"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Isca
4872 příspěvků moje polička 30. července 2019 14:48

coralline Ne, ty amalgámový bývalá zubařka, a spodní pětky dělala naněkolikrát v průběhu deseti let, až do hořkého konce :-) Nový zubař dělal ty bílé, některé náhradou za staré amalgámové, některé nově. Drží všechny. 

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 30. července 2019 15:36

já mám amalgámový plomby některý přes pětadvacet let, přiznávám, že teda nějaký lepší než ty na pojišťovnu - ona ta životnost není nekonečná, okolo těch dvaceti let tak bejvá to maximum, ale nechávám si je předělat vždycky až když dožijou. Jestli ty bílý vydržej taky dvacet let  jsem teda celkem zvědavá.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 30. července 2019 20:02

Já mám 6 plomb 50 a 35 let cca. Drží naprosto bez problémů. Jen u jednoho zubu se mi kousek ulomil, tak mi současná zubařka ten ulomený kousek doplnila a vymodelovala. To před asi 3 roky.

Raději bych plomby bílé, ale je mi líto do těch zubů zbytečně šťourat, když drží.

Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 30. července 2019 21:56

ja taky chtela.predelat 3 plomby na stolickach a zubar me premluvil, at to necham tak, ze ty bile maji omezenou zivotnost a zbytecne si budu vic rozvrtavat  jinak zdravy zub. Ze to mam nechat az vypadnou nebo neco jineho.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 30. července 2019 22:00

Candance s tímhle tvrzením mi zubař zcela zničil hubu.

protože zatímco ty bílé vydržely...cca 20 let a držely by dál, kdybych je loni v rámci generální nevyměnila za fotokompozit, ty černé vydržely tak rok, pak nová, pak dva roky, nová, zas rok nebo rok a půl...až zbyly jen krátery. myslím, že 30 let by ty bílé, přestože nijak zázračně udělané, vydržely klidně.

Offline rozarka
4198 příspěvků moje polička 30. července 2019 22:37

Potrefenáhusa Manžel má snad tři plomby v jeho věku (závidím) a jinak žádné korunky apod. Jedna z těch plomb je ještě z dětských let,odhadem 45 let a drží. 

Offline Kokoska
34171 příspěvků moje polička 30. července 2019 23:02

Jiná Realita Mně teda ty amalgámové plomby drží dobře už spoustu let. Ale já mám tak zrasované zuby od mládí (katastrofální ošetřování na základce u školního zubaře a podobné na VŠ, kde se na nás učili medici), že se bojím, že by se zub poroučel celý, kdyby se z něj ta plomba kutala ven.

Offline Kokoska
34171 příspěvků moje polička 30. července 2019 23:04

rozarka zatímco já i moji rodiče máme zuby kazivé, moje děti, kterým je přes 30, skoro kazy nemají. Dcera si teda teď v dospělosti užívá s rovnátky, za tu cenu za pořízení a péči by mohla jet kolem světa.

Offline barbucha blogger
35162 příspěvků moje polička 31. července 2019 09:02

Dadoo Kokoska 

Taky mám původní plomby celej život... no chodím na prevenci, na zubní hygienu... tak snad by mi někdo něco řek, kdyby to nebylo v cajku. 

A jako Dadoo mám jeden domodelovanej, dvojku vlevo nahoře, už tak dvacet let a (ťukťukťuk!) pořád drží!

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 31. července 2019 09:13

Kokoska rovnatka ma kvuli estetice nebo protoze mela nejake problemy? Ja mam totiz krive spodni zuby a nova zubarka se zeptala, zda bych je nechtela narovnat. Kvuli estetice se mi do toho nechce, ale hur se mi cisti a kdyz se mi nekde udela zubni kamen tak tam, prestoze to cistim jak zbesila. 

Takze pokladam dalsi otazku :) Nechala jste si nektera dat rovnatka po 35? Jste s vysledkem spokojene? 

Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 31. července 2019 09:24

Lamicka rovnatka po 35 me taky zajimaji. Ale jen kvulk jednomu zubu, dost jsem cetla, ze se to casem vrati. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 31. července 2019 09:28

Candance 

Jsem na tom stejně jako ty, spodní zuby jsem měla rovné, jenže mi špatně rostly osmičky a vytlačily mi jeden zub z řady. Jako jeden rentgen někdy v 18 by to býval vyřešil a bylo by to zadarmo. Tohle jsou fakt draze nabytý zkušenosti.

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 31. července 2019 09:45

Lamicka Mně naopak rovnátka po 40 rozmluvili. Prý se ty zuby věkem malinko posouvají (spodní) a co by mi za velké peníze vyrovnaly to se mi zase vrátí. Do té 40 jsem měla zuby úplně rovné, potom se mi dva začaly předsouvat. 

Offline Kokoska
34171 příspěvků moje polička 31. července 2019 10:04

Lamicka nedorostl jí jeden z druhých zubů, měla ho uložený v dásni (asi horní trojka nebo čtyřka, nevím přesně). Takže jí vyrvali ten mléčný, měla speciální rovnátka a nějaký zámeček, na který připevnili ten druhý zub a postupně ho vytahovali na správnou pozici. K tomu má hodně úzké čelisti, takže měla rovnátka komplet nahoře i dole, ale z vnitřní strany, navenek nebylo nic vidět. Teď už jí to postupně sundávají, skoro po třech letech. Léta na to zubařka neupozornila, až když dcera kvůli změně bydliště změnila i "salon", začalo se to řešit.

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 31. července 2019 10:14

Candance Renusatko toho navratu zubu na puvodni misto se prave trochu bojim, to napadlo i me. Navic se mi do toho nechce investovat cas a penize. Kdyby mi tady nekdo napsal, ze super, tak bych nad tim asi vic premyslela. 

dynda to mam stejne, mne se osmicky hnuly po dvacitce a posunuly se mi zuby. Pro me je moderni stomatologie zazrak. Prestala jsem se konecne bat zubare. Kdyz si vzpomenu, jak mi na zakladce skolni zubarka pretrhla dva zuby a dalsi zubar to musel docistit ted mi vsechno dela pod mikroskopem, nic neboli.

Kokoska tak to jo, to byla padny duvod. Hlavne, ze se na to prislo a umeji to spravit. I kdyz to urcite stoji dost.

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 31. července 2019 10:18

Lamicka Zuby mívají tendenci vracet se, jak byly zvyklé. Obvykle se pak musí nosit trvale rovnátka aspoň na noc nebo nějaká ta za zuby. 

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 31. července 2019 10:25

Sweet Potato aha, tak to mi staci rovne horni :) 

Offline Friga
2004 příspěvků moje polička 31. července 2019 10:30

Lamicka muj muz ma za spodnimi zuby nalepeny takovy dratek, prave aby zuby drzely na miste. Ale nosil rovnatka jako dite, tak nevim, jestli se to jeste dela takhle. 

Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 31. července 2019 10:36

Lamicka ja se na to jednou i ptala zubare a on mi rekl, ze je to dost drahe a nejisty vysledek a ze se i casem ty zuby vrati.  Ted jsem si uvedomila, ze jeden znamy rovnatka nosil. Zeptam se ho. Ale ma to sundane chvili.

Offline Kora
příspěvků moje polička 31. července 2019 11:27

Vracela jsem něco do Zary. Nejprve přišla na účet částka za zboží a dnes ještě za poštovné?

Poštovné nevraceli, ne..