"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Kokoska
34171 příspěvků moje polička 31. července 2019 23:43

dzizisketa jo, jsou to radosti se zubama.

Offline Catherinne
10700 příspěvků moje polička 01. srpna 2019 08:02

Lamicka tak já měla rovnátka před deseti lety, spojený s operací čelistí. Mám dole ten retenční drátek, nepohnulo se nikde nic. Měla jsem je celkem 2,5 roku, špatně se mluví první týden, max dva. Já bych do toho šla znova, protože ty krásně srovnané zuby do toho správného oblouku mají něco do sebe. A když jsem ty rovnátka měla, potkáváme jsem spousty lidí s rovnátkama, dnes už si jich asi nevšimnu, ale tenkrát jsem měla pocit, že čtvrtka Prahy má rovnátka. 

Offline Samantha
3203 příspěvků moje polička 01. srpna 2019 08:58

Ty dárky byly lepší  ... teď už mě jen napadá, že by crazydaisy mohla snaše předplatit návštěvu u zubaře.

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 01. srpna 2019 10:16

0zero7 Catherinne Dekuji, to jsou vsechno zajimave informace. Me by ani nenapadlo o rovnatkach premyslet, kdyby se me nedavno nezeptala zubarka, jestli jsem nad tim neuvazovala. Pro me by to byl ciste esteticky zakrok, nemam zadny problem (snad jen, ze by se to lepe cistilo) a ze jsou dole krive mi nevadi. Horni zuby mam pekne a rovne, usmev bych menit nechtela . Ted jsem domluvena, ze az mi spravi, co je potreba, tak si je necham vybelit, na to se tesim. 

Offline Catherinne
10700 příspěvků moje polička 01. srpna 2019 10:42

Lamicka no a ještě krásnější  než bílý zuby jsou rovný bílý zuby

Běž do toho. Až to bude, tak si uvědomíš ten rozdíl.

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 01. srpna 2019 12:32

Catherinne Ja uz se rozhodla, ze ne. Kdyby to souviselo s problemem, tak do toho jdu, ale takhle to pro me neni dulezite. Pravdepodobne nas cekaji dvoje rovnatka u deti, radsi budu setrit na ne:)) a dekuji za nazor.

Offline Friga
2004 příspěvků moje polička 01. srpna 2019 14:18

Mam blby dotaz predevsim na ty, ktere byly ted na koncerte Rammstein. Na netu jsem nasla, ze koncert obvykle konci kratce po pul jedenacty, bylo to tak? Chapu, ze to dost zalezi na organizaci, ale dostaly jste se ven rychle? Mam listek na tribunu a resim jizdenku na vlak zpet. Nadrazi je cca 10 min pesky od stadionu a vlak jede v 23:45. Je realne to stihnout?

Online continuity
41780 příspěvků moje polička 01. srpna 2019 19:39

Prosim vas, lze koupit rucni slehat na mleko (takovou tu strunku) nekde jinde nez v Ikea? Nejlepe v nejakem obalu, ten ikeacky se mi vyosi, 2x to chlap opravi a pak uz nesleha. 

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 01. srpna 2019 20:19

continuity No jde, my jsme to koupili na Zemezivitelce:-D. Dekovat mi nemusis!;-)

Online dzizisketa
8788 příspěvků moje polička 01. srpna 2019 21:16

Poslední dobou jsem nějaká rozbitá. Mám: 

1. bolavý loket. U kloubu nějakou bouli, růžový flek, který je teplejší než okolí. Bolí při dotyku, při určitých pohybech. Mohl by to být tenisový loket, ale podle infa z googlu ten bývá na vnější straně, já to mám na vnitřní.

2. bolavou pravou nohu. Od konce těhotenství mne bolí pravá kyčel, teď se přidala bolest půlky pod kolenem, někdy holeně, někdy lýtka, hlavně ráno.

A můj blbý dotaz zní - mám s tím jít:

a) k praktikovi, aby mi dal nějaké žádanky, nebo ho přeskočit a jít rovnou

B) na ortopedii

C) na fyzioterapii? 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 01. srpna 2019 21:22

dzizisketa 

Bych ti skoro poradila nechodit s tím nikam, dokud kojíš. Těhotný a kojící jsou skupina, kterou nechce nikdo léčit. Snažila bych se praktika přeskočit - ušetřit si jednu návštěvu a obvolat asi tu ortopedii nejdřív. Oni ti i po telefonu řeknou, jestli je to k nim. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 01. srpna 2019 21:22

dzizisketa 

Bych ti skoro poradila nechodit s tím nikam, dokud kojíš. Těhotný a kojící jsou skupina, kterou nechce nikdo léčit. Snažila bych se praktika přeskočit - ušetřit si jednu návštěvu a obvolat asi tu ortopedii nejdřív. Oni ti i po telefonu řeknou, jestli je to k nim. 

Offline RoSa
9964 příspěvků moje polička 01. srpna 2019 21:24

dzizisketa tak to máš dnu (ne, dělám si legraci, ale na můj popis, že mě pár dní bolí kosti v nártu, mi pět lidí z pěti dalo přesně tuhle odpověď)... já bych s tim šla na ortopedii, s žádankou od obvoďáka asi

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 01. srpna 2019 21:27

dzizisketa Praktika přeskoč. 

Jestli máš nějaké ověřené fyzio, šla bych rovnou tam.

Offline Catherinne
10700 příspěvků moje polička 01. srpna 2019 21:45

dzizisketa fyzioterapeut

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 01. srpna 2019 21:53

dzizisketa šla bych na fyzioterapii specializující se na těhotné ženy, dokáží dát pěkně do pořádku i po porodu.

Offline Mohučanka
7322 příspěvků moje polička 01. srpna 2019 21:55

dzizisketa Taky bych šla na fyzioterapii, já jsem chodila od dvou měsíců dcery i s ní (ne kvůli ní) a kojení se určitě nebáli...

Online continuity
41780 příspěvků moje polička 01. srpna 2019 22:04

dzizisketa to prvni vypada na zanet slachy, to druhe na skriply nerv. Hlavne to prvni bych neodkladala, ty zanety se zvyknout komplikovat, pokud to neni v klidu, co s kojencem obvykle neni.

Potrebujes na fyzioterapii, nevim jak u vas, ale Praze to byvalo na pojistovnu na dlouhe lokty. Asi bych si to jednou zaplatila a uvidis, co ti rekne. Ten loket muzes mazat necim protizanetlivym, asi neco s brufenem, podle toho, jak stare mas ditko. 

Offline žluťásek
8795 příspěvků moje polička 02. srpna 2019 00:29
Reakce na continuity:

Prosim vas, lze koupit rucni slehat na mleko (takovou tu strunku) nekde jinde nez v Ikea? Nejlepe v nejakem obalu, ten ikeacky se mi vyosi, 2x to chlap opravi a pak uz nesleha. 

​Maj ho úplně běžně, např. I u nás v Rossmannu, v tigeru jsem ho viděla. jestli tedy máme na mysli to samé, tenký drátek se spirálkou do kruhu dole, na baterky :-) 

Offline Aranel
6338 příspěvků moje polička 02. srpna 2019 09:57

dzizisketa U toho lokte bych si myslela možná bursitida? A s loktem bych šla spíš na ortopedii a s tím kolenem na fyzio