"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2021 19:24

dzizisketa to je děsivé, to si taky neumím představit.

Já byla asi ve třech, čtyřech letech na vyndání mandlí taky sama - byly to jen dvě noci. Pamatuju si akorát, že mi nedovolili vzít si tam plyšáky, protože jaksi zapomněli upozornit, že hračky musí být omyvatelné (malá hračka byla v seznamu). A pak jen injekci a k snídani čaj a piškotySice si myslím, že z toho žádné trauma nemám, ale jak jsem to tenkrát prožívala, nevím. Jsem hrozně ráda, že tahle doba už je pryč.

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 19:50
Reakce na notna:

Zina Dcera byla a je hodně společenská, na školku v přírodě jezdila ráda, na svoji žádost spávala od cca 1,5 roku občas u babiček, tet. Ale ty lázně jsou úplně cizí lidi, cizí prostředí a ty procedury taky nejsou zrovna příjemné. Podle mě má i lepší efekt léčebný, když si děti ohlídá matka. Tím nechci snižovat práci sester, ale je rozdíl mít jedno dítě nebo více pod dozorem.

​zeptam se blbě, jak vypadá zadost 1,5 letyho ditete, ze chce spát u babičky? Naše dite umí tak maximálně rict, ze chce do samosky, když jedem kolem, ukáže a řekne eeee

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2021 20:15

Potrefenáhusa žádost si teda taky dost dobře neumím představit, ale když se syn jednou vrátil z víkendu u babičky, nebyly mu ani dva, tak byl tak nadšený, že si druhý den sbalil plyšáky do tašky, řekl pápá a že jede zase k ní

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 20:55

baltik Dik What neznam, prozkoumam!

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 20:55

Potrefenáhusa Evaeva My jezdili k babičce často, spávali jsme tam. A jednou dcera, když jsme se začali balit, nechtěla odjet a říkala hají babí. Tak jsme jí tam zkusili nechat. Bylo to cca 30 min autem, kdyby byl problém, přijeli bychom. Bylo to úplně v pohodě. Ona už tam párkrát spala jen s tatínkem beze mě. Nebylo to zničeho nic. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 21:05

Potrefenáhusa Můj syn v roce a půl na pohotovosti, po úrazu hlavy říkal, že se motá. Napřed si klepali na čelo, když jsem to řekla já. Potom to říkal doktorce na neurologii, spolu s tím, že ho bolí hlava a ta napsala do papírů, že dítě výborně mluví a je nutné mu věřit.

Online baltik
4990 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 21:06

Garfie je vizualne moc pekny a maji tam moderni temata. Jinak ale nevim, jestli nejsou papirove casopisy pro mlade uz uplne out? Ted nejaka anglicka youtuberka basnila o nejake forme predplatneho, za ktere si muze precist online vsechny casopisy, co existuji, tak jestli neni neco takoveho i u nas? 

Edit: v uk se to jmenuje readly

https://gb.readly.com/giftcards/christmas21

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 21:13

Potrefenáhusa normalne, mezi licenim, jak spadla naposledy z gauce, kdyz skakala a vsichni ji rikali, at neskace a mezi dlouhou uvahou, co si mysli tamten psik......

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 21:18

No, zjistuju, ze mám to dite fakt opožděný, umí teda syčet jako had, houkat jako sova a řvát jako tygr

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 21:20

baltik No když mně se prostě líbí, jak ti to přijde jednou za čas do schránky, je to takový dárek na víckrát...a v létě u bazénu nebo tak, třeba ji to právě odlepí od obrazovky. Ježiš, já budu za starou naivní tetu!!  Už jsem ho našla a vypadá dobře, navíc je teď s nějakým drahým kosmetickým dárkem...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 21:20

Potrefenáhusa Můj synovec nemluvil asi do 5, ale vůbec, ani slovo. Byl to trochu horor, řešili, jestli není němý, hluchý nebo postižený. Dnes je to úplně normální kluk, který pusu nezastaví. Každý to má jinak. 

Offline Tabea
8151 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 21:24

Potrefenáhusa promin, ale fakt se smeju nahlas

Syn taky moc nemluvil, dcera líp, ale moc si nepamatuju.

Já si teda obecně skoro nic nepamatuju a zíram, jak tu některé sypete z rukávu, jak dítě v tolika měsících tohle a v tolika zas tamto.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 21:26

Potrefenáhusa koľko má, rok a pol? Má čas. Mladší má 2,5 a začal rozprávať až teraz. Teda slová, vety skladá len typu "mami tam au"..a jednu ktorú používam na logopediu so starším "Samko cika sám" :))) Zato starší v tom veku mlel a neprešlo ho to doteraz a asi ani nikdy neprejde

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2021 21:26

Potrefenáhusa v 18m starší říkal akorát haf a pták, a to nekecám. Mladší uměl, myslím, ještě ham. Ve dvou letech mluvili ve větách. Zachovej klid

Online baltik
4990 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 21:27

Garfie ja to mam taky rada, mam predplaceny ten what a good food dokonce z uk :) 

Videla jsi ji nekdy s casopisem?

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 21:29

Candance tak to jsem napsala blbě, vlastní žádost, to zní fakt blbě. Ale prostě si o to rekla. Chtela jsem tim napsat, že přespávala sama dobrovolně, protože chtěla u babičky a pak i u druhé a u tety. A přesto by lázně sama tak dlouho sama nedala. Natož děti, které nejsou zvyklé bez rodičů.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2021 21:29

notna Já věřím, že to bylo bez problémů. Starší je taky takový, poprvé spal u babičky v roce a půl a těšil se na to. Mladší je na mě víc fixovaný, ale ve dvou letech s bráchou taky u babičky přespal. Sice trochu protestoval (ne že by brečel, ale říkal ne), ale dál se přesvědčit a taky naprosto bez problémů.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 21:31

Potrefenáhusa Proč by byla opožděná? Dcera sice mluvila brzy a krásně, ale zase jí bylo ubráno jinde.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2021 21:32

notna jo, to je naprosto nesrovnatelné, prarodiče dítě vídá od mala, bere je jako svoje zázemí, i když maminka je maminka. Ale měsíc v lázních, to mi přijde i v deseti těžké, pokud je to poprvé.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 21:37

notna ale ja to myslela vazne. Dcera zacala mluvit pred 1.narozeninami. Ve 14 mesicich mluvila plynne v celych vetach. Ja si tenkrat myslela, ze to je normalni. Druha uz tak rychla nebyla.

Ta prvni jedte mluvit neprestala, jen obcas, kdyz je na me nastvana, je klid.