ta nutnost pravidelně docházet 

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 28. března 2019 21:40

Potrefenáhusa zkus a podej zprávu:-)

Janulik03 já jednou viděla to obrušování nehtu shora po celé ploše a udělalo se mi uplně zle.. a když čtu barbucha o sloupávání je mi mdlo:P jsem citlivka. já teda když čtrnáct dní nelakuju tak pak ten lak na nehtech dva tři dny pořád cítím... něco naplácnutýho/nalepenýho si moc neumím představit

Karja bez toho podkladovýho laku se mi udělají na nehtech fleky (lakuju jen červenou) a pak lakovat musím, protože bez překrytí jsou hnusný. no jak něco musím hrozně mi to vadí:P

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 28. března 2019 21:42

Potrefenáhusa já se nelakuju, nemůžu, ale na manikůru jako takovou bych taky zašla, že by m8 to jako srovnali do latě trochu..

Offline Janulik03
19831 příspěvků moje polička 28. března 2019 21:46

viktorka_od splavu mne to ide dole odlakovacom. Len trochu inym  ako na bezne laky. Nebrusia mi nic. Normalna manikura , lakovanie, akurat ten lak sa navyse zapeka. Ziadne vystuple nechty, proste vxzeraju iba nalakovane ale lak vydrzi dlho. Ziadne gelove nechty. 

48923 příspěvků moje polička 28. března 2019 21:47

Janulik03 tak to zní opravdu dobře

Offline Karja
43825 příspěvků moje polička 28. března 2019 21:54

viktorka_od splavu Jo, to souhlasim, ciste ruda mi dela taky barvu na nehtu, ale treba ruzova nebo malinova uz ne. Fakt nechapu:-D. Jeste zkusim ty OPI laky.

Mne by se teb gellak libil, jenze mne delalo problemy jit I jednou za dva mesice na dobarveni vlasu, natoz treba jedbou za tri tydny na nehty.... Ale pokud by to slo v nejnutbejsim pripade sundat I doma...tak to by slo. 

Offline barbucha blogger
35178 příspěvků moje polička 28. března 2019 22:03

Janulik03 já jednou viděla to obrušování nehtu shora po celé ploše a udělalo se mi uplně zle.. a když čtu barbucha o sloupávání je mi mdlo:P jsem citlivka. já teda když čtrnáct dní nelakuju tak pak ten lak na nehtech dva tři dny pořád cítím... něco naplácnutýho/nalepenýho si moc neumím představit

​Seš měkká  To je prostě jenom lak (jako pocitově i vzhledově), žádný umělý nalepovaný nehty, ale kterej normálním odlakovačem nesundám. se to vzít za jeden konec a sloupnout - podobně jako masku na ksichtě, tos nedělala?  ale pohodlnější je to nechat na manikérce, no. 

Na rukách moc barvu nenosím, to tak dvakrát do roka, ale nechávám si někdy dělat francouzskou, jenom teda trochu jakože max. milimetr toho bílýho rantlu a přetřít to eště tělovkou (t.j. do růžova, třeba Ballerinou) aby to tak neřvalo... no a aby to chvilku drželo tak ten gellak je lepší.

Mně se teda dělá mdlo když vidim ty půlmetrový drápy, který se musej nalepit a pak stříhat, brrr.

48923 příspěvků moje polička 28. března 2019 22:53

barbucha masku, silis? indulona se nesloupava

Offline Paní Ef
příspěvků moje polička 28. března 2019 23:39

Karja nalakováno mám tak za 10 minut - odmastit, 1. vrstva, zapect, 2. vrstva, zapect. Silné je to jako normální lak, není tam vidět žádný přechod. Sundavání je trochu opruz, chce to pár minut posedět s alobalem na prstech, pak se to sloupne. Nehty pod to neničí, třeba ty moje se mi daří pěstovat docela dlouhé, protože se tím lakem zpevní a nepraskají.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 29. března 2019 05:57

Potrefenáhusa ja to prave nevnimam jako "crcani", mam to nalakovane raz dva, roky cviku, a ani to schnuti mi nepripada, ze by trvalo vecnost. Pravda, naslo by se par smluv, ktere nekde nesou stopu v podobe rude smouhy  no co uz s tim... a presne, to pravidelne chozeni nekam, to by byl pro me opruz nejvetsi. Hlavne, kdyz uz by to potrebovalo opravu nebo obnovu. Takhle odlakuju/nalakuju prakticky hned a kdekoliv. 

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 29. března 2019 06:03

jinx jako já to umim taky, rychle a ze to vypada dobre...ale celej ten proces mě úplně hrozne nebaví...je fakt, ze teď mám opi, lakovala jsem v utery rano a vypada, ze do neděle to v pohode zvládne - ale stejně mě to nebaví- ale toho pravidelného docházeni se taky bojim, stačí mi ty návštěvy u holiče v několikaměsíčním rozpětí 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 29. března 2019 06:09

Potrefenáhusa no ja ti naprosto rozumim , ja jsem pravidelne schopna dochazet jen na italstinu a to jen proto, ze tam chodim fakt rada, je to sranda a bavi me to. 

Offline dzizisketa
8794 příspěvků moje polička 29. března 2019 07:45

Potrefenáhusa 

Já jsem si v OPI salonu nechala dělat manikúru na svatbu, a musím říct, že mne to hodně zklamalo. Byla jsem na ní den předem a už ten druhý den, na svatbu, se lak začal loupat. Ale barva byla krásná, docela jsem uvažovala, že bych si ten lak koupila a lakovala si jej sama, třeba by pak vydržel těch mých pět dní.