"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 21:43

notna

Naše ještě teda ani nechodí

ale je strašně krásná a celkově strašně skvělá, já si z toho dělám legraci, mne přijde úplně geniální, ale tyhle srovnavacky jsou pro nás vzdycky nějak úplně tragický

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 21:49

Potrefenáhusa vůbec nesrovnávej, to nemá smysl, každé dítě je jiné a on ten čas, kdy začne mluvit a dožadovat se pobytu u babiček přijde, neboj :D

Můj synovec do tří let říkal jen autoooo, všechno bylo autoooo a tónem hlasu dával najevo, co vlastně chce. Už jsme taky měli strach, jestli tam není nějaká porucha, a pak chvíli po třetích narozeninách začal mluvit rovnou ve větách, srozumitelně a vůbec nepatlal, všechna písmena vyslovoval, jak patří. Žádný strach.

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 22:06

baltik Asi ne, ale myslim prave, ze je docela typ na casaky, jen ji to mozna vubec nenapadne si koupit. Jeste se poradim s jeji starsi segrou, ta to bude videt realisticky. :-) 

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 22:30
Reakce na Potrefenáhusa:

ale tyhle srovnavacky jsou pro nás vzdycky nějak úplně tragický

​A co teprve pro nás!

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 23:13

Garfie a co Glanc? Tam je i trochu drbárny a často bývá dárek. Marianne je pro starší, + - 35. Sama kupuju ženu a život, to je taky tak 30+ 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 00:17

Potrefenáhusa 

Ale Housátko krásně roste! Ty moje vyžle obě sice mlely asi od roku, ale chodit začali oba v 16 měsících a nejedí, nejedí. Buď ráda za dítě, co hezky přibírá. Teda jako oni jedí skoro všechno, ale v homeopatických dávkách. Už i ty špagety zůstávají na talíři.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 02:36

Potrefenáhusa k tomu mluveni - nasi Emě byl rok v srpnu a taky nemluvi, umi asi 4 slova. Vcera u nas byli a byla prakticky němá, az ke konci si sama pro sebe neco brumlala.

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 05:13

JankaM Diky, na Glanc taky mrknu!

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 06:30

Kokoska dynda Torrah ona je fakt skvělá, já o ni vůbec nepochybuju, jen teda batolata, co v roce vypráví příběhy, mě docela znejistely :-) 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 06:31

Potrefenáhusa ja te uklidnim, ta druha zacala az v roce a pul ale obcas o ni rikam, ze je bud autista nebo z jineho sveta. A to obcas tez nechces 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 08:23

Ano, neporovnávat děti, ale ono se to řekne. Ty moje byly obě líné na pohyb, nějaké přetáčení? Starší brzy a dobře mluvila, mladší tak nějak normálně, ale chodit začala až v 18 měsících a zpomalená je dodnes.

Tabea taky si vzpomínám, že jsme se jako děti v těch zařízeních staraly o sebe navzájem. Já jsem při jedné hospitalizaci měla v pokoji malé dítě v postýlce s vysokými stranami, nevím, jak to nazvat. Plakalo a plakalo. V nemocnici byly prosklené stěny (okna ve stěnách?)a já jednu noc pozorovala nějaký výkon u děvčátka v sousedním pokoji, myslela jsem si, že ji operují. Nakonec se mi to všecko slilo do podivného zážitku namíchaného z reality, kterou jsem si částečně nedokázala vysvětlit a změněného vědomí z nemoci.

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 08:35

Mirka to zní desive, já byla v 6 letech skoro měsíc sama v nemocnici se zánětem mozkových blan, navstevy se mohly jen pod okno. 
pamatuju si jednu podobně starou holcicku, která tam skočila z okenního parapetu se zavesem omotanym kolem krku, naštěstí to cely strhla a měla jen odrenej krk od toho hadru. 

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 08:41

Mirka k tomu srovnávání-kamaradka má o hodinu staršího chlapečka a teda, oni byli tak úplně strašně moc jiní už v porodnici a i teď, ze se to snad ani srovnávat nedá. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 10:03

Potrefenáhusa krtek ještě minulý týden používal tak 10 slov (pokud počítám i konkrétně použivaný citoslovce) a pár znaků. Tento týden se "rozkecal" jenže to je to batolecí žvatlání, které zní jak hejno splašených hus, on je ale spokojený že "mluví" a kromě slova traktor, které je stěžejní, vypustil uplně všechno slova a znaky co používal Takže když něco chce tak zakejhá, já mu nerozumím,tak kejhá víc a víc, naštvaný že mi nedochází co chtěl....

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 10:05

Garfie Glanc mi připadá už moc jako bulvár, Marianne pro starší generaci (fakt tak 25-40 i víc) a Ženu a život vydává Mafra ( = Babiš). Většina původního týmu Ž&Ž se sebrala a založila právě tu Heroine. What teda neznám, ale volila bych kdyžtak mezi těmito dvěma.

Kdybys ještě uvažovala o něčem, co není vyloženě lifestyle, tak Host nebo Reportér.

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 10:07

K tomu srovnávání. Já jsem ve 3 letech četla, ale zase jsem se složitě učila jezdit na kole, plavat i lyžovat. Vody ani sněhu jsem se nebála, ale ta koordinace... No, a číst umím pořád a tamto ostatní jsem pohodlně dohnala, takže no stress

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 10:25

Aranel no ono je to zpetne snadný, když se už ví, ze ten vývoj nakonec proběhl dobre

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 10:27

Potrefenáhusa Jo, to asi jo. Ale jak píšou ostatní, ještě chvíli má, taky se může pustit za hodinu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. prosince 2021 10:47

Sairon to mi připomíná, jak jsme jednou seděli já, mamka, babička a ségra a povídaly si. Malá tehdy cca roční ségra to chvíli pozorovala a když bylo chvilku ticho pronesla: EkekebrakebakaZhruba takhle jí ty naše pindy zněly

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 11:18

baltik Díky za připomenutí, jdu omrknout předplatné "olive"