"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 12:29

rozarka Mirka

doktorka doporučila dceři ozdravovnu (je furt na antibiotikách). Už měla 7 let , takže bych si doprovod hradila sama. Ale z ozdravovny mi napsli, že v tom případě nemám nárok na neschopenku. Jak se tohle řeší? 

Dcera sama lázně nedá ani náhodou, ještě zkusím kontaktovat psychologa, u kterého jsme byly na jaře, ale moc tomu šanci nedávám, i když dětská dotorka mi říkala, že by to stačit mělo. Ale zase na pojišťovně mi řekli, že vyjádření psychologa nestačí.

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 12:30

Evaeva a jo vlastně, zkusím napsat SZ

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 12:32

Mulen Kolegyně mívá neschopenku, ale syn je po MO, postižený, tak to mají možná jinak?

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 12:37

Mirka tak to má určiě schválený doprovod od pojišťovny

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 12:51

Mulen aha, v tom neporadím, dcera je s vnučkou doma, tak neschopenku neřeší.

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 12:59

Mulen Jak je to s tou neschopenkou nevím, ale asi je logické, že na ni nemáš nárok, pokud vlastně dcera nemá národ na doprovod. Pokud vím, musí ten doprovod nad 7 let věku schválit revizní lékař, o psychologovi pochybuju, že by vám pomohl, ale zkusit to můžeš. A nemohl by ji když tak doprovodit někdo jiný? Babička třeba? Pokud vím, tak se tam můžete i vystřídat. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:03

Mulen Vezmeš si v práci buď dovolenou a s mužem se prostřídáte, nebo neplacené volno. Taky je možnost zaplatit to nějaké hlídací babičce a ty v práci.  Na jak dlouho to máte? A ty nemáš žádné zdravotní problémy? Tvoje mudr by ti třeba postcovidový pobyt nenapsala?

Offline miuu
413 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:05

Já mám dítě do 6 let, tak jsem to ještě neřešila. Ale pak mi dej, prosím, vědět jak jsi dopadla. Za pár let to budu muset řešit taky.

Ale toho psychologa zkus. Já to dětské psycholožce nadhodila, co budu potřebovat za papír a ona věděla o čem je řeč. Takže to vyřizují určitě častěji.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:06

Mulen Hrát to na separační úzkost bych moc nedoporučovala, pokud dcera vydrží ve škole bez rodičů, tak vám to nikdo nenapíše, tedy ze státních, od soukromé chocho to pojišťovna vůbec nebere. 

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:07

Kan ještě jsem Covid neměla, leda předcovidový

Garfie prostřídat se bylo v plánu s jednou babičkou, ale je to na měsíc, tak bych to nechtěla nechat celé na ní. A manžel do toho nepůjde určitě. Dovolená mi vždycky vychází na konec roku taktak, leda teda to neplacené volno, pokud mi ho v práci dají..

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:08

Kan tak ale ve škole není přece přes noc a celé týdny v kuse.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:17
Reakce na Mulen:

Kan tak ale ve škole není přece přes noc a celé týdny v kuse.

​No to není, ale ten chocho ji taky bude vyšetřovat ve dne. Pozve si vás obě, tebe potom vykáže za dveře a pokud se dcera do pěti minut 100x nezeptá kde je maminka, tak z toho on usuzuje. A to že se zeptá strašně málo školních dětí je fakt, on je zaměstná stavebnicí na odpoutání pozornosti a při tom si s něma povídá. Hele vyzkoušej a uvidíš. Měsíc je paráda.

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:24

miuu vědět dám, ale asi to moc nevidím

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:28

Mulen Moje zkušenost je stará asi 5 let, tak nevím, zda ti to pomůže. S dcerou jsem byla v lázních mimo předchozí věk i v jejím věku 7 let, kdy už neměla nárok na doprovod. Pojišťovně tehdy stačilo, že zprávu vypracoval pediatr, kde mimo diagnozy uvedl, že dcera je šikovná, vývoj odpovídá věku, ale doporučuje pobyt v lázních s matkou, protože tento věk ještě není pro tak dlouhé odloučení pro dítě vhodný. Není to přesně, ale něco v tomto duchu to bylo. Žádné vymýšlení diagnoz ani psycholog nebyl potřeba. Pojišťovna nám to schválila, bylo to VZP. A diagnoza nebyla nijak vážná. Opakující se respirační choroby. Ale je pravda, že od prvních lázní, kdy byly dceři 4 roky, došlo k ústupu problémů velmi razantně a pediatr i zpráva z lázní se na toto zlepšení odovolávali a doporučovali opakování pobytu.

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:29

Kan my na jaře u psycholožky byly, a měla teda problém z ní vypáčit slovo, natož aby se na něco zeptala sama, když jsem tam nebyla. A když už dcera něco řekla, tak hrozně potichoučku, že jí slyšet nebylo.

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:31

Mulen

Ty jo, tak měsíc je dost. Tak leda to neplacené volno? Hele, ale možná, že nebudeš potřebovat celý měsíc, třeba by po dvou týdech, nebo třeba aspoň na ten poslední zvládla být sama? Když ji na to budeš připravovat....třeba se tam při troše štěstí sejde dobrá parta a dá to. 7 let už není úplně málo. Ale dopředu s tím asi počítat nemůžeš, to je jasný. :-( 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:32

Mulentak to vyzkoušej, za to nic nedáš. Já si teda taky myslím, že v 7 letech jsou ty děti ještě malé. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:35

Nic o tom nevím,  žádné dítě nikdy v ozdravovne nebylo, ale zaráží mě, že by sedmileté mělo být měsíc někde samo. Ono by ty pojišťovny zcela jistě nepolozilo,  kdyby hradily pobyt rodiči alespoň do 10 let. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:41

Mulen pomoct to neumím, ale lituji vás.

Já mám děti celkem samostatné, od školky jezdí na tabory a od malinka na víc týdnů k babičce. A teda letos byla mladší (10let) z domu o prázdninách téměř měsíc, s přestávkou na dva dny doma a už jsem viděla, že to bylo fakt hraniční.

Neumím si představit vyexpedovat takto samo pryč na měsíc sedmileté dítě. Kdyz by ses nedomluvila v práci, co tam si tam vždy udělat prodlouzenej víkend? Přijde mi to pro to dítě i lepší, nevím jak to máš daleko. Ale od pondělí do čtvrtka by to třeba vydržela 

Jinak co jsem googlila lázně taky super. I platící doprovod odpovídá za dítě celodenně, takže asi nelze z lázní pracovat v režimu HO?

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 13:41

notna máme úplně stejnou situaci, i s tou diagnózou. Ale podmínky se mohly hodně změnit a co šlo tenkrát, už nepůjde. 

A dcera je v tomhle fakt nevyzrálá, i taky vypadá spíš na těch 5-6 let. V poradně na jaře nám doporučili školní docházku "s výhradami". Ale teda školu zvládá normálně, tam problém není.

No snad to nějak zpytlíkujem, jen že mě to vůbec nenapadlo.